Nieuwste artikel

 • Een avondwandeling langs het platteland van Schaffen.

  Een avondwandeling langs het platteland van Schaffen.
 • Magisch wandelen in de Bollenstreek van Lisse.

  Magisch wandelen in de Bollenstreek van Lisse.
 • Knooppunten wandeling in het Walenbos te Tielt-Winge.

  Knooppunten wandeling in het Walenbos te Tielt-Winge.
 • Prachtige wandeling langs de bollenstreek in Noordwijkerhout.

  Prachtige wandeling langs de bollenstreek in Noordwijkerhout.

Knooppunten wandeling in Westerlo.

Westerlo

Dit weekend kan je genieten van een paar mooie wandelingen op mijn blog. Zo ging ik vrijdag wandelen in Meldert. Gisteren ging ik dan weer wandelen in Westerlo. Ben je nog op zoek naar een wandeling voor vandaag? Dan is dit echt een aanrader. Ik heb er echt van genoten en het is zeker geen zware wandeling.

We parkeerden al snel onze auto in de Denis Voetsstraat.

Vanaf daar wandelde we verder naar de Merodedreef. Daar vind je namelijk het eerste knooppunt en dat is nr 20. Zo wandel je verder en sla je af naar het kasteel toe. Onderweg zagen we prachtige bomen en mooie uitzichten.

Extra informatie over deze knooppuntenwandeling:

Startplaats:De Merodedreef nr 61, te Westerlo. Parkeren kan je in de Denis Voetsstraat.
Duur:2 uurtjes ongeveer.
Afstand en knooppunten:6,3 km wandelen in een prachtig gebied.
Knooppunten: 20-21-129-8-184-10-183-12-13-11-16-20
Extra tip:Honden aan de leiband.

We wandelde vooral op holle wegen in het prachtige Westerlo.

Aan het begin van de wandeling en op het einde van deze wandeling wandelde we vooral op asfalt. Daar tussen wandel je eigenlijk vooral op holle wegen langs mooie bomen. Alleen op een gegeven moment lagen er een paar bomen op ons wandelpad. Toen moest mijn vriendin er als eerste over gaan. Diezel wou volgen en zette zijn eerste 2 pootjes er op. Maar het was te hoog om er over te springen. Dus moest hij er onder door en zo kon mijn vriendin de leiband over nemen. Gelukkig kon ik er wel over.

Soms heb je gewoon een challenge op je wandelpad. Ik vergelijk het altijd een beetje met ons leven. Soms heb je ook een challenge in het dagelijks leven. Maar tijdens een wandeling vind ik het net ietsje leuker.

Deze knooppunten wandeling loopt vooral door het natuurgebied van de Merode.

De Merode is echt een heel groot natuurgebied. In Averbode deed ik trouwens ook al eens een stukje van de Merode. Deze wandeling kan je trouwens hier nog eens bekijken.

Tijdens het wandelen zie je ook de heide, prachtige vijvers en wandel je nog eens langs het kasteel. We zagen trouwens ook heel veel grote bomen, paddenstoelen en mooie uitzichten.

De knooppunten die je nodig hebt voor deze wandeling vind je hier onder:

Knooppunten: 20-21-129-8-184-10-183-12-13-11-16-20

Een leuk weetje over het kasteel van Westerlo.

Dit kasteel word ook wel eens het merode kasteel genoemd. Sinds 1484 is dit kasteel eigendom van de Merode familie.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf nu van deze wandeling en de omgeving?

De wandeling van 6,3km vond ik eigenlijk helemaal niet zwaar. Ik zou er echt nog meer km’s kunnen wandelen, bijvoorbeeld 15km. Het is zo een mooie omgeving om te wandelen. Ik wil er zeker nog eens gaan wandelen. Want ik voelde mij er echt relaxed. Het laatste stukje wandel je in het dorp van Westerlo en kom je langs de markt. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. Filip Vereecken
  10 februari 2019 / 8:17 am

  Westerlo is heel mooi om te wandelen, maar jou knooppuntenwandeling ziet er zeer mooi uit en heb ik nog niet gedaan. Voor mij is het een beetje ver, maar misschien doe ik hem wel ooit. Groetjes 😉

 2. 10 februari 2019 / 10:57 am

  Moet ik toch eens wat vaker een wanselweekend in België plannen, dank voor de tips!

 3. Joke Nevelsteen
  10 februari 2019 / 11:18 am

  Dankjewel voor de knooppunten! Dit is voor ons dichtbij en ideaal voor met de hondje.

 4. 10 februari 2019 / 12:07 pm

  In Nederland maken ze nu ook eindelijk serieus werk van knooppunt wandelingen.

 5. 10 februari 2019 / 12:08 pm

  De eerste foto spreekt me meteen enorm aan. Hier zou ik graag eens gaan wandelen!

 6. 10 februari 2019 / 4:17 pm

  Wat een prachtig gebied om doorheen te wandelen! Ik wandel ook heel graag en ga er geregeld in het weekend op uit. In Nederland heb je de app van Natuurmonumenten waar verschillende wandeltochten in staan die je kunt volgen (daarin vind je ook extra informatie over het gebied), dat is ook heel leuk om te doen.

 7. Frederique
  10 februari 2019 / 5:26 pm

  Erg mooi. Doet me denken aan toen ik nog kind was – ik ging om het weekend een dagje met mijn ouders wandelen op verschillende plekken in NL en België. Eerst vond ik het saai maar op een gegeven moment leerde ik het echt waarderen.

 8. 11 februari 2019 / 7:56 am

  Wat een prachtige omgeving, ik kan me voorstellen dat het hier super leuk wandelen is.

 9. 11 februari 2019 / 8:26 am

  Ik heb dit weekend ook de eerste keer echt een wandeling gevolgd en vond dit zo leuk! 14km in de benen en veel gezien!

 10. 11 februari 2019 / 6:56 pm

  Waw, dat lijkt mij wel een leuke wandeling! En wat een mooie foto’s! Ik ben zelf ook echt een natuurmens.

 11. 11 februari 2019 / 7:36 pm

  Leuke wandeling aan je foto’s te zien! Zo te zien ben je langs een aantal mooie plekjes gekomen.

 12. Jouvence.nl
  14 februari 2019 / 7:32 pm

  Erg mooie foto’s en wat een leuk kasteel! Mooie trouwlocatie 😀