Vorige zondag deed ik een knooppunten wandeling in Nieuwrode. Op facebook kwam ik een leuk evenement tegen van een andere wandelaar. Zij spoorde aan om een leuke wandeling te doen in de omgeving van Holsbeek. Ik was er nog nooit gaan wandelen. Dus ik was er wel nieuwsgierig naar.

Extra informatie over de wandeling Nieuwrode, Holsbeek.

Startplaats: Visvijver Blauwemolen, Blauwmolenstraat 16, 3221 Holsbeek.
Afstand en knooppunten:14,8 km wandelen in een prachtig gebied.
146-130-129-601-69-67-166-165-164-163-149
-148-150-143-145-131-147-146
Extra tip:Honden aan de leiband.

We hadden afgesproken aan de Visvijver Blauwemolen.

 Visvijver Blauwemolen

Dit was geen wandeltocht van een club of zo. Maar één persoon had zelf gewoon een evenement gedeeld op facebook. Ze had zelf deze wandeling uitgestippeld in Nieuwrode, Holsbeek.

We parkeerde de auto aan de Visvijver. We moesten nog even wachten op de papiertjes met de gekozen wandelroute er op. Ondertussen maakten we kennis met nieuwe mensen, altijd leuk om met mensen te wandelen die je nog niet echt kent. Vroeger durfde ik zoiets eigenlijk niet. Nu denk ik er gewoon niet echt bij na en doe ik het gewoon. Soms nodig ik zelf mensen uit die ik helemaal niet ken. Maar ik ga ook heel vaak gewoon met vrienden wandelen.

Uiteindelijk kregen we al snel het papiertje van degene die het organiseerde. We konden kiezen uit 2 wandelroutes. Eentje van 8km en de andere was 14,8km. Je kan het misschien al raden? Wij kozen natuurlijk voor de wandelroute van 14,8km.

Je kon onderweg namelijk nog beslissen om toch maar de 8km te volgen. Want bij knooppunt 165 kon je nog even nadenken of je eigenlijk wel die 14,8km wil doen. Maar ik kan je het echt wel aanraden om dit te doen.

We wandelde op asfalt, holle wegen en andere wandelpaden.

Nieuwrode

In het begin wandel je een klein stukje op asfalt om daarna te wandelen op gras en holle wegen. Tijdens het wandelen zag ik weer de mooie uitzichten. Tja en je weet dat ik daar enorm dol op ben. Die dag regende het ook een beetje en daar merkte ik niet zoveel van tijdens het wandelen. Alleen was het wel een beetje modderig. Op een gegeven moment zakte ik met mijn schoenen er in. Ik krijste toen een beetje want dat had ik niet verwacht. Gelukkig viel dat nog een beetje mee. Ik was gewoon een beetje verschoten, zoals wel vaker gebeurd als ik niet super goed oplet tijdens het wandelen. Er was eentje afgeleid door de mooie natuur.

We wandelden ook heel veel bergop en bergaf. Ik weet nog heel goed dat ik bij één stukje de draad van een omheining moest vasthouden. Dat stukje ging nogal heel stijl omlaag en daar lag juist veel modder. Ik voelde mijn voeten toen schuiven. Dat gebeurde die dag wel meerdere keren.

Nieuwrode

Door de regen van afgelopen dagen stonden de beken en riviertjes ook heel hoog. Zo hoog dat je er gewoon eigenlijk kon zwemmen. Maar dat zou ik niet echt aanraden want de stroming was iets te gevaarlijk. Dat viel echt wel op tijdens het wandelen. Onderweg zagen we trouwens ook nog eendjes, vogels en sneeuwklokjes.

Nog eens de knooppunten van deze prachtige wandeling:
146-130-129-601-69-67-166-165-164-163-149-148-150-143-145-131-147-146

Natuurlijk heb ik een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Nieuwrode
Nieuwrode
Nieuwrode
Nieuwrode
Nieuwrode

Wat vond ik zelf van de wandeling en de omgeving van Nieuwrode, Holsbeek?

Holsbeek

Ik was blij dat we de 14,8 km hadden gekozen. 8 km vond ik gewoon te weinig. Bij de 14,8km zagen we ook het kasteel. Ja daar was ik ook blij om. Ik vind kastelen altijd toch een beetje mysterieus. Ik vraag mij dan altijd af, wie woont daar eigenlijk en hoe moet je zoiets onderhouden. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling en de omgeving.

Ik heb echt genoten van de mooie omgeving en de wandeling. De wandeling had genoeg afwisseling. Van bosgebied tot de gewone weg. We wandelden zelfs langs weien met paardjes en ezeltjes. Zo vond ik het ook fijn om gewoon eens mee te wandelen. We wandelden niet in groep. Want iedereen vertrok tegelijk maar we wandelden verder op eigen tempo. Wij liepen voorop omdat wij nogal snelle wandelaars zijn. Plus Diezeltje vind het niet zo leuk om helemaal achteraan te wandelen. Hij steekt dan gewoon de mensen voorbij. Natuurlijk is dat wel een grappig zicht om te zien.

Ik zou er zeker nog eens gaan wandelen. Want het was er super rustig en tijdens het wandelen kon ik gewoon van alles genieten. Ben jij al gaan wandelen in Nieuwrode, Holsbeek? Wat vond je zelf van de omgeving?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.