Wandelen in Paddepoel (Velpevallei) en Rozendaalbeekvallei te Bunsbeek. Deze wandeling neemt je 10km mee langs de mooiste plekjes van Bunsbeek. Je hoort er de vogeltjes fluiten op een mooie ochtend. Tijdens het wandelen zie je wilde bloemen, wandel je door bossen en het was er heerlijk koel. Ik vertel je vandaag mijn mening over deze mooie wandeling.

Wandelen in Paddepoel (Velpevallei) en Rozendaalbeekvallei.

Op een mooie ochtend besloot ik om te gaan wandelen. Het was toen gelukkig nog niet zo warm. Ik gaf het adres in mijn gps. Mijn gps besloot om mij de verkeerde richting in te sturen. Daar kwam ik natuurlijk pas achter toen mijn gps zei “je hebt je bestemming bereikt”. Ik vond het al zo raar en parkeerde mijn autootje. Maar toen keek ik rond en zag ik vlak bij de parking een wandelplannetje. Dat vond ik eigenlijk niet zo erg. En eerlijk ik ben blij dat ik verkeerd ben gereden.

De Paddenpoel ligt trouwens deels in Bunsbeek en deels in Vissenaken (Tienen). Het gebied ligt dichtbij de Velpenvallei. Het gebied bestaat uit bossen, moerassen, vijvers en prachtige graslanden. Het natuurgebied is toegankelijk op de wandelpaden. Bij regenweer kan het enorm drassig zijn. Ik raad je dan aan om stevige regenlaarzen en wandelschoenen te dragen.

Het eerste stukje wandel je op asfalt.

De wandeling begint een stukje op asfalt. Er is helaas wel geen voetpad. Maar na 10 minuten zie je al in de verte prachtige uitzichten en weien. Ik wandelde verder en op een gegeven moment wandel je een trage weg in. Je wandelt een stukje verder en je ziet op eens een kijktoren. Ik kan je aanraden om even naar boven te gaan en dan zie je een adembenemend uitzicht, bomen, weien en een vijver. Je hoort en ziet er de vogeltjes vliegen. Als je geluk hebt kan je ze zelfs fotograferen.

Je wandelt verder een stukje bos in. Wat is het er lekker fris, ideaal voor een warme dag. Je ziet er bomen en je hoort de vogels fluiten. Af en toe hoor je iets ritselen tussen de bladeren. Ik denk een veldmuisje. Het was er wel een beetje vochtig.

Volg de blauwe route of de gele route.

Bunsbeek
Je kan de blauwe of gele route.

Na 2,50km wandelen kan je kiezen om een andere route te volgen. Bij mij liep het even mis omdat ik eerst het bordje miste van de blauwe. Je kan ook meerdere routes combineren. Ik volgde een stukje van de blauwe route, gele route en dan terug de blauwe route. In totaal wandelde ik een 10km.

De wandeling was zeker niet zwaar.

Tijdens het wandelen zie je prachtige wilde bloemen, mooie uitzichten en haasjes die vrolijk rond huppelen. Dat vind ik zelf zo heerlijk aan de lente en de zomer. Alle jonge diertjes die nu tevoorschijn komen. Ik kan daar zo van genieten. Je wandelt ook op trage wegen, holle wegen en asfalt. Er is ook genoeg afwisseling in hoogtes. Dat voel je wel een beetje aan je kuiten. Je ziet er ook een vijver met lelies. Daar kan je echt genieten van het uitzicht.

Praktische info over de wandeling.

Startplaats:Bunsbeekdorp 4, 3380 Glabbeek, België. Je vindt meer info over de wandeling hier.
Parking:Er is een redelijke parking bij de startplaats.
Wandelplannetje:Er is een wandelplannetje aan de startplaats.
Moeilijkheidsgraad:** Sterretjes, de wandeling is goed bewandelbaar.
Afstand:Je wandelt 10km.
Route:De blauwe, gele en blauwe route.
Gpx file:De gpx file en het plannetje van deze wandelroute kan je hier downloaden. Zo kan je deze prachtige wandeling volledig volgen vanaf de parking.
Download file: Sanlavie_Bunsbeek_wandelen_2021-06-19_09-58-30.GPX
Horeca:Er is een natuurcentrum maar was helaas gesloten.
Extra tip:Draag wandelschoenen. Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Bunsbeek?

Bunsbeek

Ik ben blij dat ik verkeerd ben gereden. Want ik had nog nooit gehoord van Bunsbeek. Het is een prachtige gemeente om in te wandelen. Je hebt er verschillende routes om te doen. Ik zag er nog eentje van wereldoorlog 1. Dan wandel je langs historische bezienswaardigheden. Deze wandeling heb ik zelf nog niet gedaan. Maar het lijkt mij wel interessant om eens te doen.

De blauwe wandeling van 10km die ik heb gedaan is echt een aanrader. De natuur is er zo mooi. Je hebt er prachtige uitzichten. De kijktoren met het prachtige uitzicht vond ik een extra troef voor deze wandeling. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je zelf van de kijktoren?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.