Deze Mierenbergwandeling stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Maar het kwam er nooit van. Ik wou er ook niet alleen gaan wandelen. De laatste tijd wandel ik graag grote afstanden. Onlangs deed ik een wandeling van 18km in Oud-Heverlee. Maar goed ik dwaal even af van deze prachtige wandeling.

Extra informatie:

Startplaats:Dorpsstraat, Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Assent. Parkeren tegenover de kerk.
Afstand:15km, we deden er een paar uurtjes over.
Wandelroute:Mierenbergwandeling, aangeduid met witte bordjes.
Extra tip:Stevige schoenen of botten.

Vrijdagavond vertrokken we na 16u richting Assent.

Ik parkeerde de auto tegenover de kerk, daar vind je ook het wandelplannetje van deze mierenbergwandeling. Deze wandeling is bewegwijzerd en neemt je eerst mee langs een klein stukje asfalt. Om daarna af te slaan na een weg richting het platteland.

Tijdens de wandeling wandel je vooral op holle wegen, asfalt en langs landbouwakkers.

Na een tijdje te wandelen zagen we een prachtig uitzicht over heel Diest. Zo kon ik perfect raden waar alles lag. Dat vond ik echt leuk om te zien. Toen we bergaf wandelden op een holle weg, kwamen we ook langs een grot van onze Lieve Vrouwe van Lourdes. In het begin had ik helemaal niet door wat het was. Tot ik dichterbij ging kijken. Ik vond het vooral interessant om zo een mooie plaats tegen te komen tijdens het wandelen.

Onderweg zagen we de zon stilletjes ondergaan.

Toen we langs een aantal weien wandelen zag ik dat de zon stilletjes onderging. Daar moest ik natuurlijk een foto van nemen en die deelde ik op mijn instagram account. Als ik een zonsondergang zie, moet ik altijd een foto maken. Natuurlijk deel ik die dan altijd op mijn social media kanalen.

Natuurlijk heb ik een paar foto’s gemaakt van de Mierenbergwandeling. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de Mierenbergwandeling en de omgeving?

Mierenbergwandeling

Wandelen:

De wandeling van 15km vond ik eigenlijk niet zo zwaar. Natuurlijk stopten we regelmatig tijdens het wandelen om Diezel even wat water te geven. Het bergop wandelen viel ook heel goed mee. Het berg af wandelen vond ik dan weer iets leuker. Onze stop bij het uitzicht van Diest vond ik eigenlijk stiekem het leukste.

De omgeving:

Ik vertelde je al in een eerder artikel over de mooie omgeving van Assent. Je kan er echt prachtig wandelen langs fruitboomgaarden, landbouw akkers en op holle wegen. Wat vind jij van de omgeving van Assent?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.