Gisteren vertelde ik je dat ik terug ben begonnen met mediteren en mindfulness om positiever door het leven te gaan. In het begin van mijn revalidatie was ik er mee gestopt omdat ik mij niet goed voelde. Maar sinds half december, ben ik dankzij mijn therapeut terug begonnen. Maar waarom doe ik het?

Ik wil mij terug positiever voelen in het leven. De laatste tijd voelde ik mij enorm negatief. Dat kwam deels door mijzelf en deels door andere mensen. Je kan wel zeggen hoe kan dat nu? Ik neem prikkels, gevoelens over van andere mensen. Vooral de negatieve dingen heb ik moeite mee. Doe daar ook nog eens mijn revalidatie bij. Dan heb je een gespannen Sanne. Ik zei vroeger altijd ik ben de koningin van de stress. Oh ja echt. Ik zet daardoor soms mijn eigen nek vast. Niet zo leuk natuurlijk als je moet werken. Maar die stress, de negatieve dingen krijgen mij niet klein. Ik ben nooit een opgever geweest.

Maar waarom doe ik terug aan meditatie en mindfulness?

Mindfulness is zorgen voor je mentale fitheid van je lichaam. Dat heb je nodig om goed te kunnen functioneren en revalideren. Daarom ben ik er terug mee begonnen. Al die technologie, negativiteit is niet zo goed voor je lichaam. Maar ook de druk en prikkels van de dagelijkse dingen. Zoals bijvoorbeeld ik moet naar de winkel, ik moet werken of die rekeningen moeten betaald worden. Dat moet natuurlijk ook gebeuren. Maar denk je wel eens aan je zelf? Ja echt waar ik vergat mijzelf.

Vorige week toen het even misliep met mijn voet. Waren er ook verschillende mensen tegen mij bezig. Eentje was zelf ontzettend negatief omdat hij geen lief kan vinden. Mijn hoofd liep gewoon over. Ik kreeg zo verschrikkelijke spierpijn van mijn nek. Niet zo leuk als je ook nog eens moet revalideren. Ik besloot om terug te starten met mediteren en mindfulness. Ik doe het voor mijzelf om te ontspannen en positiever in het leven te staan. Je hebt maar 1 leven en daar moet je goed voor zorgen.

Bij mindfulness is het belangrijk dat je er zelf ook in gelooft.

Meditatie zorgt er voor dat je rustig en een beetje zen wordt. Een paar jaar geleden toe ik in Alken woonde zag ik dagelijks een man mediteren bij het treinstation. Hij zag er zo ontspannen uit en iedereen keek hem raar aan. We praatte toen over hoe we konden ontspannen. Hij leerde mij om je technologie een uur voor het slapen gaan even uit te zetten. Ik doe dit ook. Voor het slapen gaan lees ik een goed boek. Dan val ik ook vele gemakkelijker in slaap.

Wist je dat je mindfulness ook kan combineren tijdens het wandelen? Zo kan je nog meer genieten van de natuur. Ik combineerde het afgelopen donderdag tijdens het wandelen, zodat ik wat meer km’s kon wandelen. Het zorgt er voor dat je rustig wordt. Zodat je ook meer kan genieten.

Mindfulness en meditatie is tegenwoordig een hype maar ik deed het al jaren.

Als tiener ben ik ooit begonnen met mediteren. Dat was zo relaxend. Je leert letten op je lichaam, je ademhaling en je word er ontspannen van. Zo ontdekte ik al snel mijn eigen zen methode. Ja echt waar! Die methode gebruik ik vaak als iemand te negatief is. Dan luister ik gedeeltelijk naar die persoon en plaats mijzelf in de zen zone. Hoe ik dit doe? Dat leg ik je de volgende keer uit. Ik kan het eventueel ook filmen als je daar interesse in hebt. Doe jij wel eens aan mindfulness? Of ademhalingsoefeningen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

16 Reacties

 1. Ik ben niet zo van het voortdurend labelen van dingen. Maar momenten van stilte en bewust met dingen bezig zijn heb ik zeker nodig om de drukte Dr baas te kunnen zijn

 2. Wat fijn dat je opnieuw bent begonnen met meditatie en mindfulness. Ik hoop dat het je goed zal doen.
  Zelf heb ik meditatie, mindfulness en yoga weer opgepakt om mijn lichaam en geest te versterken, het leven meer te ervaren (in plaats van alleen te beredeneren) en mij spiritueel te ontwikkelen.

 3. Als je er baat bij hebt moet je het zeker doen. Ik kan zelf stress ook erg naar me toe halen en kan dit kwijt door te ontspannen met tekenen.

 4. Ik ben benieuwd naar die mindfulness. Zelf heb ik vroeger in mijn moeilijke periode geleerd om de storm aan gedachten in mijn hoofd onmiddellijk te kunnen stoppen als ik ga slapen. Wat er ook scheelt, slaap is belangrijk en ik zal zelden wakker liggen van iets.
  In diezelfde moeilijke periode was ik overdag vooral bezig met werken. Dus voor en na mijn werk ook nog andere klussen doen om zo de gedachten toch maar op iets anders te kunnen zetten. Misschien niet de ideale manier, maar voor mij heeft dat goed gewerkt zo.

 5. Toen ik jaren geleden een zware burn-out had, heeft mindfulness me erg geholpen. Vooral de ademhalingstechnieken die ik daar geleerd heb.

 6. Je hebt gelijk. Al die stress die op ons afkomt door alle technologie die we gebruiken raken we compleet uit balans. Ik volg al een poos de Wim Hoff Methode.

 7. Ik heb het nog nooit bewust gedaan, maar vind het soms wel lekker om even wat punten op te schrijven om zo voor mijzelf wat dingen helderder te krijgen.

 8. Ik heb het nog nooit een naam gegeven, maar ik probeer de laatste jaren wel bewust om niet in te gaan op al te veel negativiteit. Succes! 🍀

 9. Ik heb beide dingen nog nooit geprobeerd, maar ik hoor meerdere positieve verhalen! Vooral mindfullnes lijkt me interessant.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.