Een paar jaar geleden was ik al eens gaan wandelen in Molenbeek-Wersbeek. Toen koos ik voor de Muggenberg wandeling, ook een hele mooie wandeling. Dan wandel je vooral langs de fruitboomgaarden. Ideaal om te doen in de lente, als er bloesems zijn. Deze keer stippelde ik trouwens weer zelf een wandeling uit. Dat vind ik stiekem ook vele leuker. Zo weet je nooit waar je terecht komt en zie je leuke verrassingen onderweg. Ik neem je vandaag mee naar de mooiste plekjes van deze wandeling.

Molenbeek-Wersbeek en de pittige Hagelandse Heuvels.

Molenbeek-Wersbeek

Ik parkeerde mijn autootje beneden tegen over de kerk. Ik besloot al snel om een leuke wandeling van bijna 6km uit te stippelen. Niet zo een lange wandeling maar ideaal om door de week te doen. De afstand is ook niet belangrijk maar wel dat je beweegt. En dat je er plezier in hebt.

Je loopt de parking naar beneden af om daarna links af te slaan richting de kerk. De historische kasseienweg neemt je mee langs de kerk en de boomgaarden. Al snel steek je de baan over. Je wandelt richting een holle weg. Een leuke heuvel laat je de omgeving zien van weien, akkers en boomgaarden. De straat die je erna moet oversteken, vond ik zelf wel een beetje te gevaarlijk met Diezel. Onze Diezel was ook wel een beetje ongeduldig. Hij wandelt ook heel graag.

Daarna wandel je verder richting een andere holle weg. Het was er zo mooi en rustig. Je wandelt ook een stukje door Molenbeek-Wersbeek centrum. Maar na een tijdje moet je weer de drukke baan over. Daarna wandel je op een kasseienweg. Rechts en links zie je mooi uitzichten van fruitboomgaarden, weien en akkers.

Tot slot wandel je richting een doodlopend straatje, het bos in. Het is helaas maar een klein stukje bos. Het wandelpad in het bos neemt je mee langs de kerk. Om daarna richting de kerk te wandelen en de parking.

Bewegwijzerde routes.

Je kan er verschillende wandelroutes volgen. Sinds april zijn er een paar nieuwe wandelroutes. Waaronder de Biekes wandeling, de bloesem wandeling en de ridder wandeling Maar je kan er nog meer wandelingen volgen. Of je stippelt er zelf eentje uit.

  • Zo kan je de Muggenberg wandeling volgen van 5,6km. Een wandeling die ik in 2020 al eens heb gedaan. Ook een aanrader.
  • Een van de nieuwe wandelingen is de ridder wandeling. Je wandelt dan langs historische bezienswaardigheden. Maar je ontdekt ook de geschiedenis van Molenbeek. De afstand van deze wandeling is 6,6km. Op het plannetje staat dat je deze wandeling ook kan in korten. De wandeling is gedeeltelijk onverhard. De wandeling wordt aangeduid met een bruin bordje.
  • Je kan er ook 2 Bo wandelingen volgen.
  • De Biekes wandelingen kan je ook volgen. Deze wandeling heeft maar een afstand van 3km. Tijdens het wandelen zie je info borden en een honingraat waar je even kan rusten.
  • De bloesemwandeling van 12km. Neemt je mee langs fruitboomgaarden. Ik denk dat deze wandeling heel mooi is tijdens de bloesem periode. Van zodra er bloesems zijn ga ik deze wandeling doen.
  • Je kan er ook knooppunten volgen. Ideaal om zelf een wandeling uit te stippelen met een langere afstand.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Praktische informatie:

Startplaats:Gps: Halensebaan 72, 3461 Bekkevoort. Ja er is parking in de buurt.
Route:Eigen wandeling, volg de gpx file.
Afstand:Je wandelt iets meer dan 5,60km in een prachtige omgeving.
Horeca:Nee, niet aanwezig op deze route.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het nogal drassig zijn in het natuurgebied. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

De gpx file met het uitkijkpunt vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_molenbeekwersbeek_2022-01-14_14-57-39.GPX

Wat vond ik zelf van de wandeling in Molenbeek-Wersbeek?

De pittige heuvels in Molenbeek-Wersbeek blijft mij iedere keer verbazen. Sommige heuvels zijn enorm pittig. Maar dat vind ik zelf heel leuk. De omgeving die je dan boven ziet is het gewoon waard. Zo mooi, echt puur genieten en vooral van de zonsondergang. De afwisseling tussen de verschillende wandelpaden en de omgeving was zeker een pluspunt. Conclusie: Deze pittige korte wandeling is echt een aanrader!

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.