In Maart gingen we meer wandelen dan in de andere maanden. Het weer was zachter en warmer. We konden eindelijk terug buiten zitten en genieten van de tuin. Ik ging zelf ook wat meer wandelen, alles ging wat beter met mijn voet. Maar goed ik dwaal af van deze blogpost. In dit artikel vind je mijn drie favoriete wandelingen van maart.

Favoriete wandel maand.

Maart is één van mijn favoriete wandel maanden. Het is de maand waarin de lente begint, je kuikentjes en lammetjes ziet. De paasbloemen en wilde hyacinten staan volop in bloei. Kortom gewoon de ideale maand om te wandelen.

1. Het platteland in Schaffen.

De wandeling in Schaffen was zo mooi. Je vertrekt aan de kerk in Schaffen en richting het veld. In de volksmond van Schaffen is dit ook het Schaffensveld. Een prachtig veld waar je binnenkort de bloesems ziet bloeien. De wandeling heeft een afstand van 10km. Je wandelt door Schaffen en de Vleugt. Meer info en de gpx file vind je in een blogpost over Schaffen. Je kan er trouwens ook zelf een knooppunten wandeling volgen. Waardoor je al snel meerdere km’s kan wandelen. Echt een aanrader voor iedere natuur liefhebber.

2. Het Arboretum van Bokrijk.

Arboretum

Het Arboretum in Bokrijk mag zeker niet ontbreken. Daar zie je prachtige bloemen, Magnolia’s die in bleo staan en heel veel bomen. Maar ook narcissen, prieeltje en grote bamboe stokken. Dat laatste was wel apart om te zien. Zo een grote stokken had ik nog nooit gezien. Je kan in het Arboretum een bewegwijzerde wandeling volgen. Een wandeling van ongeveer een 1,50km. Maar als je deze wandeling combineert met een kleine wandeling richting het Arboretum, het parkje zelf en terug naar de parking. Dan wandel je toch al snel een 5km. Of je volgt één van de bestaande wandelroutes van Bokrijk. Ideaal om er een dag uitstapje van te maken. De blogpost over het Arboretum in Bokrijk vind je hier.

3. Dassenaarde mag zeker niet ontbreken.

Dassenaarde

Ieder jaar ga ik verschillende keren wandelen in Dassenaarde. Maar ik schreef er nooit een blog over. Wat eigenlijk wel jammer is. Want het is een prachtig gebied om in te wandelen. Je hebt er zoveel afwisseling in de natuur en de wandelpaden. Het is een prachtig natuurgebied van ongeveer tussen de 50 en 100 hectare groot. Waar je lange wandelingen kan maken. Ik stippelde er zelf een hele leuke wandeling uit. De wandeling heeft een afstand van 10km. Meer info en de gpx file vind je terug in de blogpost over Dassenaarde.

Dit waren mijn drie favoriete wandelingen. Eerlijk? Ik kan eigenlijk helemaal niet kiezen. Ik heb vorige maand echt een top wandel maand gehad. Zo heb ik meer dan 120km gewandeld. Wat voor mij echt heel goed is. Door de week ga ik regelmatig wandelen met Diezel. Dit zijn korte wandelingen. Tenzij ik eens een dagje thuis ben dan wandel ik langere afstanden met. Ik hoop in april nog meer te kunnen wandelen.

Hoe was jou maand geweest? Wat was jouw favoriete wandeling?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

21 Reacties

 1. Linda schrijft 't op Reply

  Ook vind het ook altijd fijn om onze Jack Russell mee te nemen als we erop uit gaan. Wandeling twee lijkt me heerlijk met de tulpenbomen. Ik hou van alle mooie details van de natuur.

 2. Leuke foto van jou in het Arboretum. Grote bamboestokken lijkt mij inderdaad ook bijzonder om te zien. Leuk overzicht van je aanbevelingen.

 3. De schoonheid van bomen en oude bomen is iets waar ik best even stil kan van worden. Een wandeling in het Arboretum zou echt iets zijn waar ik me fantastisch zou voelen.

