Vroeger kwam ik thuis van het werk of school om daarna in de zetel te kruipen. Op vrije dagen lag ik namelijk ook liever in de zetel. Ik voelde mij vaak moe, futloos en snakte gewoon naar die zetel. Maar op een mooie dag besloot ik om iets te veranderen aan mijzelf. Zo was ik het echt beu om lui te zijn. Ik voelde mij vaak lui omdat ik in de avond maar gewoon voor de tv zat. Maar op een mooie dag besloot ik om iets te veranderen aan mijzelf. Ik ging meer bewegen dankzij mijn eigen tips.

Mijn persoonlijk verhaal over meer bewegen.

In het jaar 2015 besloot ik om er iets aan te doen. Natuurlijk ging ik al een beetje wandelen met Diezel. Maar niet zoveel als nu. Ik deed het toen in kleine stapjes. Zo ging ik al eens te voet naar de bakker, de bank en naar de bushalte. Ik gebruikte ook mijn fiets (die ik nu helaas niet meer heb) om te rijden naar het station. Dagelijks fietste ik bijna 5km om daarna nog eens een paar km’s te wandelen met Diezel. Het gebeurde ook met up en downs. Ik bouwde het ook stilletjes aan op. Na een paar maanden, een halfjaar, een jaar voelde ik mij echt beter. Tja en de spierpijnen waren het uiteindelijk wel waard hoor. Eind 2016 begon ik dan nog eens met hardlopen. Nu ik voorlopig even niet mag rennen, mis ik het wel hoor.

Vroeger had ik zelfs een hekel aan sportkleren kopen, ja echt waar. Maar nu vind ik het echt fijn om nieuwe sportkleren uit te zoeken en te kopen.

Als tiener had ik een hekel aan sporten, de lessen l.o waren een ramp voor mij. Ik verzon ook altijd smoesjes, dan had ik buikpijn, hoofdpijn of zelfs mijn regels. Maar helaas trapten ze daar niet in. Als mijn leerkrachten mij nu zouden zien, zouden ze gewoon niet geloven dat ik sport. Ik ben dus echt veranderd en ben daar eigenlijk ook wel een beetje trots op. Als ik kan veranderen dan kan jij het ook!

meer bewegen 2019

Vijf tips zodat jij in 2019 meer gaat bewegen.

1. Kies een sport die bij je past.

Een sport kiezen die je graag doet is echt niet gemakkelijk. Soms is het eens leuk om een nieuwe sport uit te proberen. Of ga eens naar een sport winkel om zo kennis te maken met een nieuwe sport. Doordat je een sport echt graag doet, heb je er ook meer plezier in. Zo ga je de sport ook langer volhouden.

2. Doe het stap voor stap en liefst niet te snel.

Meer bewegen doe je beter in kleine stapjes. Het is een beetje zoals hardlopen. Je start met een minuut te lopen, een minuut wandelen etc… Als je te snel gaat, hou je het echt niet vol. Ik was vroeger ook zo hoor. Zo wou ik echt heel graag meer bewegen daardoor begon ik meer en meer te wandelen. Veel te snel begon ik aan lange afstanden tot als ik spierpijn had. Tja en dat is natuurlijk niet goed. Maar iedereen maakt al eens fouten. Kleine stapjes is al een goed begin om meer te bewegen en er plezier in te hebben.

3. Meer bewegen door het voor je zelf te doen.

Dit vind ik echt een heel goede tip. Beweeg niet meer omdat je partner het wilt. Of omdat een vriendin het graag wilt. Beweeg meer omdat je het zelf wilt. Dan ben je ook meer gemotiveerd om het vol te houden. Als je het voor je zelf doet heb je ook meer plezier in het bewegen en in een sport.

meer bewegen

4. Leg je sportkleren klaar.

In de ochtend leg ik altijd mijn sportkleren klaar. Als ik thuis kom wil ik onmiddellijk gaan lopen. Maar als ik eerst nog moet zoeken naar mijn kleren. Dan geef ik het eigenlijk al snel op. Net daarom leg ik mijn kleren klaar in een mandje. Mijn loopschoenen staan dan al klaar in de garage. Wanneer ik dan thuis kom, liggen ze al klaar. Zo kan ik heel snel beginnen met sporten. Ik ben dan ook meer gemotiveerd om te sporten.

5. Meer bewegen door te wandelen en minder te zitten.

Is de bakker niet zo ver van je thuis? Ga dan al eens te voet een brood halen. Of moet je naar de bank? Ga dan ook maar te voet. Wandelen is echt gezond. Het is al bewezen door verschillende mensen dat je er zelfs mee kan afvallen. Een lift nemen op je werk? Gebruik dan eens de trap.

6. Zit je veel op het werk? Ga dan al eens staan aan je bureau.

Je hebt misschien een kantoorbaan of je werkt van thuis uit. Ga af en toe eens staan aan je bureau. Of wandel eens rond je bureau. Afwisseling van houding is ook gezonder voor je spieren. Altijd de zelfde houding is echt niet gezond! Als je eens rond wandelt krijg je soms ook inspiratie. Daardoor kan je je nog beter focussen op je werk.

7. Geef niet op als het even minder gaat.

Stel je wordt ziek, je kan even niet sporten. Maar wanneer je genezen bent wil je niet meer sporten. Ga dan vooral niet zitten op de bank maar sporten. Of misschien heb je dan wel een dipje? Ga dan even rustig relaxen en probeer het morgen opnieuw. Of je hebt misschien veel spierpijn gehad? Dan rust je natuurlijk even uit. Bij spierpijn moet je altijd even rusten om daarna weer lekker te bewegen. Misschien zie je het echt niet meer zitten? Start dan morgen opnieuw met kleine stapjes. Gebruik zeker mijn tips.

Ik geloof er echt in dat iedereen meer kan bewegen. Want als ik het kan dan kan jij het ook dankzij mijn 7 tips. Ga jij mijn tips volgen om meer te bewegen? Beweeg jij al meer?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.