Op mijn verlanglijstje stond al heel lang fietsen met een tandem. Toen kreeg ik helaas mijn ongeluk en werd het even uitgesteld tot 2021. Onlangs was het dan eindelijk zo ver. Ik besloot om een tandem fietstocht te maken in de bosrijke omgeving van Lommel. In deze blogpost vind je een fietsroute, gpx file en mijn avontuur met een tandem fietsen in Lommel.

Fietsen met een tandem.

tandem

Een tandem kan je al huren voor maar 25 euro. Je mag de fiets bijna een hele dag gebruiken. Het beste is om de fiets online te bestellen. Er is meestal maar 1 tandem ter beschikking. Ieder afhaalpunt heeft wel andere openingsuren. Wij kozen voor het afhaalpunt in Lommel: De Soeverein. Het is handig om er een fietstas bij te nemen. Dit kost je een 3 euro meer, in totaal betaalden we 28 euro.

Starten met een lach op je gezicht:

De fiets afhalen was voor ons al een heel avontuur. We ontdekte dat de bagagedrager stuk was. Toen was onze vraag aan het afhaalpunt en nu? Wat gaan we doen? Na een paar keer heen en weer te gaan. Kregen we al snel een fantastische oplossing van een vrouw. Ze knoopte de bagagedrager vast aan de fiets. We hebben met zijn allen daar heel goed gelachen. Heerlijk die Limburgse humor. Als je zo je fiets ritje start, heb je heel wat plezier tijdens het fietsen.

Fietsen door de Lommelse Sahara.

Lommelse Sahara

Deze fiets route start op de parking van het Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel. Je vertrekt richting de Lommelse Sahara. Na 120 meter rijd je al langs het zand- en duinlandschap van de Lommelse Sahara. In het midden ligt er het meer. Onderweg kan je daar even stoppen en genieten van het uitzicht. De 193 hectare van de Lommelse Sahara behoort trouwens tot de bosrijke omgeving van het Bosland.

Na een leuke tussenstop fiets je ook langs het kanaal.

Lommel

Het was daar wel even wennen om te fietsen met een tandem. De bochtjes om te rijden naar het kanaal waren ook heel leuk. Ja dat fietsje bolde goed. Op de terug weg kom je trouwens ook langs het kanaal maar dan aan de andere kant.

Je fietst trouwens langs naaldbomen, prachtige uitzichten en zelfs een molen.

Onderweg kan je een paar keer stoppen om te picknicken op een bankje. Omringd door de prachtige naaldbomen. Deze fietsroute heeft een paar stevige klimmetjes en afdalingen. Je maakt trouwens ook een lus kort bij het Vossenmeren park. Onderweg zie je heel veel graanvelden, een paar kerken en natuurlijk ook wat huizen. De fietsroute is zeker niet zwaar, zelfs ideaal voor een beginneling.

Praktische info:

Startplaats:Je vertrekt op de parking. Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
Duur:2u en 30 minuten.
Afstand:36,31km fiets je in de prachtige streek van Lommel.
Gpx File:
Download file: Sanlavie-fietsroute_2021-07-03_10-02-53.GPX
Horeca:Onderweg kom je een paar restaurants en cafés tegen.

Wat vond ik zelf van de fietstocht met een tandem?

Fietsen met een tandem stond al heel lang op mijn bucketlist. Het is iets aparts en je moet veel vertrouwen hebben in de andere persoon. In het begin was het wel een beetje wennen. Vooral het sturen en remmen moet je even onder controle krijgen. Want er zit nog een 2e persoon op de fiets. De bochten vond ik wel heel leuk. Ook bergop viel het heel goed mee. Maar bergaf was het nog leuker, dat ging heel snel. Ik raad het je echt aan om eens te doen. Het is leuker met 2 dan alleen op een fiets. Je gaat sneller bergop en bergaf. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Ben jij al eens gaan fietsen met een tandem?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

3 Reacties

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Toen ik zwanger was van de 1e heb ik met mijn man een route op Terschelling gereden op een tandem. Ik vond het inderdaad heel erg eng, heeft ook met vertrouwen te maken denk ik. Waar ik dacht dat we rechtsaf gingen, ging hij linksaf 🙂

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.