Afgelopen maandag was het mistig weer, ik stapte uit mijn bed. Ik zakte door mijn voet, kon mijn evenwicht niet houden en plots viel ik er op. Toen voelde ik terug een pijnscheut aan mijn enkel. Dit was echt geen goed teken. Elke stap dat ik met mijn linker voet zette deed ontzettend veel pijn. In paniek belde ik naar mijn moeder. We reden al snel verder naar spoed. Daar kreeg ik een open gips. Maar het hele verhaal kan je hier onder lezen.

Onderweg naar het ziekenhuis was het super mistig.

Het was dan ook nog eens gevaarlijk weer. Op één been strompelde ik en mijn moeder naar spoed. We stonden eerst nog aan de verkeerde inschrijvingsbalie. Blijkbaar was het ziekenhuis een beetje veranderd. Maar goed ik schreef mij al snel in. Toen moesten we wachten in de wachtruimte van de spoedafdeling.

Dat was gelukkig niet zo heel lang. Plots mochten we binnen in kamer 1.

In kamer 1 word je eerst ondervraagd door een verpleegster. Ze moeten namelijk weten wie je huisarts was. Hoe hoog je pijn was, je moest een getal geven tussen 1 en 10. Bij mij was dit zeker een 10. Daardoor kreeg ik onmiddellijk een arts, wel een stagiair. Maar deze dokter luisterde heel goed naar mij. Hij zij ook dat het raar was dat mijn voet na 7,5 maand nog steeds geen cirkels kan maken. Dat er nog niet veel beweging was in te krijgen. Maar ook dat de hiel vast zat. Nog een dokter die dit beaamt. Raar dat de eerste specialist in juni dit niet zag. Daardoor konden er heel veel fouten vermeden worden. Maar goed het is nu zo.

gips

Uiteindelijk koos de dokter er voor om foto’s te maken. Dat was niet zo gemakkelijk. Je moet je voet namelijk in bepaalde houdingen leggen. Dat was echt niet simpel. Gelukkig hielpen ze mij daar heel goed. Toen moest ik een paar uur wachten op de uitslag. Van een 2e dokter kregen we de uitslag en werd er besloten om een open gips te plaatsen.

Ik kreeg een open gips.

Ik heb nog nooit een open gips gehad, het voelt een beetje zwaar en vooral lomp aan. Ik hoop alleen niet dat mijn voet terug blauw, paars of zwart word. Dat is nog steeds mijn grootste angst. Ik krijg nu wel iedere dag een spuit in mijn buik om dit te voorkomen. Ondertussen neem ik ook nog eens zware medicatie in tegen de pijn.

Het is voorlopig trouwens een tijdelijke gips. De 30ste heb ik trouwens nog een afspraak bij een voetspecialist. Eindelijk na bijna 8 maanden. Oh en die afspraak heb ik zelf gemaakt. Daar kijk ik nu naar uit en tel ik de dagen af tot als dit gips uit mag. Heb jij al ooit eens een gips gedragen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

39 Reacties

 1. Ik heb eens 6 weken een gipskoker gehad van enkel tot lies. Deze kon dus wel af in bed en met douchen.
  Daarnaast inderdaad ook bloedverdunners moeten spuiten toen. Doe je dat zelf?

  • De bloed verdunners spuit ik niet zelf. Heb er schrik van. Een verpleegster komt iedere dag.

 2. Felice Veenman Reply

  jeetje wat een naar verhaal! heel veel sterkte. Ik heb gelukkig nooit in het gips gezeten, en tegenwoordig draag ik slipsokken zodat ik niet van de trap afglij

 3. Oeh wat naar en dan ook nog eens mistig op de weg. Ik heb nog nooit gips gedragen. Afkloppen maar hihi

 4. Wat een avontuur zeg. Hopenlijk krijg je de 30ste wat meer duidelijkheid. Ik wist trouwens niet dat er verschillende soorten gips waren. Ik heb als kind ooit mijn arm gebroken toen ik van de trap gevallen ben. (ik wilde aan het wasrek hangen als Tarzan) Ik was nog erg jong. Wat ik mijn er nog van herinner was dat het ontzettend jeukte (ik kreeg rond die tijd ook waterpokken). Heel veel Sterkte.

  • oh jee als tarzan? Ik zie het al voor mij. oh nee de waterpokken er ook nog een bij. de jeuk valt voorlopig mee. is een open gips. Dankjewel trouwens.

 5. Jeetje! dat is ontzettend veel pech hebben, ik hoop dat je er goed van hertsteld!
  En natuurlijk dat de pijn beter word.

  Ik heb oooit 1keer in het gips gezeten, mijn pols was gebroken maar ik weet hier niet veel meer van aangezien ik toen best jong nog was. Wel mijn bicep ingescheurd gehad maar geen gips.

  Sterkte!

 6. dat is balen Sanne.

  en de genezing zal zijn tijd vragen

  voor enkele jaren een gebroken pols gehad

  en dat duurde ook een hele tijd

  beterschap gewenst

 7. Ai, dat is geen lekker begin van het nieuwe jaar voor je. Ik heb zelf nog nooit in het gips gezeten, maar lijkt me erg vervelend als je zo afhankelijk bent

  • zeker weten, terwijl ik juist altijd super onafhankelijk ben. Helaas niks aan te doen.

 8. Jeetje wat erg voor jou Sanne. Jij tob al zolang. Nou gebeurde weer. Dit is zeker niet zo mooi Sanne. Hopelijk komt later wel goed. Mogen wel heel goed bekijken. Duurt wel erg lang… Sterkte voor jou. Groetjes J&F.

 9. Wat naar Sanne.
  Ik hoop echt dat het snel beter wordt.

  Ik heb als kind een gebroken arm gehad, ik denk zo’n 6 weken gips erom.
  Het is goed gekomen.

  Fijne dag.

 10. Dat is dus echt behoorlijk balen zeg. Ik hoop dat je er niet al te veel last van zal hebben.

 11. Hoe gaat het inmiddels? Dat gips is natuurlijk niet prettig maar het zou balen zijn als je het zonder gips nog verder kapot loopt ik hoop dat ze snel een oplossing vinden

 12. Vroeger 2x

  Ik vind het zo raar en vooral vervelend dat alles zo lang moet duren met je voet.

 13. Ai wat naar. Nee, ik heb nog nooit gips gekregen. Mijn man overigens wel. Hij heeft een week met een gebroken voet rondgelopen voordat de huisarts hem belde dat hij toch wilde dat hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis ging. Uiteindelijk is hij behoorlijk lang zoet geweest met gips (zat eerst te strak, toen weer terug om het opnieuw te laten zetten. Later ging er ook iets mis waardoor het nog een keer moest worden gedaan). Open gips ken ik eigenlijk niet. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt en in ieder geval een spoedig herstel!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.