Een paar weken geleden was ik op zoek gegaan naar een meditatiekussen. Ik wou eentje dat rond is en er voor zorgt dat ik een betere houding krijg tijdens het mediteren. Maar ook eentje dat je motiveert naar je spirituele ontwikkeling en je eigen geluk. Na een paar dagen te zoeken vond ik er eentje van het fair trade merk Yogi & Yogini. Een meditatie kussen met een super schattig patroon. Wat vond ik er zelf van?

Meditatiekussen  Yogi & Yogini

Mijn eerste indruk over dit meditatiekussen en kon het voldoen aan mijn eisen?

Wat mij opviel is de mooie donkere blauwe kleur en het super schattige patroon van olifantjes. Het is nog mooier in het echt. Het is rond en de kleur is helemaal mijn ding op dat vlak zat het zeker goed. Ik had nog nooit gehoord van het merk Yogi & Yogini. Het is een fair trade merk, dus een eerlijke handel met andere woorden. Ze willen graag de mensen helpen in hun persoonlijke spirituele ontwikkeling. Dat klinkt heel mooi en beloftevol.

Toen ik dit kussen vond op de webshop van Superyoga.nl was ik helemaal verkocht. Ik heb een paar dagen gezocht en kussens vergeleken met elkaar. Deze vond ik heel praktisch voor mijzelf. Ik had het artikel voor 17.00u besteld. De volgende dag werd het al geleverd. Zo blij was ik toen de bel ging. Het was er sneller dan ik verwacht had. Ik had natuurlijk wel met paypal betaald. Ik betaalde er 29,95 euro voor.

sanlavie

Na 3 dagen opende ik eindelijk de doos met het meditatiekussen.

Ik liet de doos wel een paar dagen toe. Dit omwille van het virus dat de ronde gaat. Na 3 dagen opende ik de doos, ik kon niet meer langer wachten. Mijn handen jeukte om te mediteren met dit kussen.

Wat mijn onmiddellijk opviel toen ik het kussen uit de doos haalde. Het is nog mooier in het echt en een stevig kussen. Aan de zijkant is er ook een draagband. Die draagband maakt het gemakkelijker om je kussen naar buiten te dragen. Dat is vooral nu handig met het mooie weer, als je een tuin hebt. Het meditatiekussen heeft een afmeting van 33cm op 17cm. Een normale hoogte voor een kussen.

boekweitkaf
boekweitkaf

Het onderhoud van je meditatiekussen:

De buitenhoes kan je trouwens ook wassen en is 100% katoen. Ik raad je aan om de hoes op 30 graden te wassen en niet hoger. Ik zou deze ook niet drogen in de droogtrommel. De vulling is dan weer 100% natuurzuivere boekweitkaf. Moest het kussen iets te hard zijn dan kan je er wat boekweitkaf uit de vulling doen. Plus je kan deze ook gemakkelijk bijvullen door een zakje extra boekweitkaf te kopen. Het boekweitkaf zorgt er voor dat je de juiste houding aan neemt.

Meditatie geeft mij altijd een goed gevoel. Ik word er gelukkiger van maar ook mijn lichaam. Ik mediteer al heel lang. Ik kan alleen niet meer gaan zitten in de normale houding door mijn ongeval. Eerst zat ik gewoon op mijn bed of gewoon buiten in de tuin op een stoel. Zo had ik niet het gevoel dat ik echt mediteerde. Ik kreeg ook steeds meer last van mijn voet en rug. Ik kan mijn voet helaas niet meer plooien in de juiste houding om te mediteren. Dit komt door mijn ongeval van vorig jaar…

Merk ik al verschil tijdens het mediteren?

Dit kussen zorgt echt voor verandering. Ik gebruik het nu al een paar dagen. Ja ik voel echt verschil. Mijn houding is nu vele beter dan zonder het kussen. Ik voel echt duidelijk verschil. Voor mijn voet is het ook vele beter. Ik heb eindelijk terug meer plezier in het mediteren. Voor mij is dit kussen met het patroon met olifantjes het ideale kussen. Je kan het ook gebruiken om in je tuin te mediteren. Met het mooie weer is dit nu ideaal om te doen in je tuin. Mediteer jij al in de tuin? Gebruik jij al een meditatiekussen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

10 Reacties

  1. Ik heb nog nooit zo’n kussen gebruikt. Maar het lijkt me erg handig!

  2. Ik mediteer best vaak, maar ik heb zo dus geen kussen. Ik heb er wel al opgezeten bij de meditaties bij de boeddhistische gemeenschap hier wat verder. Ze zitten wel goed én het bevordert daardoor ook wel. Ik heb ook nog eens een voorliefde voor olifanten. Misschien wordt het toch eens tijd. 😉

  3. Dat is een mooi kussen. Ben ook benieuwd naar het fairtrade verhaal achter dit kussen met olifanten. Uit welk land komt het en onder welke omstandigheden is dit kussen gemaakt en verhandeld met respect voor de lokale bevolking. Dat vind ik erg interessant om te vernemen.

  4. Ook al mediteer ik niet, ik vind dit kussentje wel super tof

  5. Ik vind het een erg leuke kussen. Zelf ben ik niet zo van het mediteren, en heb ook nog nooit een kussen daarvoor gebruikt.

  6. Mieke | Miek's Mind Reply

    Mediteren is echt helemaal niets voor mij dus een kussen ook niet, maar ja ieder zijn ding toch

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.