Gisteren besloot ik om te gaan wandelen in Diepenbeek. Deze keer kozen we voor de lentewandeling van de wandelclub WSV De Schoverik in Diepenbeek. Vandaag vertel ik je wat meer over deze wandeling van bijna 9km. Is het een aanrader of niet? Dat kom je allemaal te weten in deze blogpost.

We starten deze lentewandeling tegenover het Woonzorgcentrum.

Het wandelplannetje van de verschillende wandelingen hangt vlak bij de ruime parking. Je hebt er 3 wandelafstanden. Eentje van 5km die rolstoel en buggy vriendelijk is. Maar je hebt ook een wandelafstand van 9km en eentje van 12km. Deze twee wandelingen lopen door het Schoonbeek bos. Deze wandeling is leuk voor iedereen die graag wandelt in de natuur. Wij kozen voor de wandeling van 9km.

lentewandeling

Vlak tegenover de startplaats zie je een prachtig kapelletje. Al snel slaan we een andere weg in en horen we de vogeltjes fluiten. Na een klein stukje wandelen zien we een hertje in de verte. Al snel volgde er nog een hertje. Ze gingen gewoon in het gras liggen en keken recht in onze lens. Het was zo magisch om te zien. Na een kwartiertje wandelden kwamen we terecht in het Schoonbeek bos.

Schoonbeek bos een prachtig stukje natuur.

lentewandeling

Na een paar km wandelen kwamen we terecht in het Schoonbeek bos. Het bosgebied van Schoonbeek is ongeveer 200 hectare groot. Het bevindt zich op de grens van Bilzen, Diepenbeek en Genk. Een prachtig bos om in te wandelen. Je hebt er ook 2 verschillende loop lussen. Wij volgden natuurlijk de wandeling van 9km van de wandelclub. Tijdens het wandelen zagen we verschillende vlinders. Een citroenvlinder, dagpauwoog en natuurlijk ook heel veel vogels. We hoorden ze fluiten en de spechten tokken op de bomen. Maar we zagen ook een prachtige buizerd in het rond vliegen. Ik kon er echt genieten van de natuur. Je hebt er trouwens ook een stukje moerasgebied.

De schattige eendjes.

Tijdens het wandelen wandel je op smalle bospaden en langs beekjes. Maar toen we een beetje verder wandelden zagen we ook een meertje met een prachtig uitzicht. Maar na een smal wandelpad zagen we nog iets leuker en schattiger. We zagen moeder eend met haar kroost zwemmen in één van de beekjes. Zo mooi om te zien en om foto’s van te maken. Het beekje met de rotsen is een extra troef voor deze wandeling.

lentewandeling

De reiger die poseerde aan een meertje.

We wandelden verder een klein stukje op asfalt. Een vriendin van mij zag aan haar linker kant een reiger zitten aan een meertje. Wij wandelden er naar toe. Alleen stonde de prikkeldraad een beetje in de weg. Maar gelukkig konden we er toch foto’s van maken door in te zoomen. Al snel wandelden we verder op een smal bos paadje. Daar zagen we verschillende vogels zitten in de bomen. Zoals bijvoorbeeld een roodborstje, een koolmeesje of een specht. Daarna wandelden we terug richting de parking.

Natuurlijk heb ik nog meer foto’s gemaakt van de omgeving en de wandeling. Kijk je mee?

Praktische info over de lentewandeling in Diepenbeek:

Kom je met de auto? Dan kan je parkeren tegenover het Woonzorgcentrum. Je hebt een ruime parking. Onze-Lieve-Vrouwstraat 22, 3590 Diepenbeek. Het wandelplannetje vind je kort bij de startplaats. Je kan er 3 wandelroutes volgen. Eentje van 5km, 9km of 12km. Je volgt een oranje bewegwijzerd pijltje. Meer info over de wandeling vind je op de website van wandelclub De Schoverik.

De gpx file kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_Diepenbeek_2021-04-18_11-09-18.GPX

Wat vond ik zelf van de lentewandeling?

lentewandeling

Ik moet bekennen dat ik meestal zelf een wandeling uitstippel via knooppunten of trage wegen. Maar deze lentewandeling van de wandelclub WSV De Schoverik in Diepenbeek zag er heel goed uit. De affiche sprak mij echt aan. De lente is trouwens mijn favoriete seizoen. Ik was ook wel nieuwsgierig geworden naar de omgeving in Diepenbeek.

De lentewandeling vond ik super leuk om te doen. Tijdens het wandelen zagen we verschillende dieren en insecten. De lentewandeling neemt je mee langs een prachtige beek. De wandeling van 9km was trouwens geen zware wandeling. Maar eerder een prachtig avontuur. Ik heb er echt van genoten. In Diepenbeek kan je echt genieten van de natuur en de rust. Deze lentewandeling is een aanrader voor elke wandelaar en natuurliefhebber.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.