Ik ben dan misschien wel geen therapeut of een coach. Maar ik heb de laatste tijd of jaren zoveel dingen meegemaakt. Dat ik eigenlijk niet meer zo negatief wil zijn in het leven. Door al deze dingen kan ik zeker een paar tips geven waardoor jij misschien ook positiever in het leven kan staan. Ik vertel je nu al dat het met ups en downs gaat zijn. Zoiets kan je natuurlijk niet leren op een paar minuten. Deze vijf tips kan je gewoon in het dagelijks leven toepassen.

Ik gebruik zeker geen boek over positieve dingen maar eerder mijn eigen levenservaring.

Een paar jaar geleden en vorig jaar heb ik een paar dingen meegemaakt in mijn privé leven die niet zo leuk waren. Helaas kan ik daar over niet veel vertellen op mijn blog. Sommige dingen hou ik liever een klein beetje geheim voor de buitenwereld. Ondanks alle problemen voelde ik mij in december af en toe heel negatief. Op een dag wou ik niet meer zo negatief zijn. Ik ben liever de positiever en vrolijke Sanne in het leven dan altijd negatief.

Tot nu toe lukt dit redelijk goed door mijn eigen tips. Maar besef wel dat je negatieve gedachten en momenten horen bij het leven. Niemand zijn leven is perfect. Je moet het balans vinden tussen het negatieve en het positieve. Dat is enorm belangrijk voor je zelf. Daarom geef ik je vandaag 5 prachtige positieve tips.

Positiever worden kan jij ook met deze 5 tips.

1. Vermijd de negatieve dingen rond jou.

Negatieve dingen kan je eigenlijk heel ruim zien. Mensen die negatief tegen jouw doen. Vervelende opmerkingen die je krijgt van andere mensen. Oké die mensen kan je helaas niet veranderen. Maar je kan wel al deze dingen vermijden. Krijg je een negatieve opmerking van iemand? Luister er dan niet naar. Eerlijk gezegd als iemand iets negatief over mij zegt of ik krijg een vervelend opmerking dan luister ik eigenlijk al niet meer. Ik zet mij zelf dan in de zen zone. De zen zone pas ik al jaren toe. Je zondert je af van de vervelende opmerkingen door aan iets anders te denken.

Hoe pas je deze zen zone toe? Dat leg ik je volgende week uit in een nieuw artikel. Blijf dus zeker deze blog volgen. Want de niet luister zen zone is super handig in negatieve conversaties.

2. Word je even down denk dan aan iets positiefs.

Ik heb soms ook nog van die momenten waarbij ik even down word. Tja ik ben ook maar een mens denk ik dan zelf. Dan denk ik weer aan iets positiefs en voel ik mij al iets beter. Je kan dan denken aan een positieve ervaring of een mooie herinnering. Of als je afgesproken hebt met een vriendin dan denk je daar aan.

positiever

3. Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep.

Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep. Eentje dat je natuurlijk kan volhouden. Een nieuwe hobby, of een spelletje spelen, gamen achter de computer of voor de playstation. Een nieuwe uitlaatklep zorgt natuurlijk voor een beetje afleiding. Waardoor je je beter gaat voelen. Je negatieve gedachten verdwijnen dan ook.

Mijn uitlaatklep is al jaren wandelen. Als ik even down ben of iemand anders zegt tegen mij een vervelende opmerking dan ga ik gewoon even wandelen. Als ik ga wandelen dan voel ik mij blij en laat ik al die negatieve opmerkingen gewoon links liggen. Zo maak ik mijn hoofd leeg. Daarna voel ik mij heel goed in mijn vel.

4. Loop geen mensen meer achterna want daar word je ook negatief van.

Mensen achterna lopen is zo vermoeiend en kost je alleen maar energie. Blijf ze niet achterna lopen , het kost je tijd en zonde van je leven. Deel je leven met iemand die het waard is. Het kan zo snel voorbij zijn. Mensen die voor jouw geen moeite doen zijn je eigenlijk niet waard. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Vriendschap moet eigenlijk van 2 kanten komen en niet alleen maar van 1 kant. Naar mijn eigen raad heb ik onlangs ook eens geluisterd. Ik voelde mij onmiddellijk al een stuk beter en vrolijker.

