Vorige week zat ik in Nederland. De bollenstreek van Noordwijkerhout stond al een tijdje op mijn bucketlist. Vorige week was het dan eindelijk zo ver en vertrok ik richting de bollenstreek. Na een rit van bijna 3 uur kwamen we aan in Nederland. Zo checkten we in bij de receptie, parkeerden we onze auto en pakten onze spullen uit. Daarna gingen we gezellig wandelen langs de bloemenvelden.

Ik had op mijn gsm een handige knooppunten netwerk app geïnstalleerd van nl.

Gelukkig maar want ik was mijn plannetje onderweg verloren. Dat is natuurlijk niet zo slim in een land of dorp waar je niks kent. Maar goed ik gebruikte de app en stippelde mijn wandeling verder uit. Zo kon ik via de wandel123 app al snel mijn stappen volgen.

Extra informatie:

Startplaats & Adres:Adres: Tespellaan 3, 2211 VT Noordwijkerhout, Nederland
Bij het restaurant verderop kan je parkeren. Als je bij Landal Dunimar zit kan je gewoon richting deze baan wandelen. Dan is deze wandeling nog een paar km verder.
Land:
Nederland
Afstand: 6,8km is de wandeling. Wij deden er dus 7,7km.
Knooppunten: 26-68-67-24-26
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Opmerking: Best geen honden meenemen langs deze route. Dat hebben wij trouwens ook niet gedaan. Bij knooppunt 24 is dit zelfs verboden.

We wandelden richting het eerste knooppunt nr 26, Noordwijkerhout.

Tegenover het restaurant zagen we een beek met water en aan de overkant prachtige narcissen. Ik voelde mij toen echt als een klein kindje in een speelgoedwinkel. Al die bollen velden waren prachtig. Zo zagen we ook heel veel verschillende hyacinten. De paasbloemen waren ook prachtig. Alleen waren er nog niet zoveel tulpen open. Hier en daar zagen we een paar prachtige rode tulpen.

Ondertussen waren we al beland in de gemeente halfweg.

Zo wandelden we verder via een prachtig wandelpad. Ik vond dat wandelpad één van de mooiste wandelpaden van Nederland. Zo zag je aan de ene kant een beek en bollen velden. Als je dan de andere kant op keek zag je een beek, bomen en de wildernis. Die combinatie vond ik vooral fascinerend.

Ik maakte er trouwens heel veel foto’s van de roze en paarse hyacinten. Zoals je ook kan zien op onderstaande foto.

Noordwijkerhout

In de verte zagen we een kerkje staan. Helaas wandelden we daar niet naar toe want we sloegen links af richting knooppunt nr 24. Dit vond ik persoonlijk een heel mooi stukje. Want je wandelt op een wandelpad tussen de bollenvelden. Natuurlijk mag je niet tussen de bollen zelf wandelen. Je wandelt dus echt op een wandelpad, links en rechts zie je dan de mooiste bollen. Dit stukje vond ik zelf zalig, ik kon er uren van genieten.

Goed om te weten:

Dit wandelpad betreed je op eigen risco. Je moet voldoen aan de voorwaarden. Geen honden, op het wandelpad blijven. Op bepaalde tijdstippen is dit wandelpad afgesloten. De eigenaar heeft zelf besloten om dit voor wandelaars toegankelijk te maken. Dus moeten wij als wandelaars hier voor respect hebben. Maar het is echt wel de moeite om dit knooppunt mee te bewandelen.

Daarna wandel je weer verder richting knooppunt 26.

Het laatste stukje vond ik wel vermoeiend met die bergop en bergaf. Maar achteraf was ik wel blij dat ik deze wandeling heb afgemaakt. Bij knooppunt 26 kom je eigenlijk terug aan bij je startpunt en kan je zo terug wandeling richting je auto of je huisje. Wij zaten natuurlijk op een bungalowpark. Dan wandel je ongeveer een 900 meter terug.

Prachtige foto’s van de bollenstreek te Noordwijkerhout.

Noordwijkerhout
Noordwijkerhout
Noordwijkerhout

Wat vond ik zelf van de omgeving en de wandeling:

De bollenstreek is echt populair bij de toeristen. Overal zie je mensen stoppen met de fiets, auto of te voet om even snel een foto te maken van de bollen. De bollenvelden vond ik zelf prachtig. De hyacinten vond ik prachtig. Sommige kleuren had ik zelfs nog nooit gezien. Ik vind persoonlijk dat deze bloemen lekker ruiken. De narcissen en de rode tulpen vond ik zo leuk om te zien.

Ik vond eigenlijk alleen het laatste gedeelte een beetje minder leuk. Je wandelt dan vooral langs de rotondes en dat vond ik zelf nogal gevaarlijk. De rest van de wandeling vond ik fantastisch. De prachtige wandelpaden, op asfalt wandelen. Beetje berg op en berg af. Ik vond het ook leuk en verrassend om te wandelen langs een golfbaan.

De wandeling was super leuk en ben er nog steeds enthousiast over. Ik heb er nog steeds geen spijt van dat ik deze wandeling heb gedaan. Want het is ook echt de moeite om te doen. De prachtige bollen, de omgeving en dat je het wandelen kan combineren is echt een pluspunt voor mij. Deze wandeling is dan ook echt een aanrader. Heb jij deze wandeling al gedaan? Wat vond je zelf van de omgeving en de bollenvelden?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Super leuk artikel! Zelf ben ik woonachtig in de bollenstreek en werk ik voor DE JONG Kampeer & Recreatie die onder andere ook wandelschoenen verkoopt. Afgelopen zondag heb ik zelf een rondje door de streek gemaakt en die staat er op dit moment echt prachtig bij! Met het mooie weer hebben we voor ons bedrijf tussen de bloemen ook nog een prachtige photoshoot gedaan die hier te bekijken is: http://www.dejongrecreatie.nl/outdoor/wandelschoenen/maak-een-wandeling-door-de-bollenstreek/

    Nog even een extra advies:
    Mocht je volgend jaar nog een keer de bollenstreek willen bezoeken, kom dan in het weekend van de bloemencorso. Dit is een prachtige optocht van praalwagens die versierd en bedekt zijn met bloemen. Één van de grootste trekpleisters van deze omgeving.

    • Heel leuk om te dit te lezen. Ik ga dat weekend al op mijn planning zetten voor volgend jaar. Klinkt echt leuk. Prachtige fotoshoot hebben jullie gedaan met de schoenen.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.