In 2017 was ik al eens gaan wandelen in de Demerbroeken te Zichem. Een mooie omgeving om te wandelen maar ook om er foto’s te maken. Daar wou ik natuurlijk heel graag over schrijven maar mijn camera besliste iets anders. Oei zul je nu wel denken? De reden was eigenlijk heel simpel, mijn camera deed weer eens iets raars. Helaas merkte ik dat pas op toen ik thuis was. De foto’s konden niet weergegeven worden op mijn computer. Daar baalde ik natuurlijk enorm van want iedereen moet natuurlijk het prachtige uitzicht zien van de Demerbroeken. Net daarom ben ik er terug gaan wandelen.

Extra informatie over deze wandeling in de Demerbroeken:

Startplaats:Ernest Claes huis, Ernest Claesstraat 152 te Zichem.
Duur:45 minuten met een kleine omweg naar de kijktoren.
Afstand:2,5km de groene wandelroute.
Wandelroute:De groene wandelroute.
Andere wandelroutes:1. De oranje wandelroute.
2. Blauwe wandelroute.
3. Rode wandelroute.
4. De groene wandelroute.
Bezienswaardigheden:1. Ernest Claes geboortehuis.
2. De kijktoren.
3. Het natuurgebied de Demerbroeken.
4. Het station van Zichem
Demerbroeken

Op 1 januari ging ik wandelen in het natuurgebied Demerbroeken.

Op 01 januari was het nogal somber buiten, een grijze lucht en regen. Maar dat vond ik helemaal niet zo erg. Ik had gewoon een mooie wandeling nodig. Dus besloot ik al snel om terug te gaan wandelen in De demerbroeken

Deze keer koos ik voor een kleinere wandeling, namelijk de groene wandeling.

Kijktoren

Deze wandeling duurt ongeveer een half uurtje, tenzij je zoals ik bent en even gaat kijken bij de kijktoren. Deze kijktoren en de wandeling zelf is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wat natuurlijk wel jammer is omdat deze omgeving echt de moeite is.

Kijktoren Demerbroeken

De groene wandeling is eigenlijk een leuk ommetje om te doen met de hele familie op een vrije dag. 

De groene wandeling start aan het natuurgebied de Demerbroeken.

Ernest Claes huis

Je kan parkeren aan het huis van Ernst Claes. Daarna volg je een klein stukje van de oranje wandelroute en van daaruit start je wandeling. In dit natuurgebied kan je de mooiste uitzichten zien, de prachtige natuur en de vele vogels. Je wandelt vooral op holle wegen, gras, een bruggetje en asfalt. Kortom genoeg afwisseling tijdens de wandeling.

Een kleine tip: De rode wandelroute van 9km is een nog mooiere wandeling.

Die wandeling heb ik vorig jaar gedaan. Je wandelt in het natuurgebied Demerbroeken, Zichem en Testelt. Je ziet ook een heel mooi uitzicht van het dorpje Testelt bovenop een berg. Dat is wel een heel smallpad maar wel haalbaar. Natuurlijk moet je wel even opletten voor de fietsers. Persoonlijk vond ik deze route mooier dan de groene wandelroute.

Nog een paar foto’s van de prachtige wandeling, kijk je mee?

Demerbroeken
Demerbroeken
Demerbroeken
Demerbroeken
Demerbroeken

Wat vond ik zelf van deze wandeling en de natuur?

De wandeling op zich vond ik eigenlijk wel leuk behalve het laatste stuk was echt een afknapper. Wandelen langs een containerpark is nu niet echt mijn ding. Dat containerpark kom je trouwens ook niet tegen op de rode wandelroute. Ik had een mooier einde verwacht bij de groene wandelroute. Ik had meer verwacht dat deze route door het dorp van Zichem ging. Helaas was het niet zo! Begrijp mij niet verkeerd want de uitzichten, de natuur en het natuurgebied van de Demerbroeken is echt wel prachtig.

Zou ik er nog eens gaan wandelen?

Natuurlijk maar dan wel een andere wandelroute of een knooppunten wandeling. Ben jij er al eens gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.