Als ik denk aan Averbode dan denk ik vooral aan de abdij van Averbode. De lekkere ijsjes in de zomer, het prachtige natuurgebied van de Merode in Averbode. Ik ga er meestal 1 keer per jaar wandelen. Elke wandeling kies ik er voor om een nieuwe wandeling uit te stippelen. Omdat ik graag meer wil zien van het prachtige natuurgebied van de Merode. De knooppunten wandeling te Averbode, is echt een aanrader.

Extra informatie:
Startplaats:Parking 1: Herseltsebaan 2 te Averbode.
Duur:2u en 40 minuten
Afstand:10,8km
Knooppunten:100–85-86-75-206-205-70-70-69-299-300 -193-301-112-321-320-110-110-99-76-87-90-100.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Bezienswaardigheden: De Bierhoeve, Abdij van Averbode, de visvijvers van Averbode, de visvijver van Gerhagen, het stiltepad, de loofbossen en nog vele meer. Kortom je kan genoeg leuke dingen zien tijdens de knooppunten wandeling te Averbode

Belangrijke info: Draag gepaste schoeisel, het kan er op sommige stukken nogal modderig zijn.


23 knooppunten die je meevoeren door het prachtige natuurgebied van de Merode.


Ik wandel heel graag in Averbode, het is er vooral mooi om te wandelen en in de ochtend is het er lekker rustig. Je kan er knooppunten uitstippelen waardoor je iedere keer een andere wandelroute bewandeld. Ik stippelde er al 3 prachtige wandelingen uit.

Knooppunten wandeling te Averbode

Bij deze wandeling vertrek je langs de abdij om op het einde aan de voorkant van de abdij uit te komen. Je wandelt helemaal rond in een prachtige omgeving, mooie uitzichten, vijvers en heel veel bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld: De Bierhoeve, het loofbos, de schapen (die er nu helaas niet zaten).

Deze wandeling neemt je ook een stuk mee langs het stilte pad van het Gerhagen gebied. Dat is trouwens ook een heel mooi gebied om in te wandelen. Ik wandelde al eens in het natuurgebied maar ik had nog nooit beide natuurgebieden gecombineerd tot nu toe dan. Als je beide gebieden combineerd zie je nog mooiere dingen zoals de visvijver van Gerhagen, het stiltepad en nog vele meer.

 averbode

De hele wandeling zag ik de mooiste uitzichten op verschillende hoogtes. Want ik wandelde ook berg op, berg af, holle wegen, zand en ook wel asfalt. Het laatste stukje was vooral asfalt maar dat vond ik niet zo erg. Nu kon ik eindelijk zien waar de ijskarren staan in de zomer, handig om te weten en zo een leuke wandeling af te sluiten in de zomer. Deze wandeling deed ik trouwens op 31 december en toen stond er natuurlijk geen ijskar.

Na je wandeling kan je trouwens ook nog iets drinken in het Moment. Ideaal toch als afsluiter? Ik zag wel dat dit niet open was op maandag.

Ik heb ook een paar foto’s gemaakt van de knooppunten wandeling te Averbode. Kijk je mee?

averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode averbode

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de knooppunten wandeling te Averbode

De wandeling vond ik op sommige stukken wel zwaar. Ik moet wel toegeven dat ik eigenlijk al lang niet meer was gaan wandelen. Veel te lang geleden en dan onmiddellijk 10,6km wandelen. Ja dat had ik eigenlijk toch een beetje onderschat. Dat kwam natuurlijk ook groten deels door mijn uitgestippelde wandeling. Zo ging mijn parcour af en toe berg op en dan weer berg af. Om daarna weer te wandelen op zand. Maar ik had ook genoeg afwisseling van de natuur, de uitzichten en bezienswaardigheden.

Ik was wel verbaasd dat ik op eens belandde op het gerhagen natuurgebied. Dat had ik eigenlijk niet verwacht maar was wel een prachtige verrassing.

Ben jij al eens gaan wandelen in het merode gebied?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Filip Vereecken Reply

    Lijkt mij daar heel leuk om te wandelen. Ik hou ook erg van boswandelingen. En dit gecombineerd met andere bezienswaardigheden, zoals de abdij … top.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.