Een paar maanden geleden ging ik wandelen in Molenstede. Het is een rustig dorpje met een bosrijke omgeving. Je kan er heerlijk wandelen en via rustige wegen krijg je een plattelandsgevoel. Ik neem je alvast mee naar de mooiste plekjes van deze wandeling.

Deze wandeling start aan de kerk van Molenstede.

Je start aan de Sint-Jozef kerk van Molenstede. Er is een parking vlak bij de kerk. Je volgt het eerste knooppunt 407 richting een bruggetje. Om daarna te wandelen over een rustig wandelpad. Het eerste wat mij opvalt is een prachtige boom in de verte. Net na de bocht wandelen we een hekje in met een begrazingszone. Je wandelt een stukje door. Ik was enorm nieuwsgierig geworden naar de dieren die er zouden zitten. Ik ben er al eens koeien tegen gekomen. Maar in de winter of bij slecht weer zie je er soms geen dieren zitten. Na een paar 100 meter zagen we een paar paarden los lopen. Prachtige paarden en ze waren zo rustig. Heb je een hond mee op deze wandeling? Hou je hond aan de leiband en afstand! Dieren kunnen ook stress krijgen.

We wandelen al snel verder richting een nog mooiere omgeving.

In de herfst kan je prachtig wandelen in deze omgeving. Je ziet er gekleurde bladeren die vallen van de bomen. Heerlijk om de bladeren onder je voeten te voelen tijdens het wandelen. Je wandelt er op trage wegen, rustige wandelpaden en na een tijdje wandel je weer door een begrazingsgebied. Wij wandelde er door maar verloren onderweg het wandelpad. Dankzij andere wandelaars vonden we het wandelpad terug. We waren een beetje afgeleid door de mooie natuur. Al snel wandel je terug er uit en kom je terecht op een paar trage wegen.

Het mooiste stukje van deze wandeling in Molenstede.

Je wandelt eerst over een smal wandelpad. Als je geluk hebt zie je links een paar schapen zitten. Daarna zie je een prachtige brug. Links en rechts zie je een prachtig uitzicht met een beekje. Je kan er prachtige foto’s maken van de natuur en de beek. Ik heb daar een tijdje stil gestaan om te genieten van de natuur. Daar kan ik zo van genieten. Tot slot wandelen we terug richting het dorp Molenstede en de parking.

Deze wandeling is een aanrader!

Als je houdt van een bosrijke omgeving en een plattelandsgevoel. Dan is deze wandeling echt iets voor jou. Onderaan deze blogpost vind je de gpx file en de praktische info over deze wandeling in Molenstede.

Praktische info:

Startplaats:Gps: Dorpsplein 1, 3294 Molenstede. Parkeren kan je op het Dorpsplein.
Route:Geen bewegwijzerde route, wel knooppunten. Knooppunten: 407-935-250-249-201-309-309-932-46-311-268-337-63-282-252-936-407 Of je volgt de gpx file.
Afstand:Je wandelt iets meer dan 11,94km, bijna 12km.
Horeca:Horeca aanwezig op het einde van deze wandeling.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het er nogal drassig zijn. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_Molenstede_2021-10-24_10-01-10.GPX

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.