Afgelopen dinsdag was het stralend weer, ik had net gedaan met werken. Het zonnetje scheen toen ik naar huis reed. Toen ik thuis kwam moest ik wel even rusten, meestal val ik dan ook in slaap. Mijn voet en de pijn kost toch heel wat energie. Maar ik voelde het zonnetje schijnen op mijn hoofd en ik had echt zin om een blokje om te wandelen.

Revalideren is inderdaad ook meer bewegen.

In het artikel van maandag vertelde ik je meer over mijn ongeval. Dat ongeval en een bot brace zorgde voor veel complicaties. Zo had ik plots helemaal geen gevoel meer in mijn tenen. Je kon gewoon onder mijn voet kriebelen en ik voelde het niet. Dat was heel raar en toen kreeg ik ook wel schrik. Mijn voet begon toen blauw/ zwart te zien, echt een vieze kleur. Ik walgde echt van mijn voet en die dikke enkel. Zo moest ik terug leren stappen, kreeg ik spuiten in mijn voet. Een harde revalidatie is het zeker maar dat maakt mij wel sterker als persoon.

revalidatie

De komende weken/ maanden probeer ik wat meer te vertellen over mijn revalidatie. Ik heb zoveel dingen meegemaakt, verloor vrienden, mijn relatie eindigde (eerlijk gezegd vond ik dat laatste niet zo heel erg). Maar ik moet het echt van mij af kunnen schrijven, op kroppen doe ik veel te snel en is helemaal niet goed voor je lichaam en je mind.

Blokje om wandelen goed voor je mind en de revalidatie.

Maar goed woensdag had ik echt nog eens zin om een blokje om te wandelen. Wie mij al langer volgt, weet gewoon dat wandelen en natuurfotografie mijn 2 passies zijn. Het was toen eigenlijk nog niet zo koud. Ik geloof dat het zelfs een 6 graden was. Dus reed ik al snel naar een mooie wandelplaats. Misschien heb je al gehoord van het Webbekomsbroek in Diest? Een prachtige plaats waar je kan wandelen en genieten van de natuur.

Ik besloot al snel om daar even een blokje om te wandelen. Als ik wandel dan wandel ik het liefst in de natuur, het bos en niet op asfalt. Oké de natuur is soms wel een challenge als je nog niet helemaal stabiel wandelt. Ik moet van de kinesist en de dokter mijn angsten overwinnen rond mijn voet. Soms ben ik bang dat ik terug ga vallen. Maar blijkbaar is dit normaal na een trauma. Ik moet allen leren en het durven om mijn grenzen te verleggen. Dat is echt een werkpuntje voor mijzelf.

Webbekomsbroek

Helaas lukte het deze keer niet zo goed. Maar ook dat is revalideren.

Na 810 meter wandelen hield mijn voet het voor bekeken. Ik moet wel toegeven dat het goed voelde om even buiten te zijn, foto’s te maken en te genieten van de natuur. Het was precies terug het gevoel dat ik even nodig had om mij even niet slecht te voelen rond mijn voet. Iedere dag is voor mij een challenge met ups en downs maar ik geloof er in dat het goed komt.

Hou jij van een blokje om wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

22 Reacties

 1. dat iedere dag een challenge voor je is herken ik heel goed maar echt je komt er wel 😉 stapje voor stapje ;). ik ben gek op wandelen maar ik mag het niet omdat het teveel energie vreet, maar ik doe het wel want ik wil natuurlijk wel even lekker een middagje winkelen met mijn gezin bijvoorbeeld

 2. Oh revalideren duurt altijd zo lang, maar wat goed dat je het hebt volgehouden! En toch een stukje bent gaan wandelen ☺️

  • Ik heb zelf een lange revalidatietraject gevolgd Het was zwaar maar nu voel ik me beter. Heel veel succes. Je kunt het.

 3. Revalideren is vallen en opstaan inderdaad en je moet er écht de tijd voor nemen. Ik houd echt van een blokje om wandelen, maar zit momenteel met een slijmbeursontsteking dus dat wordt ‘m nu even niet.

 4. Neem de tijd voor het revalideren. De ene dag lukt het beter dan de andere dag, maar geef niet op. Beter kleine stapjes vooruit, dan een paar achteruit. Stapje voor stapje – letterlijk en figuurlijk :-).

 5. Goed dat je doorzet en revalideren kan de inderdaad heel frustrerend zijn, maar doe het lekker op jou manier en je eigen tempo!

  Groetjes
  Britt van Beautyoflifestyle

 6. Sterkte met je revalidatie en hopelijk kun je iedere keer weer een stukje verder wandelen!

 7. Wat mooi dat je ook foto’s maakt Sanne.

  Wat naar dat je zo’n pijnlijke voet hebt, dat maakt het wandelen moeilijker.
  Ik lees dat je doorzet, super.
  Ik hoop dat je spoedig mag herstellen.

  Ik mag graag wandelen en daar vind ik vaak inspiratie voor mijn gedichten.

  Fijne zondag en groet,
  Hilly

 8. Of je nu 800 m, 2km of 5km wandelde, het maakt niet uit. Doe datgene wat goed voelt! Je bent buitengekomen, je hebt foto’s genomen (wat je fijn vind) en je leert terug beter op je voet wandelen!

 9. Ik weet heel goed hoe dat voelt – ben al op vrij jonge leeftijd geconfronteerd met artrose en spierproblemen waardoor ik ondertussen een knie en heup prothese heb en dat was ook niet evident om te gaan wandelen – sterkte 🙂

 10. Mijn revalidatie arts zei altijd revalideren is vallen en opstaan. Soms gaat het goed soms val je weer wat terug dus elke meter die je buiten loopt is er een. Elke stap die je zet is er een naar je herstel. Super goed dat je wel hebt genoten van de 810 meter die wel lukte.

 11. Sterkte met je revalidatie! Wat goed dat je met deze manier te revalideren. Ik wandel in het weekend samen met mijn zoon (iedere ochtend) Heerlijk

 12. Ik wandel ook graag, maar doe het te weinig. Het is fysiek goed, maar ook mentaal inderdaad. Het brengt mijn hoofd meestal lekker tot rust

 13. Frederique Reply

  Ja ik vind het heel fijn maar 6 graden vind ik wel heeeeel koud en dan vind ik het niet zo lekker.

 14. Sterkte met je revalidatie. Hoe klein de stapjes ook zijn, het is er toch een vooruit. Ik woon ook naast een bos en even een stukje wandelen doe ik helaas te weinig

 15. Mieke | Miek's Mind Reply

  Als het regent niet haha, maar ik vind het wel soms fijn om mijn gedachten even te verzetten, vooral met het herfst weer en een lekker zonnetje erbij

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.