Een paar weken geleden had ik echt zin om te gaan wandelen. Deze keer kozen we er voor om eens te gaan wandelen in Tielt-Winge in het Walenbos. Zo kwamen we terecht in het Walenbos dat 500 hectaren groot is. Helaas waren er heel veel bomen omgevallen door de storm van een paar weken terug. Dat zorgde wel voor een heel ander avontuur tijdens het wandelen.

Extra informatie over de knooppunten wandeling in het Walenbos:

Startplaats:Bergstraat 11 Tielt Winge. Parkeren kan je tegenover Onze-Lieve-Vrouw kerk.
Afstand:15km.
Knooppunten:2-22-223-224-231-242-232-233-234-239-245-240-241-23-24-25-20-2
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

15km wandelen in een prachtig natuurgebied te Tielt-Winge, het Walenbos.

De storm van een paar weken terug heeft heel veel schade veroorzaakt in dit natuurgebied. Tijdens het wandelen zagen we heel veel bomen liggen op ons wandelpad. Daardoor hadden we wel een heel leuk avontuur. Zo moesten we onder takken door gaan of over een boom klimmen. Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn dat je niet valt…

We wandelden vooral op holle wegen, een beetje asfalt en leuke wandelpaden.

Ik wandel vooral heel graag op holle wegen. Sommige wandelpaden waren wel heel small. Ik herinner mij nog heel goed dat op eens het smalle wandelpad omhoog ging. Dat stukje vond ik eigenlijk wel een leuk avontuur want er kwam maar geen einde aan het bergop gedeelte.

We zagen ook een 2e kerk en een mooi landbouw veld.

Walenbos

Bij de 2e kerk zie je in de verte een heel mooi uitzicht. Zo zie je een stukje van het dorpje en de autostraten. Toen we een stukje verder wandelden zagen we een prachtig landbouwveld. Helaas zag het veld er oranje uit. Maar één stukje van het landbouwveld was groen. Het zag er wel leuk uit op foto. Dat kan je hier onder zien:

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Walenbos
Walenbos
Walenbos
Walenbos
Walenbos

Wat vond ik zelf van de wandeling en de omgeving van het Walenbos in Tielt-Winge?

De wandeling:

Ik vond de wandeling interessant maar ook een zeer leuk avontuur. Zo vond ik het leuk om bij elke omgevallen boom een oplossing te zoeken. Elke keer geeft het een leuk gevoel als je een nieuwe oplossing hebt gevonden. Maar de wandeling zelf was alleen een beetje zwaar bij het bergop wandelen. De 15km is zeker geschikt voor een wandelaar die op zoek is naar een avontuurtje. Ik zou wel voorzichtig zijn bij het wandelen, dat is op eigen risico.

Diezel vond de wandeling ook heel leuk. Zo stond hij verschillende keren op 2 poten recht. Wat echt een grappig zicht was.

Walenbos

De omgeving:

De omgeving van het Walenbos is echt een mooi natuurgebied om te wandelen. Tijdens het wandelen zagen we een prachtige zonsondergang. Dat zorgde voor een mooi effect. Ik kan uren genieten van een zonsondergang. Kan jij er ook zo van genieten als ik?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.