Het Arboretum in Bokrijk is een museum voor prachtige bloemen, struiken en bomen. Elke liefhebber van bloemen en bomen kan hier even rond wandelen. Het bos is 18 hectare groot. In deze blog vertel ik wat je meer over het Arboretum in Bokrijk.

Het Arboretum in Bokrijk.

Het Arboretum in Bokrijk is een mooi park dat in het domein van Bokrijk ligt. Je kan er heerlijk in rond wandelen en even genieten van de natuur. Ik was er afgelopen zondag en toen viel de drukte heel goed mee. Heel veel mensen wandelen het Arboretum gewoon voorbij. Wat eigenlijk jammer is want je kan gewoon wandelen door het parkje.

Als je vertrekt vanaf parking 1 wandel je richting het park. Zo wandel je verder richting het Arboretum. We open een poortje en volgen al snel een zwarte pijl. De pijlen voer je meer door het bos. Je ziet er prachtige wandelpaden, vlonderpaden en bruggetjes. Maar nog vele meer. Je kan helaas deze bewegwijzering maar in één richting volgen.

De prachtige Magnolia’s staan bijna in bloei.

De Magnolia’s zijn op sommige stukken opengegaan. Je ziet ze er in verschillende kleuren. De roze vind ik het mooiste. Ze staan zo sierlijk te bloeien. Je kan er leuke foto’s van maken. We zagen nog andere leuke dingen zoals de paasbloemen die nu overal in bloei staan. We wandelden een stukje verder en zagen een paar grote bamboestokken. Ik vond ze heel leuk om te zien.

Na een paar uur wandelen we het Arboretum uit. Via een andere poortje kom je dan weer terecht op het park van Bokrijk. Na deze korte wandeling kan je nog even een wandeling doen in Bokrijk zelf. De wandelplannetjes vind je tegenover het Koetshuis. Of je volgt de wandelroute die ik heb gemaakt in Bokrijk. De route die je dan volgt laat je ook meevoeren richting Kiewit. De wandeling heeft ongeveer een afstand van 8,43km.

Praktische info:

Kom je met de auto? Dan kan je je auto parkeren op parking 1. Gps adres: Craenevenne 121 in Genk. Je kan er ook geraken met de bus. Bokrijk heeft een eigen station. Er is een goede verbinding met het domein Bokrijk.

Ook heel leuk om te doen:

In april kan je weer het openluchtmuseum bezoeken. Je kan het elke dag bezoeken van 10u tot 18u en dit vanaf 2 april. Ik schreef er natuurlijk een blogpost over. De blogpost over het openluchtmuseum Bokrijk vind je hier. Meer info vind je op de website van Bokrijk zelf.

Wat vond ik zelf van het Arboretum in Bokrijk?

Het Arboretum is zo prachtig om te bezoeken. Je kan er een paar km in wandelen. De Magnolia’s en een paar bomen waren mijn favoriet. Ik wil er zeker nog eens naar toe gaan maar dan ook een wandeling combineren. De natuur is er zo mooi, ik kan er uren van genieten. Ben jij er al geweest? Wat vond je er zelf van?

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

16 Reacties

 1. In mijn kinderjaren ben ik er een paar keer heen gegaan. Aangezien het niet ontzettend ver is van bij ons, hebben wij deze uitstap op de planning gezet voor dit jaar. Ik hou van de natuur en het bos.

 2. Linda Meester Reply

  Wat een mooie omgeving. Ik had er al eerder van gehoord en heb genoten van je foto’s

 3. Linda schrijft 't op Reply

  Wat een leuk plekje om te wandelen, de Magnolia’s geven je echt het heerlijke lentegevoel.

 4. Wat leuk! En ook super leuk dat je dit soort wandelingen deelt, zo ontdek je hele mooie plekjes!

 5. Frederique Reply

  Ik ben er nooit geweest maar het lijkt me erg mooi. En ik ben gek op magnolia’s!

 6. Dat lijkt mij daar inderdaad heel erg mooi.Jammer dat het zo ver weg is voor mij. Maar ik genoot ook van je fotografie en schrijven. Heb het toch maar genoteerd want wie weet ben ik ooit eens in de buurt.

 7. Wat een prachtige natuur om door heen te wandelen en tot rust te komen. Helaas woon ik in nederland en is dit arboretum voor mij wat ver.

 8. Wauw, wat een prachtige foto’s heb je er gemaakt! Hier wil ik wel een keer naartoe.

 9. Heerlijk zo’n omgeving. En ook dat je er in ieder geval een paar km kunt wandelen. Bij ons is ook een arboretum. Maar die is niet zo groot als Bokrijk. Jammer dat het niet bij mij in de buurt is. Ik had wel een wandeling willen maken daar.

 10. Supermooie foto’s. Ik ben er nog nooit geweest. Zeker wel iets voor mijn man en dochter 😍.

 11. Mieke | Miek''s Mind Reply

  Dat lijkt me zeker een fijne plek om eens lekker te wandelen en wat km te maken

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.