Het Molenvijverpark en het Zonnewijzerpark in Genk is voor vele mensen een oase van rust. Je hebt er een vijver waar je gezellig rond kan zitten en picknicken. Eendjes zwemmen er in het rond. Ganzen kijken je aan en wij wandelen gezellig even verder in het park.

Het Molenvijverpark in Genk.

In Genk is heel wat te beleven op het gebied van wandelen. Zo ontdekte we al snel het Molenvijverpark in Genk. Het park is 10ha groot. Je vindt er de rust die je nodig hebt. De naam Molenvijver komt van de vijver langs de watermolen. De watermolen is nu een brasserie geworden. Waar je iets kan eten of drinken. Vroeger was de vijver een moerasgebied, nu is het een prachtige vijver.

Je kan rustig aan het water zitten of picknicken met het gezin in de picknick zone. Fietsers hebben een eigen fietspad. Ze mogen niet rijden op wandelpaden. Wij wandelen verder richting het Zonnewijzerpark.

Het Zonnewijzerpark en het Heempark.

12 unieke zonnewijzers staan te glunderen in de zon. Je hebt er onder andere een hoepel zonnewijzer, de grote horizontale zonnewijzer en een Uurvlakzonnewijzer. Maar er zijn nog 9 andere zonnewijzers. Na de zonnewijzers kan je met de kinderen wandelen in Het Heempark. Het is een educatief park. Het leert je de natuur kennen. Er is ook een kinderboerderij en een speeltuin. Waar ze even kunnen spelen met andere kinderen.

Wandelen in het park.

Je hebt er prachtige wandelpaden die je meenemen door heen het park. De Molenvijver is één van de toegangspoorten van het Nationale park hoge kempen. Je kan ook wandelen naar het natuurgebied Kattevennen. Dit is ongeveer een 2km. Waar je nog meer kan wandelen in de prachtige natuur. Je kan verschillende wandelroutes combineren in het natuurgebied Kattevennen.

Praktische info.

Het Molenvijverpark kan je trouwens gratis bezoeken. Ideaal voor een namiddagje weg met het hele gezin. Parkeren kan je aan parking P8 Molenvijver M-hotel. De parking is wel betalend. Het park is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Heb je een Camper? Parkeer dan je camper aan het Camperterrein van de toegangspoort Kattevennen. Je kan dan te voet wandelen richting het Molenvijverpark. Meer info vind je op de website van Visit Genk.

Molenvijverpark

Wat vond ik zelf van het Molenvijverpark en Zonnewijzerpark in Genk?

Het eerste wat mij opviel was de prachtige vijver en de ganzen. Het gaf mij onmiddellijk de rust die ik even nodig had. Ik wandelde er even rond richting de Zonnewijzers. De Zonnewijzers waren een leuke toevoeging. Ik had er nog nooit zoveel gezien. Ja ik vond het wel leuk om eens de zonnewijzers te zien. De andere parken waren ook leuk maar het mooiste vond ik toch de Molenvijver en de vele brugjes. Tja ik heb het nu eenmaal voor prachtige vijvers en brugjes. Ze geven je de rust die je nodig hebt. De parken zijn een aanrader voor het hele gezin.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

7 Reacties

  1. Wauw, wat een prachtige omgeving! Het ziet er inderdaad uit als een oase van rust. Ik zet het op onze wensenlijst. Dankjewel voor het delen 😊!

  2. Het is dat Genk niet naast de deur ligt voor ons, maar dit is wel een park wat mij aantrekt Zeker bij zomer dag lijkt het mij heerlijk om hier wat te wandelen en misschien een mini pick nick te houden.

    • Misschien een leuk ideetje voor een weekendje? Je hebt er nog meerdere parken in de buurt. Leuke shopping adresjes. En een katten café. Wat heel leuk is.

  3. Frederique Reply

    Prachtig, ik houd van parken met veel water. Dat is zo rustgevend vind ik.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.