 4. ik zie allemaal plaatsnamen voor bij komen waar ik nog nooit van gehoord hebt haha. Maar hier ook gek op wandelen en dat doen wij meestal in de buurt of op de dobbeplas hier

 5. Ik heb in maart genoten van het zonnetje (net als iedereen, denk ik 😀 ) en toen kwam ineens de sneeuw en nu lijkt het wel herfst..
  Ik loop veel door mijn werk bij de post, maar zo af en toe gaan mijn man en ik wandelen in de Biesbosch (bij Dordrecht, Zuid-Holland). In mei hebben we een week vakantie, dus dan hopelijk meer kans om eens een andere plek te bezoeken.
  Je hebt een inspirerende blog. 🙂

 6. Maart was een maand met geweldig weer, perfect om te gaan wandelen. Wat is het lang geleden dat ik nog in Bokrijk ben geweest!

 7. We hadden eind maart dit jaar dan ook écht geluk met het weer hè.. heerlijk die zon en warmte. De lente is ook mijn favoriete seizoen. Je wandelingen klinken goed. Waar precies in België is dit?

 8. Wat een fijne wandelingen heb je gemaakt. Mijn favoriet was de lentewandeltocht die ik vorige week deed in Berg & Dal.

 9. Wow, meer dan 120 kilometer gewandeld? Dat red ik echt (nog) niet hoor! Ik had iets van 40 kilometer in maart. Jammer dat deze wandelingen voor ons iets te ver weg zijn, maar het ziet er absoluut uit als prachtige gebieden waar je in elk seizoen heerlijk kunt wandelen.

 10. Het arboretum klinkt heel mooi, vooral magnolia’s vind ik prachtig. Hier niet heel veel gewandeld maar wel een flinke skatetocht gemaakt door de polder, samen met mijn zusje. Was heerlijk!

 11. Mooie wandelingen heb je gemaakt! Ik moet eerlijk zeggen dat mijn verste wandeling naar de stad was haha. Als het echt heel mooi weer is wil ik wel eens lekker gaan wandelen, maar heb al tijden geen Mooie natuur wandeling gemaakt….

 12. Frederique Reply

  Meer dan 120 km! Ik heb in maart alleen maar een beetje in de stad ‘gewandeld’, dat is toch anders.

 13. Ik moest even opzoeken wat het betekende (arboretum) maar een gespecialiseerde botanische tuin heb ik volgens mij nog niet eerder bezocht. Ik houd wel van wandelen, maar dan liever in een dorpje of binnenstad. Ik moet voor mijzelf de mogelijkheid hebben om naar het toilet te kunnen gaan, een drankje te doen of anders. Vroeger liep ik regelmatig een rondje Naarden-Vesting. De laatste tijd loop ik juist vaker in het stadje rond. En haal dan een coffee-to-go.

 14. Wat een leuke plek allemaal. Meestal blijf in dicht bij huis maar dit lijkt me zeker wel erg leuk om een keer doen.

 15. Je hebt wel smaak om in een mooie omgeving te wandelen, is goed voor een mens. Hans

 16. Mandy Eggens Reply

  Oehh! Klinkt zeker leuk maar ook zeker niet in de buurt, jammer!

 17. Gea Scholtens Reply

  Ik snap wel dat dit een aantal van je favorieten zijn. Wat een leuke gebieden zeg !

 18. Er komen, en hoop op betere mooiere dagen, want nu kan men wel af en toe eens de benen strekken en een goede wandeling doen. Voornaamste is dat het droog blijft voor mij, in de regen wandelen is niet echt mijn ding, dat er eens een bui kan passeren, dat kan nu ook geen kwaad 🙂 . Maar je hebt mooie plaatsen in Limburg om te gaan wandelen en mooi vast te leggen met mijn fototoestel. Het mooiste is voor mij op 1 Kanne in Riemst; 2e Holsbeek op verschillende plaatsen; 3e Diest. Leuke is aan natuurwandelingen, dat je rust hebt en kan genieten wat de natuur je te bieden heeft. Spijtig van vele mensen dat ze rotzooi in het bos en op wegen achterlaten. Maar ja, het is overal wel iets wat een mens zich stoort , maar ze willen wel de natuur beschermen, zouden zich ook beter inspannen ervoor, want het ligt in de eerste plaats bij de mens zelf.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.