De zuidelijke bollen streek is één van de mooiste bollenstreken van Nederland. Je hebt er prachtige dorpjes, mooie windmolens en heel veel bollen. Zo deed ik weer een leuke wandeling van 12,5km als je start aan het bungalowpark Landal Dunimar. Wil je toch liever alleen de wandelroute doen? Dan wandel je in totaal zo een 10,7km. Deze wandeling neemt je mee langst de mooiste bollenstreek in Nederland, het Oosterduinse meer, om daarna door het dorpje Noordwijkerhout te wandelen.

Extra informatie over de wandeling bollenstreek in Nederland:

Startplaats & Adres:Adres: Tespellaan 3, 2211 VT Noordwijkerhout, Nederland
Bij het restaurant verderop kan je parkeren. Als je bij Landal Dunimar zit kan je gewoon richting deze baan wandelen. Dan is deze wandeling nog een paar km verder.
Land:
Nederland
Afstand:10,7km langs de mooie bollen velden. Ik en Diezel wandelde wel een 12,5km.
Knooppunten: 26-69-70-72-46-55-78-76-77-74-68-26
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Als eerste wandelden we naar knooppunt nr26, bollenstreek in Nederland.

Daar is ons eerste startpunt. Zo draaien we richting knooppunt 69 en wandelen we even bergop. Zo komen we terecht aan de andere kant van de brug. Ik was zo blij dat ik eindelijk eens ging wandelen aan de andere kant van de brug. Zo wist ik totaal niet hoe ik daar geraakte. Maar dankzij deze knooppunten kom je er wel. Ik was echt zo blij want bovenaan zag ik een paar bankjes en een prachtig uitzicht. Je kon er trouwens ook water drinken of een flesje vullen voor je hond. Super handig, tijdens het wandelen.

bollenstreek in Nederland

Bovenaan zag ik echt een prachtig uitzicht. Diezel genoot er ook van om mij zo blij te zien. Ik zag prachtig tulpen veld in de verte.

Daarna wandelden we verder naar het Oosterduinse meer. Ik en Diezel hebben daar een foto van ons tweetjes gemaakt. Daar zie je echt een prachtig uitzicht. Zo wandel je verder op een small pad.

Leuk om te weten: Ik heb er even een extra knooppunt aan toegevoegd. Bij de routeplanner zie je helaas geen knooppunt 46 maar dat knooppunt bestaat dus wel. Via dat knooppunt kom je terecht bij knooppunt 55. Daarna wandelden we verder in een bosgebied.

Werken bij knooppunt 55.

Het is zalig om even gewoon te wandelen langs bomen en op de achtergrond zag ik weer een paar mooie bollen velden. Alleen bij knooppunt 55 kan je op een gegeven moment niet meer recht door. Ze zijn er aan het werken. Maar gelukkig kan je voorlopig er wel nog rond. Dat vond ik eigenlijk wel jammer dat ze dat stukje hadden afgebroken. Maar het leverde weer een leuk avontuur op.

Van daaruit komen we langs een soort kasteel. Een prachtig gebouw en zo wandelen we richting het dorpje Noordwijkerhout. Je hebt er winkels en restaurantjes waar je even kan rusten. Daarna wandelen we verder langs de kerk.

Ik ben daar wel een beetje verkeerd gelopen. Het pijltje was voor mij niet zo heel duidelijk. Gelukkig had ik een routeplanner geïnstalleerd op mijn gsm. Daardoor kon ik gewoon terug wandelen en zo belande ik weer op de juiste wandelroute. Ik moet wel toegeven dat ik door dit foutje wel zoveel km’s heb gedaan.

Onderweg kregen we nog wat regen en hagel mee.

Ik en Diezel waren bijna bij knooppunt 74 toen het hevig begon te regenen, te hagelen en een beetje onweer. Diezel heeft helaas altijd zo veel schrik van onweer. Hagel en regen maakten deze wandeling wel iets zwaarder. Maar de mooie golfbaan, de narcissen en bollen velden maakten veel goed.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s van de bollenstreek in Nederland gemaakt. Kijk je mee?

bollenstreek in Nederland
bollenstreek in Nederland
bollenstreek in Nederland

Wat vond ik zelf nu eigenlijk van de omgeving en de wandeling?

De omgeving en de wandeling:

De 2e wandelroute vond ik nog leuker met al die bollenvelden en de variatie van bosgebied, asfalt en wandelpaden vond ik helemaal top. Ik vond het ook leuk om eindelijk aan de andere kant van de brug te wandelen. Zo was ik ontzettend nieuwsgierig naar de omgeving van deze wandelroute. Ik zag er trouwens ook heel veel fietsers.

De omgeving en de wandeling maakt van deze knooppunten wandeling echt een aanrader. Je hebt er echt genoeg afwisseling van zowel de natuur, de omgeving en de wandeling. Ben jij er al gaan wandelen in het dorpje Noordwijkerhout?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.