Een paar dagen geleden ben ik gaan wandelen in het prachtige dorp Molenstede. Ik kende Molenstede wel al maar ben er nog nooit gaan wandelen. Vroeger ging ik wel eens naar dat dorp als er een rommelmarktje was. Maar goed ik dwaal even af van deze wandeling en ja het is echt een aanrader.

Ik parkeerde mijn autootje op het pleintje van de Sint-Jozef Kerk. Deze kerk vind je bij de Dorpsstraat nr 10. Ik en Diezel startten bij knooppunt nr 252. Dat knooppunt vind je tegenover het pleintje. Maar je kan ook deze route omgekeerd doen. Dan moet je wel een brugje oversteken en start je aan knooppunt nr 407.

Extra informatie:

Startplaats:Dorpsstraat 10, te Molenstede. Parkeren kan je op het pleintje.
Afstand:9,5km door prachtige gebieden in Molenstede.
Knooppunten:252-282-63-268-311-310-250-407-252
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

We wandelden een beetje op asfalt, holle wegen en een drukke baan.

Bij knooppunt 282 moet je een drukke baan oversteken. Daar moet je echt wel oppassen want op die baan rijden ze verschrikkelijk. Maar ook bij knooppunt 250 moet je een drukke baan oversteken. Daar moest ik wel nog even wachten. Want de vele wagens die je passeren stoppen niet hoor. Uiteindelijk kon ik wel oversteken hoor. Gelukkig maar anders kon ik niet genieten van deze prachtige wandeling.

Diezel en ik genoten van de vele wandelpaden.

Sommige wandelpaden waren wel heel mysterieus. Zo moesten we langs een huis wandelen om dan een holle weg door te wandelen. Links en rechts zagen we dan de vele bomen en de mooie uitzichten in de verte. We zagen ook verschillende weien met paardjes er in. Diezel moest er natuurlijk weer een beetje op blaffen. Maar de paardjes reageerde natuurlijk niet.

We ontdekte een aparte verrassing tijdens het wandelen.

Bij knooppunt 407 moet je een hek openen en dan kom je terecht in een groot gebied. Rechts zag ik een paar bomen. Op een gegeven moment zag ik dat een eekhoorn heel snel een boom in klom. Altijd heel leuk om zoiets te zien. Maar dat was niet de aparte verrassing. Ik maakte een paar foto’s van het gebied. Ik keek naar rechts en stopte even met ademhalen…

In de verte stonden 2 grote koeien. Ze waren gewoon aan het eten hoor. Maar ik was verschoten, natuurlijk is het dan heel dom om dan te gaan lopen. Tja en dat deden ik en Diezel dus. Eigenlijk mag je nooit gaan lopen want dan komen ze net achter je aan. Je kan je dan beter even verstoppen of in een boom klimmen. Helaas heb ik geen foto gemaakt van deze 2 dieren. Maar je vindt ze dus bij knooppunt 407.

Daarna wandelde we het gebied terug uit.

Ik vind het altijd zo leuk om die poortjes terug open en toe te doen. We wandelden dus verder langs een beek, richting het dorp. Tot slot moesten we nog een brugje oversteken om daarna terug te wandelen naar de auto.

Natuurlijk heb ik een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de omgeving en de wandeling?

De omgeving en de wandeling:

De omgeving was prachtig, uniek en enorm verrassend. Het was verrassend om die grote koeien tegen te komen. Het eekhoorntje en de holle wegen waren zeker een pluspunt. Ik vond het ook verrassend om stukje te wandelen in het natuurgebied Dassenaarde. Dassenaarde is een prachtig gebied, waar je ook een paar lussen hebt om te wandelen. Ben jij al gaan wandelen in het gebied Dassenaarde of Molenstede?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.