Ik had een super leuk weekend met heel veel wandelingen op mijn planning. Vorige zaterdag koos ik voor de Meanderswandeling in Rotselaar. In deze blog ontdek je de leukste plekjes van deze wandeling. Deze wandeling neemt je mee langs het Domein Ter Heide. Het domein word ook wel eens “de plas van Rotselaar” genoemd. Je wandelt ook langs de prachtige Ter Heide toren van de 14e eeuw.

Je wandeling start op de parking van het Pastoor Van den Broeck plein.

Deze wandeling start op de parking. Aan je linkerkant zie je al snel een knooppunt hangen. Dat knooppunt vind je in de buurt van de school. Je moet soms wel heel goed rond kijken. Sommige bordjes hangen heel laag. Je wandelt eerst wat op asfalt en al snel beland je in het domein Ter Heide.

Domein Ter Heide.

Meanderswandeling

Als je op het domein beland zie je een prachtige plas met heel veel natuur er rond. Je hebt er ook plateaus waar je even kan genieten van de plas en de natuur om je heen. Ter Heide is een 23ha groot gebied. Waar je rond kan wandelen om even een frisse neus te halen. Helaas mocht je er nu niet zwemmen. Dat was verboden.

Op een gegeven moment wandel je even buiten Ter Heide en wandel je terug een bos gebied in. Het bos was er momenteel op sommige stukken echt drassig. Ik vond het zalig om met mijn voetjes even de modder af te tasten.

Ter Heide Toren.

Ter Heide Toren is een prachtige 14e-eeuwse toren. De toren vind je vlak bij de brouwerij. Het is een woontoren of kasteel van 30 meter hoog. Deze toren word ook wel eens Donjon Ter Heyden genoemd. Als je verder wandelt kan je echt een mooie foto maken van de toren met de beek er bij.

De prachtige brug.

Meanderswandeling

Je wandelt verder en zo beland je bij een prachtige brug. Daar heb je echt een prachtig uitzicht om foto’s te maken. Maar al snel wandel je het natuurgebied verder in en kom je terecht in een moerassig gebied met heel veel modder. Naarmate je verder wandelt zie je nog meer modder en prachtige bomen. Daar kan je echt genieten van de stilte om je heen. Want het was er heel rustig.

Het laatste stukje wandel je over asfalt en terug naar je auto. Het laatste stukje vond ik wel een pittig stukje met heel veel bergop. Maar ondanks dat je een klein beetje op asfalt wandelt. Was het eigenlijk helemaal niet storend. Je wandelt grotendeels ook op onverharde wegen. Zalig, toch?

Natuurlijk, heb ik ook wat foto’s gemaakt van de Meanderswandeling. Kijk je mee?

Praktische tips:

Startplaats:De startplaats en knooppunten vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Afstand:7,4km.
Wandelplannetje:Er is geen wandelplannetje bij de startplaats van de Meanderswandeling.
Parking:Er is een parking bij de startplaats.
Bewegwijzering:Ja, knooppunten van Demer en Dijle netwerk.
Rolstoel toegankelijk:Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.
Handige tip:Draag wandelschoenen of botten. Het kan er nogal modderig zijn. Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de Meanderswandeling?

Meanderswandeling

De Meanderswandeling heeft mij enorm verrast. Het eerste stukje wandel je op asfalt. Maar daarna moet je een smal pad volgen richting het domein Ter Heide. Ik wandelde op dat wandelpad en was helemaal afgeleid door de natuur om mij heen. Toen ik dan ook nog eens van dichtbij de plas van Rotselaar zag. Was ik helemaal verliefd geworden op de omgeving. Het is zo een mooie omgeving. Het was er wel wat druk rond de plas.

Knooppunt 615 en 619.

Maar bij knooppunt 615 en 619 was het vele rustiger. Ik vond het zalig om even geen andere wandelaars te zien. Op dat moment wandelde ik ook in een drassig stukje. Dat vond ik eigenlijk nog het leukste. Even af tasten hoe ver ik kan gaan door de modder met mijn voet. Maar het is gelukt en daar was ik ook super blij om. De 7,4km wandel je door een prachtige omgeving. Deze wandeling is echt een aanrader voor iedere wandelaar. En zeker als je houdt van de natuur. Ben jij er al eens gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.