Afgelopen zaterdag besloot ik om te gaan wandelen in Opheers. Ik was er nog nooit geweest. Maar had wel al veel gehoord over de klaprozenroute in Opheers. Natuurlijk wou ik dit met mijn eigen ogen zien. Was het wel zo mooi? Dat ontdek je natuurlijk in deze blogpost.

Vroeg opstaan en vertrekken om de klaprozen te zien.

Helaas liep mijn ochtend planning net een beetje anders. Ik was vroeg wakker maar Diezel besloot eerst nog zijn snoetje zwart te maken. Ja toen kon ik nog niet vertrekken. Hij hing ook een beetje de drama queen uit (zijn koosnaampje). Uiteindelijk vertrok ik een halfuurtje later. Zo kwam ik veel te laat aan in Opheers. Maar goed ik dwaal even af van het artikel.

klaprozenroute

Je kan je auto parkeren schuin tegenover de startplaats. Het is een kleine parking. Je vindt er een redelijk groot plannetje. Waar je info vindt over de wandeling en de bezienswaardigheden. Het viel mij op dat er je nog meer wandelingen kon doen. Je kan er de landbouwbelevingsroute doen van 5km. Ideaal om te doen als je kinderen hebt. De klaprozenroute word aangeduid met een klaproos bordje. Je hebt er 2 klaprozenroutes. Zo kan je een grote lus volgen van 8km. Dat is de rode route. Of de oranje kleinere klaprozenwandeling van 5,5km. Wij kozen voor de klaprozen wandeling van 8km.

Na een paar meters wandelen zie je al de klaprozen in de berm.

Je wandelt langs de bloeiende bermen met de kleurrijke klaprozen. Wij zagen er rode, oranje en zelfs witte klaprozen. De witte klaprozen had ik nog nooit gezien. Niet alleen de bermen zijn mooi maar ook de prachtige groene velden. Ik miste wel een beetje een klaprozen veld. De bloeiende bermen met klaprozen en de wilde bloemen zijn een paradijs voor de bijen en de vele insecten. Je ziet en hoort er heel veel bijtjes rond vliegen. Het was er zaterdagochtend zo rustig. Je kon er echt genieten van de natuur.

Tijdens het wandelen wandel je ook op holle wegen. In de verte zie je regelmatig de mooie vergezichten voorbijkomen van Heers. Je hebt er echt nog het plattelandsgevoel. Onderweg passeer je een paar kapelletjes, insectenhotels, landbouwakkers en nog vele meer.

Na een afstand van 8km kwamen we terug aan op het beginpunt. Je kan de klaprozen wandeling dus ook in omgekeerde richting doen. Wij kozen er voor om rechts af te slaan. Het leek mij daar een beetje rustiger dan als je het doet in de omgekeerde richting. De klaprozen bloeien nog tot en met juli.

Praktische info over de klaprozenroute in Opheers.

Startplaats:Opheers, je vindt de startplaats hier. Plus nog meer info over de wandeling.
Parking:Er is een kleine parking bij de startplaats.
Wandelplannetje:Er is een wandelplannetje aan de startplaats.
Moeilijkheidsgraad:** Sterretjes, de wandeling is goed bewandelbaar.
Afstand:