Een tijdje geleden las ik heel veel goede reacties over Marc’s kerstmannentuin, dankzij een kennis van mij. Want ik had nog nooit gehoord van deze kerstmannentuin. Natuurlijk was ik nieuwsgierig geworden naar deze tuin. Ik ben altijd al dol geweest op kerstmis en de gezellige kerstsfeer van een kerstmarkt of een tuin.

Marc en Ria zijn heel veel dagen per jaar bezig met kerstartikelen te verzamelen en dit al heel lang. In december openen ze dan ook hun huis zodat jij en ik kunnen genieten van de heerlijke kerstsfeer in hun huis. Ze doen dit trouwens al meer dan 6 jaar.

Honderden kerstmannen bij Marc’s Kerstmannentuin.

Ik was er nog nooit geweest en we parkeerde al snel onze auto aan de kant van de weg. Het viel mij onmiddellijk op dat het er nog niet zo druk was. Ideaal om dus foto’s te maken voor mijn blog. We konden binnen langs een poort, daar liepen we door een ruimte. Links en rechts stonden de mooiste beelden, knuffels, poppen en kerstmannen. Sommige elfjes bewogen ook echt zalig om te zien. Er was ook een groot kerststalletje, nee geen echte mensen maar grote beeldjes.

Marc's kerstmannentuin

Na deze ruimte open je een deur en begroette Marc je vrolijk.

Je komt dan terecht in een huiselijke omgeving. Waar je ook nog iets gezellig kan drinken. Marc vertelde ons dat je gewoon kon door lopen in het huis en wenste ons veel plezier. Als eerste kwamen we terecht in de keuken. Daar was ik een beetje gefascineerd door een kerstman die lampjes vast hield en naar boven klom. Ik zei toen lachend zo moet je dus lampjes dragen op een ladder.

De living was prachtig versierd met gouden, rode kerstmannen. Eentje was zelfs heel groot. Onder de open haard en er boven op zagen we 2 elfjes. We merkten al snel op dat hier echt werk is ingestoken. Over alles is ook heel goed nagedacht. Elke kamer die je passeerde was versierd zelfs de wc en badkamer was versierd. De kleuren van de kerstversiering in elke kamer paste perfect samen.

Er was één hele leuke kamer voor mij, de kamer met de zingende ijsbeer. Dat was prachtig om te zien. Ja daar kon ik echt van genieten.

Buiten was het al iets kouder geworden en dat maakt het net ietsje gezelliger.

We kwamen buiten, keken rond en waren nog verbaasder over de kerstversiering. Zo zag je een grote slee, verschillende ruimtes versierd met kerstmannen, elfjes, hertjes en nog vele meer. Helemaal op het einde heb je een hut waar je nog iets gezellig kan drinken. De hut valt niet zo heel goed op. Maar er is dicht bij een kerstboog, waar je een kerstman ziet staan in het midden met lichtjes.

Deze hut was versierd met een prachtige houten stijl. Daar kon je echt gezellig even ontspannen. Zo kan je er een soepje drinken, jenever en gewoon frisdrank. Wij hebben toen cola gedronken en dat was eigenlijk niet zo duur. Toen zagen we ook de kerstman, dat is altijd zo leuk.

Extra informatie over Marc’s Kerstmannentuin.

  • Marc’s kerstmannentuin is nog open op 14 en 15 december. Maar ook open op 21 en 22 december.
  • Alleen open in het weekend en dit tot 22 december.
  • Inkom is gratis en je kan er gezellig iets drinken.
  • Adres: Doorstraat 7, 3850 Nieuwerkerken.
  • Wil je meer informatie over deze tuin? Klik dan hier, dan kom je terecht op de Facebookpagina.

Wat vond ik zelf van Marc’s Kerstmannentuin?

Marc’s Kerstmannen is echt een aanrader voor jong en oud. Je snuift er de heerlijke magische kerstsfeer op. Het hele huis was versierd met prachtige kerstversiering, de elfjes vond ik het mooiste. In de tuin en het huis had je ook verschillende kerstversieringen die je op een andere kerstmarkt niet tegen komt. Elke kerstman is uniek en sommige heb ik zelfs nog nooit gezien.

De tuin en het huis is ook redelijk toegankelijk voor mensen die slecht te been zijn. Met rolstoelen zou ik wel een beetje oppassen.

Conclusie: Ik kan het iedereen aanraden om deze plaats eens te bezoeken.

Het is eens iets anders dan een gewone kerstmarkt, die tegenwoordig al snel te commercieel zijn. Dat gevoel heb je niet bij Marc’s Kerstmannentuin. Je krijgt er eerder een huiselijk warm gevoel met al die kerstversiering. Kortom als je kerstmannen en unieke kerstversiering leuk vindt dan is dit echt een aanrader.

Ben jij er al geweest? Wat vond je er zelf van?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Mieke | Miek's Mind Reply

    Het is niet zo mijn ding, maar voor ieder wat wils toch? leuk om eens te bezoeken dan

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.