Half maart schreef ik een blogpost over mijn bucketlist van 2021. Ik schreef over drie doelen. Eentje ervan was om 10km te kunnen wandelen. Een paar maanden terug wandelde ik al een 10km en zelfs 11,50km op 11juli. Heel veel volgers en kennissen zeiden je bent goed bezig. Op naar de 15km. Ik reageerde er op dat 15km er nog niet in zat. Maar misschien is het wel haalbaar? Vandaag wil ik daar even dieper op in gaan in deze blogpost. Hoe verging het mij na het wandelen? Kon ik nog stappen? Dat kom je te weten in deze blogpost.

Een paar weken geleden ging ik wandelen aan het kasteel van Horst.

Mijn doel was om mijn voet even te triggeren. Hoe ver kon ik stappen? Was de 10km wel haalbaar? De wandeling had genoeg afwisseling. Dat is trouwens ook de ideale training voor mijn voet. Tijdens het wandelen was het een beetje warm. Het ideale weer om te wandelen aan een prachtig kasteel. De blogpost over de wandeling probeer ik ook zo snel mogelijk online te zetten.

Na 10km wandelen begon ik het een klein beetje te voelen.

Ik voelde mijn voet eerst wat tegenwerken. Soms is dat echt vervelend. Maar ik ben dus geen opgever. Vastberaden stapte ik verder. Een beetje trager en het lukte om zelfs 11,50km te wandelen. Ik hoop ooit terug 25km te kunnen wandelen. Maar met elke stap die ik bewandel ben ik al blij. Ik ben er nog steeds verbaasd over. Maar ik merkte ook dat 11,50km genoeg was. Ik train mijn voet heel rustig. De ene keer wandel ik er 5km, 7km of dus 10km. Iedere ochtend maak ik een korte stevige wandeling met Diezel. Diezel is dan natuurlijk enorm tevreden. Maar ook voor mijn voet is het vele beter.

Heb je mijn revalidatie verhaal gemist? Dan kan je het hier nog eens lezen. Ik heb er heel veel uitgeleerd. Nooit opgeven in een revalidatie periode.

Een tijdje terug ben ik trouwens ook gestopt met de kinesist. Het had eigenlijk niet zoveel nut meer. Dan kan je er beter mee stoppen vind ik. Ik doe elke dag wat oefeningen om de voet soepel te houden. Veel wandelen helpt mij natuurlijk ook. Iedere dag beweeg ik, zelf geniet ik enorm daar van. Mijn kuiten worden ook weer sterker. Stilletjes aan komt het wel goed. En ik aanvaard ook mijn gebreken. Sommige dingen kan ik niet meer. Of ik durf het niet meer zoals bijvoorbeeld hardlopen. Voorlopig durf ik het niet maar misschien volgend jaar wel. Mijn revalidatie heb ik ook nog niet zolang geleden afgesloten. Ik ben daar natuurlijk super blij om.

Ben jij aan het revalideren? Of heb je net als ik een lange revalidatie achter de rug?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

15 Reacties

 1. Je verhaal lijkt hard op mijn verhaal. Ik deed op 3 maart een ongelukkige val en lag daarna enkele weken in een gips en daarna begon de ellende pas echt. Ik had CRPS ontwikkeld. Vroeger wandelde ik gemakkelijk 20-30 km per dag. Nu haal ik amper 2-3 km en heb ik constante pijn. Ik kom net toevallig op je blog en vroeg me af of je ook Sudeck hebt…

  • Hoi Nadia, Wat een ellende heb jij meegemaakt. Ik heb ook last gehad van Sudeck. Maar had wel geluk dat het bij mij genas. Ik heb bijna 2 jaar gerevalideerd. En ook nu moet ik nog oppassen met mijn voet. Je mag mij trouwens altijd een mailtje sturen. Nooit opgeven hé, blijven vechten. Ik ga binnenkort ook leren voor revalidatiecoach. Als ik je dan kan helpen, roep je maar.

   • Hey Sanne, ik had al zo’n vermoeden toen ik je revalidatieverhaal las maar ik zag (nog) nergens iets van Sudeck. Ellendig he, die lange revalidatie. Niet kunnen doen wat je graag doet… Maar ik geef de moed niet op. Het is alleen vervelend dat niemand het begrijpt omdat de pijn niet zichtbaar is. Goed dat je voor revalidatiecoach gaat leren! Ik wist zelfs niet dat die studie bestond 🙂

    • Hoi Nadia, Klopt over Sudeck heb ik nog niks geschreven. Maar ga ik zeker nog doen. Want dit had voor mij toch de grootste impact op mijn revalidatie. Zeker niet de moed opgeven. Klopt, niemand begrijpt je. Maar als je een babbel nodig hebt weet je mij te vinden. Net daarom wil ik die opleiding volgen. Over die studie is nog niet zoveel bekend. En er zijn nog heel weinig coachen. Ik wil deze richting volgen om andere mensen te helpen tijdens hun revalidatieproces.

 2. Lindaschrijfthetop Reply

  Je hebt een goed doorzettingsvermogen, wat goed dat je je doel behaald hebt. Op naar het volgende doel?

 3. Wat goed van je! Ik heb wel een revalidatie traject gevolgd ooit (voor mijn fms), maar had er helaas niet heel veel aan.

 4. Mieke | Miek's Mind Reply

  Wat goed zo’n flinke afstand. Ik ben zelf niet aan het revalideren

 5. heel knap van je en ooit doe ik je weer een keer na 😉 mijn lichaam kan dat nu nog niet aan jammer genoeg

 6. wat gaaf en wat goed. mijn doel ook maar zit op de helft nu

  • Ingrid, de afstand die jij doet is ook super. Doe zo verder. Rustig opbouwen.

 7. Frederique Reply

  Ah wat goed hoor. Niet teveel forceren he, goed naar je lichaam luisteren. Succes!

 8. Hallo ik zag je blog staan bij huisvlijt en kom ook eens bij jou op visite. Had je eerste verhaal over je voet eerst gelezen en dan vind ik het behoorlijk knap dat je zo lang door bent gegaan met wandelen. Maar ik zal het als ik jou was toch wel voorzichtig gaan doen en dan kleine wandelingen tegelijk. Zelf heb ik een ernstig vatenproblemen in de benen laag en hoog en wordt elk jaar wel behandeld met stents en zelfs een broekprothese heb ik al. Maar het helpt maar een jaar. Het is nu wel chronisch te noemen want ik heb het nu al 7 jaar en toch zet ik ook door en wandel als het gaat. Ben dan wel wat ouder dan jij maar ook een doorzetter en geen opgever. Want als je stil zit schreef ik eens dan kom je nooit vooruit. Met de prothese moest ik wel even revalideren maar de natuur riep mij en hup ik liep weer. En daarna moest ik wel weer verplicht rusten. Maar ik heb nu wel leren luisteren naar mijn lichaam en als deze het aangeeft dan is het tijd om het kalm aan te doen. De pijn is er nu weer erg maar ik wacht nog even om weer naar vaatchirurg te gaan want het is steeds in april/ mei zo dat ik dan weer de klachten ontvangt. en wellicht kan ik de operatie nog wat rekken. Men had al wel gezien met dat het weer dicht zit met onderzoek vorige week. Zo lang wandelen als jij doet dat kan ik helaas niet meer maar ik ben al blij als ik kleine wandelingen nog kan doen. Dus mijn complimenten heb je echt verdiend. Groetjes Tine

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.