Een tijdje geleden vond ik online een evenement van Pakawi Park, Midwinter nacht Alice in Wonderland. Misschien herken je deze naam niet? Maar als je de naam Olmense Zoo hoort dan herken je het waarschijnlijk wel. Een tijdje geleden is deze zoo van naam veranderd. Maar goed ik dwaal een beetje af. Pakawi Park organiseerde het Midwinter nacht evenement. Deze stond helemaal in het thema van Alice in Wonderland.

Midwinter nacht Alice in Wonderland.

Als kind vond ik Alice in Wonderland een magische film met een prachtig verhaal. Alleen had ik stiekem een beetje schrik van de rode koningin. Zij keek altijd zo boos en streng. De witte koningin en Alice vond ik dan weer leuker. Daarom wou ik heel graag naar dit evenement. Onder begeleiding van verschillende vertellers kregen we aparte verhalen te horen. In de omschrijving stond over boswezens, deugnieten, sprekende dieren en nog vele meer. Dat vond ik eigenlijk wel leuk klinken. Dus was ik benieuwd naar de Midwinter nacht Alice in Wonderland.

Ik parkeerde mijn autootje op de 1ste parking. Het was al redelijk koud. Om 17.30u gaven we onze tickets af. Een man stond van boven en riep van alles. Dat was niet echt duidelijk voor ons. Een halfuurtje moesten we wachten. Ik en mijn vriendin hadden de kleur paars. Er waren vier verschillende kleuren en dus ook vier groepen die vertrokken naar de verschillende vertellers. Elke groep ging ook een andere richting uit. Per kleur/groep stond er ook een figurant verkleed in de stijl van Alice in Wonderland. Zo had je de rode koningin, de witte koningin, Alice en de tweeling Tweedle-dee, Tweedle-dum en nog andere figuren uit Alice in wonderland.

Midwinter nacht Alice in Wonderland

Wij hadden de witte koningin, haar legertje en Alice. Dat was zo leuk om te zien. We volgden een pad met lichtjes en de decoratie uit de film. Zoals de kaarten en het servies. Daarna wandelden we verder naar de eerste verteller. Zij vertelde een verhaal over een jongen, een meisje en watermeloenen. Dat verhaal vond ik wel mooi. Het tweede en derde verhaal vond ik iets minder.

De vierde verteller kon dan weer prachtig vertellen.

Alleen al zijn stem zorgde er voor dat je bleef luisteren. Hij vertelde een verhaal over iemand met een bult op zijn rug, elfjes en hebzucht. Een prachtig verhaal. Maar hij had ook nog wijze raad voor ons: “Ga eens in het bos wandelen want daar vind je nog meer prachtige verhalen”. De wijze raad is echt waar want daarom ga ik zo graag wandelen. Op het einde had je nog een kleine show in een zaal. Daar kon je ook gezellig iets drinken en ons verwarmen. Want het was verschrikkelijk koud.

Midwinter nacht Alice in Wonderland

Nog meer foto’s van Midwinter nacht Alice in Wonderland. Kijk je mee?

Midwinter nacht Alice in Wonderland
Midwinter nacht Alice in Wonderland
Midwinter nacht Alice in Wonderland
Midwinter nacht Alice in Wonderland

Wat vond ik zelf van de Midwinter nacht Alice in Wonderland?

In het begin was het heel verwarrend waar je naar toe moest gaan. Toen we uiteindelijk door kregen dat we moesten wachten bij onze kleur en groep, konden we er aan beginnen. De figuranten waren super mooi verkleed en vriendelijk. Sommige verhalen vond ik leuk en andere dan weer niet. Ik en mijn vriendin hadden er iets anders verwacht. Meer Alice in Wonderland en ook dat je kon kiezen waar je naar toe kon wandelen. Dat hadden we iets leuker gevonden. Maar de 4e verteller heeft heel veel goed gemaakt.

Helaas ging de midwinter nacht van Alice door op één dag. We betaalden voor één ticket 10 euro. Dat vonden we eerlijk gezegd een beetje te duur. We vinden allebei Alice in Wonderland wel leuk. Alleen mocht het ietsje meer Alice in Wonderland zijn.

Mijn voet zag af in het donker en op de slechte wandelpaden. Maar af en toe bleven we staan. Of konden we gaan zitten. Dat hoort ook bij het revalideren. Maar ik moet blijven bewegen van de fysiotherapeut. Maar voor de rest vond ik het wel een geslaagde avond.

Wat vind jij zelf van Alice in Wonderland?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

10 Reacties

 1. Je hebt er iig leuke foto’s gemaakt. Ik ben niet zo heel erg een sprookjes fan.

 2. Ik zou er zo wel heen willen! Dit lijkt me echt heel bijzonder en leuk om te zien. Jammer dat het maar 1 nacht was. Ik had er nog nooit van gehoord.

 3. o, lijkt me tof daar eens bij te zijn. Vaak zie je dit soort dingen ook met Halloween, maar dan meer spooky.

 4. Oh wauw hier zou ik echt wel eens heen willen zeg! Wat ziet het er goed uit, net of je de film in stapt!

 5. vond dat vroeger altijd helemaal tegek! nu heb ik er niet meer zoveel mee maar het ziet er wel leuk uit allemaal

 6. Hoi Sanne,
  Ik ben Joris, bedenker van Midwinternacht. Bedankt voor je leuke en eerlijke recensie. Ik lees het nu pas. Met dat hele corona gedoe heb ik wat heimwee naar het organiseren van events, en kwam ik op je blog terecht. Leuk om de foto’s nog eens te zien. Hopelijk kunnen we in 2021 weer terug de zoo een avondje inpalmen met onze kostuums en vertellers.
  Nu heb ik natuurlijk wel een extra jaar om een thema uit te werken. Narnia en Allice in wonderland kwamen al aan bod. Blijf je graag als eerste op de hoogte, of heb je zin om mee te figureren, of organiseren hou ons dan zeker in de gaten. Via facebook.com/leslittleredcourgettes
  Groeten Joris van little red courgette

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.