Gisteren in de ochtend keek ik naar buiten het was nog donker rond 8uur. Toen het lichter werd zag ik een prachtige grijze lucht en wat mist. Het ideale winter weer om te gaan wandelen. Deze keer koos ik er voor om een prachtige winter wandeling te maken in Langdorp. In dit artikel vertel ik je meer over de knooppunten wandeling en de omgeving.

Deze wandeling vertrekt aan de Sint-Pieters kerk van Langdorp.

Dit uitzicht van de kerk zie je op het einde.

Ik parkeerde al snel mijn autootje op de parking vlakbij de kerk. Van daar uit wandel je naar het eerste bordje van knooppunt 121. Zo steek je de baan over en volg je een small wandelpad. Ik hou wel van zulke modderige smalle wandelpaadjes. Ze geven net dat beetje extra aan een wandeling. Na een paar km wandelen, wandel je richting het Bosberg bos.

Het Bosberg ideaal om even te wandelen.

Je wandelt er door de prachtige naaldbossen. Onderweg zie je links en rechts de mooiste wandelpaadjes. Helaas was het er gisteren veel te druk door mountainbikers en dat vond ik wel een beetje zonde. Ik ging er voor de rust… Maar de prachtige natuur maakte wel veel goed.

Het bos gebied is vele groter dan je denkt. Het is er ook zo mooi. Overal heb je van die kleine wandelpaadjes. Die wandelpaadjes maken je zelfs nieuwsgierig. Natuurlijk ben ik als wandelaar op mijn wandelpad gebleven. Je ziet er nog vogels rond vliegen, dieren over de grond kruipen en als je geluk hebt zie je er nog een hertje rond lopen.

Achter Schoonhoven natuurgebied

Langdorp

Ik wandelde het bosberg uit om daarna te wandelen richting het Achter Schoonhoven natuurgebied. Het natuurgebied is een middelgroot gebied van ongeveer een 50 hectare dat dicht aan de Demervallei ligt. Het is een beschermd gebied voor vele vogels, dieren en planten. De Demer zorgt er voor dat je prachtige foto’s kan maken. Aan de ene kant zie je landbouwakkers en aan de andere kant het prachtige wandelpad. Zo wandelde ik terug richting de Sint-Pieters Kerk. Nu zie je de prachtige achterkant van de kerk en wandel je langs het kerkhof. Een interessante weetje is dat dit kerkhof werd gebruikt als begraafplaats tot 1967.

Zo wandel je uiteindelijk terug richting de parking en langs de andere kant van de kerk. Nu stond er nog wat kerstversiering van de advent. Tevreden en diep onder de indruk van deze wandeling wandelde ik terug naar de parking. Helemaal onderaan van deze blogpost vind je trouwens mijn volledige mening terug over deze wandeling.

Bestaande rode wandelroute: Er is ook een rode wandelroute van 3,50 km. Maar die heb ik niet gevolgd. Ik heb er zelf eentje uitgestippeld via het knooppunten netwerk.

Praktische tips:

  • Startplaats: Langdorpsesteenweg 246, Langdorp.
  • Wandelplannetje: Vind je aan het natuurgebied Achter Schoonhoven.
  • Parking: Er is parking vlak bij de kerk en aan ‘t hof.
  • Horeca: Ja, ‘t Hof maar helaas nu gesloten.
  • Soort wandeling: Lus wandeling via knooppunten.
  • Afstand: 5,27km.
  • Bewegwijzering: Ja, knooppunten.
  • Knooppunten: 121-408-255-409-414-410-121 en je wandelt terug richting de startplaats.
  • Handige tip: Draag geschikte schoenen of botten. Het kan er in de winter wel eens modderig zijn. Honden moeten er aan de leiband.
  • Rolstoel toegankelijk: Nee helaas niet. Op sommige stukken te small en glibberig door de modder.

Ook heel leuk:

Deze blogpost heeft deze keer iets extra. In het verleden in 2019 voor mijn ongeluk heb ik daar al eens een route gedaan en die was vele langer dan 5km. Deze had een prachtige afstand van 7,5 km. Je kan de knooppunten 410-410-737-736-725-724-735-746-410 volgen. Volgens mij kan je ook beide routes combineren maar dat heb ik zelf nog niet gedaan. Ik kan nog niet zoveel km’s bewandelen maar dat komt nog wel.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Langdorp?

Langdorp

Ik moet bekennen dat ik er al regelmatig ben gaan wandelen. Zowel in de winter als in de zomer is het er prachtig om te wandelen. Deze wandeling van 5,27 km neemt je mee langs de mooiste plekjes met als pareltjes het Bosberg en Achter Schoonhoven natuurgebied. Zo wandel je regelmatig bergop en berg af, op smalle wandelpaadjes en modderige stukjes. Maar ook langs prachtige bomen. Dit is echt een heerlijke omgeving om in te wandelen. Deze wandeling is echt een aanrader, de natuur is er zo mooi en verfrissend. Ben jij er al gaan wandelen?

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.