Een paar weken geleden ging ik naar een winkel om een verjaardagskaartje te kopen. Die ochtend voelde het zo raar om een verjaardagskaartje te kopen en te versturen. Dat was ik eigenlijk niet gewoon. Ik koop wel kaartjes maar dan geef ik ze persoonlijk af. Het is leuker om ze af te geven dan zie je echt hoe blij ze er mee zijn. Het verjaardagskaartje was voor het kindje van mijn zus. Ze was er gelukkig wel heel blij mee. Mijn zus stuurde toen een leuke foto door. Maar toen ik die ochtend vertrok had ik nooit verwacht dat ik even geshockt was… Daarom moet ik ook even mijn hartje luchten op mijn blog.

Je hartje luchten kan zo een deugd doen.

Die ene ochtend vertrok ik met een rugzakje waar handschoenen en een klein alcoholgel flesje in zaten. Deze twee dingen heb ik altijd in huis. Want je weet maar nooit. Ik had nooit verwacht dat ik zoiets ging gebruiken in een winkel. Maar goed los daarvan. Voelde ik mij raar. In de krantenwinkel stonden er 2 klanten voor mij. De eerste klant was al snel geholpen. De volgende klant wou een “krantje kopen en een dag allemaal”. De oude man wou dit met cash geld betalen. De vrouw achter de kassa was echt onbeleefd en grof tegen de man. “Je moet met bankcontact betalen” riep ze.. De oudere man had trouwens ook een beperking. Hij zei “ik heb geen bankkaart alleen geld en gepast”. Twee keer herhaalde de man dit. “Ja maar het is voor mijn kamergenoot” zei hij nog. Hij begreep het helemaal niet. Dat zag je ook echt aan hem. Die man was zo verbaasd. Zo erg, ik voelde echt steken in mijn hart. Hoe kan je iemand zo slecht behandelen?

Het is niet omdat er nu een virus in de wereld is dat we allemaal grof tegen elkaar moeten doen. Mijn hart was gebroken door dat mensen elkaar zo behandelen in deze tijd. Net nu we elkaar moeten steunen. Je kan toch nog vriendelijk zijn?

Mijn hartje luchten deed ik tegen mijn moeder.

Na die winkel ging ik naar de post. Gelukkig waren ze daar wel vriendelijk. Maar ik was nog steeds in shock door wat er gebeurd was. Ik belde zelfs toen ik thuis was naar mijn moeder. Omdat ik even mijn hartje moest luchten. De tranen stonden gewoon in mijn ogen. Zo slecht voelde ik mij. Mijn moeder vond het ook erg voor die ene man. Oudere mensen hebben meestal geen bankkaart op zak. Ze zijn het gewoon om geld te gebruiken. Ik snap zeker dat je nu een bankkaart moet gebruiken. Maar dat is nog geen reden om zo onvriendelijk te zijn.

Heb jij onlangs ook meegemaakt dat sommige mensen echt onvriendelijk zijn?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

5 Reacties

 1. Alles is anders nu. Ik ben helemaal niet van de kaarten maar ga altijd langs met verjaardagen. Dat kan nu even niet..

 2. Wat zielig voor die man! Ik snap dat je geschrokken bent, we horen elkaar juist te steunen. Ik hoop dat je een beetje bent bijgekomen. Ik heb nog niemand onaardig zien doen gelukkig.

 3. Dat is sneu voor die man.
  Er hangt wel een aparte sfeer bij het winkelen, je moet elkaar ontlopen.
  Snel afrekenen en wegwezen…

  Fijne dag.

 4. Wat onbeschoft! Ik vind dat mensen juist vriendelijker zijn geworden. Vaker word ik netjes begroet, maar ik moet ook toegeven dat ik eigenlijk niet naar een winkel hoef te gaan. Er ontstaan steeds meer mooie initiatieven.
  Wat heb jij gedaan toen je naar dit verhaal luisterde?

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.