5. Durf al eens nee te zeggen! Dan word je zeker positiever.

Ik durfde vroeger nooit nee te zeggen. Zo had ik eigenlijk schrik om andere mensen te kwetsen. Ik zei vroeger altijd maar gewoon JA. Zo deed ik uiteindelijk dingen die ik eigenlijk zelf niet leuk vond. Eigenlijk moet je gewoon anders denken en gewoon het durven om nee te zeggen. Dit is zeker niet gemakkelijk en puntje 5 zal regelmatig met ups en downs gaan. Maar ik ben er zeker van dat jij het kan.

Een beetje positiever worden kan je zeker al door deze 5 tips.

Maar het leven bestaat ook soms uit negatieve dingen. Die horen nu eenmaal bij het leven. Het is aan jouw om uit een negatieve gebeurtenis te geraken waardoor je er sterker uit komt en vele positiever. Mijn 5 positieve tips kunnen hier zeker bij helpen. Ze hebben mij al zo vaak geholpen. Uit eigen ervaring weet ik ook dat je het moet tijd geven om positiever te worden. Je kan je zelf niet veranderen op een paar seconden. Maar stap voor stap gaat het je zeker lukken en zeker met mijn 5 tips er bij.

Ben jij liever positiever of negatief in het leven?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

20 Reacties

 1. Goede tips. Ik ben de afgelopen jaren veel bezig geweest met zelfontwikkeling en daardoor sta ik ook veel positiever in het leven

 2. Felice Veenman Reply

  ik heb gewoon de mazzel dat ik met een enorme postitieve instelling ben geboren..ik roep wel eens van mezelf: ik blijf er gewoon domweg in geloven….

 3. Ik merk wel dat ik zeker in de wintermaanden moet oppassen om niet alles negatief te zien. Ik vind sneeuw namelijk verschrikkelijk en kan er dan echt niet van genieten terwijl het natuurlijk ook heus wel mooie plaatjes oplevert en het vaak maar van korte duur is, maar toch blijf ik daar dan echt in hangen, daar moet ik wel voor oppassen elk jaar.

 4. Handige tips. Al vind ik het soms fijn om even een dag tie te geven aan mijn dip. Daarna kom ik er veel sterker en positiever uit.

 5. Goede tips! Een aantal pas ik zelf al toe. Ik moet alleen nog werken aan nee durven zeggen.

  • Super goeie tips! Een fijne uitlaatklep is heel belangrijk. Lekker voor afleiding zorgen. Mijn uitlaatklep is schrijven. Het liefst lekker ouderwets in een dagboek

 6. Natuurlijk sta ik liever positief in het leven. Voor mij was vroeger het glas eerder halfleeg dan halfvol. Al jaren – na een fikse burn-out – is dat gelukkig wel anders. Desalniettemin hoort het bij het leven, zoals je zelf al zegt. Positief in het leven staan en soms ook negatief. Ik denk niet dat je dat kunt voorkomen. Niemand is altijd maar honderd procent positief. En dat is ook niet erg.

 7. Ik vraag me af of er veel mensen zijn die antwoorden: ‘Ik sta liever negatief in het leven.’ Positief in het leven staan is denk ik toch wel veel fijner.

 8. Fijne tips! soms is toegeven aan een dipje wel even fijn, om daarna weer vol goede moed door te gaan.

 9. Helaas sta ik momenteel heel negatief in het leven. Maar ik wil graag vooruit

 10. Frederique Reply

  Het zijn goede tips. Het is zowel voor jezelf als voor je omgeving fijner om positief te zijn uiteindelijk.

 11. Zelf ben ik zeer positief maar die laatste tip kan ik wel gebruiken. Ik kan namelijk geen nee zeggen…

 12. altijd positief blijven want als je negatief gaat denken word je of alleen maar zieker of krijg je meer pijn. ik probeer ondanks de pijn altijd positief te blijven en vooral veel aan mijn gezin te denken dan komt het altijd wel weer goed

 13. Felice Veenman Reply

  Nee durven zeggen is inderdaad een goede ! Die opluchting dat je iets niet hoeft te doen, omdat je gewoon beleefd de uitnodiging hebt afgeslagen!

 14. Wat een handige tips! Ik ben het liefst zoveel mogelijk positief maar soms hoort negatief er helaas een beetje bij in het leven.

 15. Wat een fijne en handige tips geef je allemaal! Negatieve mensen uit je leven schrappen scheelt ook een hoop (mensen die je energie kosten).

 16. Ik merk dat ik zelf al heel wat van je tips toepas. Wat mij ook helpt: elke avond iets noteren, hoe klein ook, waar ik die dag blij van werd.
  Succes aan iedereen die deze tips nodig heeft.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.