Al jaren ga ik gewoon iets drinken in Aarschot. Maar ik was er nog nooit gaan wandelen. Ik was zelfs verbaasd over dit prachtige bos. Ik had er met een goede vriend afgesproken om samen eens te gaan wandelen. We spraken af aan het Wit Toreke dicht bij de duracell rotonde. Ja echt waar een rotonde met een beeld van duracell baterijen. Ik had dit nog nooit gezien. Maar goed ik dwaal even af van deze wandeling in het prachtige Meetshovenbos.

Extra informatie over de wandeling in het Meetshovenbos:

Startplaats:‘t Wit Toreke, Ter Heidelaan 97, Aarschot.
Duur:2 uurtjes ongeveer.
Afstand:5km gecombineerd met de groene hardlooplus.
Bezienswaardigheden:Speelzone, bivakzone en het bos.

Prachtig wandelen in het Meetshovenbos.

In het prachtige Meetshovenbos kan je wandelen, hardlopen, spelen en kamperen, leuk toch? Eigenlijk kan je er heel veel doen. Wij kozen er trouwens voor om een hardloop lus te combineren met een gewone wandeling. We vertrokken aan de wandeling van het Meetshovenbos, die is 8,2km lang. Wij combineerde eigenlijk beide routes.

De wandeling zelf was eigenlijk niet zo zwaar. We wandelde vooral op holle wegen, wandelpaden, bospaden en asfalt. Ik vind het soms leuk om te wandelen in het bos. Want je wandelt af en toe ook berg op en berg af maar dan in het bos.

Tijdens de wandeling kwamen we uit op de bivak zone.

Bivak zone

Daar mag je max 2 nachtjes overnachten met je tent op dit prachtige domein. Natuurlijk moet je alles wel netjes achterlaten. Er was trouwens ook een wc, handig toch? Het lijkt mij echt leuk om hier over dag te wandelen en dan er na te kamperen. Om dan de volgende dag weer te gaan wandelen. Paal kamperen word ook wel eens wild kamperen genoemd. Dit staat trouwens al een tijdje op mijn bucketlist.

Een speelzone was er ook voor de kids en de honden.

Meetshovenbos

Onderweg zagen we ook nog een speelzone gemaakt van bomen. Het zag er eigenlijk wel heel leuk om in te spelen. Maar ook de honden hadden er hun eigen speelweide. Deze weide kan je zien aan het begin van deze wandeling. Ideaal om je hondje even te laten spelen met andere honden om daarna gewoon verder te wandelen. Helaas heb ik hier van geen foto gemaakt.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van het Meetshovenbos. Kijk je mee?

Meetshovenbos
Meetshovenbos
Meetshovenbos
Meetshovenbos
Meetshovenbos

Wat vond ik zelf van de wandeling in het Meetshovenbos?

Ik vond het echt leuk om nog eens te wandelen in een echt bos. Bij de meeste wandelingen wandel je niet altijd in een bos. Zo een bos doet mij denken aan plezier maken en vooral als er bladeren op de grond liggen. De mooie bomen, de bivak zone en de honden weide maakte het net nog ietsje leuker. Wist je dat er ook fietsroutes zijn?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.