Gisteren was het een hele leuke dag voor mijzelf op het rolwagenpad. In de ochtend reed ik even naar het natuurgebied van Gerhagen in Tessenderlo. Ik ben er vroeger heel veel gaan wandelen. Er staat zelfs een wandeling van dit gebied op mijn blog. De wandeling die ik afgelopen dinsdag deed, was vele korter. Een wandeling van 2,49km. Vandaag vertel ik je er mijn mening over.

Rolwagenpad

Het rolwagenpad, plus nog een stukje wandelen van aan de parking.

Ben jij slecht te been (voet) net zoals ik? Of zit je in een rolstoel? Dan is deze wandeling echt ideaal voor jouw. Deze wandeling is ook leuk om even je zinnen te verzetten. Ik parkeerde al snel mijn wagen. Zo wandelde ik voorzichtig richting de vvv toren. Vanaf daar wandel je verder. in de richting van het Zavelhof. Een leuke plaats waar zelfs huisdieren zijn toegelaten. Daar kan je gerust even pauzeren en iets drinken als je even niet meer kan wandelen.

Rolwagenpad

Daarna wandelde ik verder op het rolwagenpad. Toen zag ik pas het bord van rolwagenpad. Het word zeker goed aangeduid. Er mogen geen fietsers rijden maar ik passeerde toch een fietser. Mij stoorde het eigenlijk niet, de fietser had genoeg plaats. Ik kon ook gewoon verder wandelen.

Ik moet wel bekennen dan ik onderweg een paar keer ben gestopt. Zo kreeg ik af en toe last van mijn hiel. Maar gelukkig niet zoveel pijn als vorige week dinsdag. Ik ga niet te hard roepen. Want revalideren gaat met kleine stapjes.

Na het eerste wandelpad moet je rechts afslaan. Om daarna weer rechts af te slaan. Zo wandel je verder tot aan de parking waar je auto geparkeerd staat. Toen ik bij de auto kwam keek ik op mijn sporthorloge. Oh wat was ik blij toen ik 2,49km zag staan net geen 2,50. Maar ik ben zo blij. Ik kan het gewoon niet geloven.

Ik ben al van heel ver gekomen. Van een voet waarop ik niet meer kon wandelen tot een voet die nog niet helemaal in orde is. Maar het komt goed daar geloof ik gewoon in.

Rolwagenpad

Extra informatie over deze wandeling van het rolwagenpad.

Startplaats: Heggebossenweg , 3980 Tessenderlo. Er is meer dan voldoende parking.
Land:
België.
Afstand:2,49km Wandelen op asfalt langs de mooie natuur.
Wandelroute:Start bij de parking, het rolwagenpad.
Extra tip:Geen.

Het leuke wandelplannetje, als je deze route wilt volgen:

Een paar foto’s van de omgeving. Kijk je mee?

Rolwagenpad
Rolwagenpad
Rolwagenpad

Wat vond ik zelf van de omgeving?

Deze wandeling voert je mee langs de vvv toren, de vijver en het museum. Handig om daar even een tussen stop te maken. Maar gisteren was het museum helaas gesloten. Onderweg kom je regelmatig een bankje tegen om even te rusten. Zalig toch? Zo heb je ook niet het gevoel dat het een korte wandeling is. Het wandelpad op asfalt heeft mij wel verbaasd. Zo prachtig om daar te wandelen en te genieten van de natuur. Ben jij er al gaan wandelen?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.