Een tijdje geleden las ik een artikel over een nieuw wandelnetwerk. Dit nieuwe wandelnetwerk noemt trouwens Bosland. Ik had er nog nooit over gehoord. Natuurlijk wou ik hier eens een wandeling uitstippelen. Maar nog belangrijker ik wou ook wel iets bij leren tijdens deze wandeling. Dus kozen we er voor om te gaan wandelen in Lommel. Met als startplaats het Duitse militaire kerkhof.

We starten deze wandeling aan het Duitse kerkhof in Lommel.

Er is trouwens een parking vlakbij de start van ons eerste knooppunt. We wandelen vooral op asfalt, holle wegen langs het bosland. We wandelden ook een beetje in het bos maar er vooral eigenlijk rond.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Dodenveldstraat 30, 3920 Lommel.
Land:
België
Afstand:20km door een prachtig groen gebied.
Knooppunten:112-113-114-177-178-216-217-218-224-221-223-403-461-462-114-113-111-106-112
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Onlangs deden we een hele leuke wandeling in Lommel.

Deze begon aan het Kerkhof van de Duitse soldaten van de 2e oorlog. Een knooppunten wandeling die volledig rond het bosland loopt. Helaas vond ik dat eigenlijk wel een minpuntje. Zo was ik wel een beetje teleurgesteld dat we niet in het bosland zelf wandelden. Maar de mooie uitzichten en de geschiedenis maakte heel veel goed. Deze wandeling is trouwens eigenlijk niet zwaar.

Tijdens het wandelen zagen we genoeg afwisseling. Zo had je er veel weien met paarden, de prachtige uitzichten en de smalle wandelpaadjes. Ideaal eigenlijk voor een zaterdagochtend.

Een kerkhof waar trouwens meer dan 30000 Duitse soldaten zijn begraven.

Dit kerkhof is gelegen in het Kattenbos. Een pittig detail een deel soldaten is hier begraven van de eerste en tweede oorlog. Bij sommige kruisen zie je trouwens meerde namen, vroeger bestond er namelijk nog geen dna onderzoek. Waardoor ze sommige familieleden samen legden. Er is trouwens ook heide geplant voor de grafstenen. Deze kleuren paars vanaf februari tot april. Helaas bij ons waren er niet zoveel in bloei.

Op het einde van onze wandeling ben ik zelf even over het kerkhof gelopen. Ik vond het echt pakkend om dit te zien. Zoveel mensen overleden door een oorlog. Ik heb liever gewoon vrede dan ruzie en oorlog. Het kerkhof is echt onmens groot.

Als je deze wandeling doet moet je het kerkhof echt even bezoeken. En er even stil bijstaan dat een oorlog gewoon zinloos is. Dat er alleen maar verliezers zijn in een oorlog…

We zagen tijdens onze wandeling een paar bezienswaardigheden:

Lommel
  • Het kunstwerk de boom in met natuurkunst.
  • Duitse Kerkhof en het monumentale crypte, als toegangspoort.
  • Grote helmen.
  • Het Kattenbos.
  • De vlindervallei waar je vlinders kan spotten.

Deze wandeling is echt een aanrader want tijdens het wandelen heb je genoeg afwisseling van de natuur en de wandelpaden. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van deze plaats?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.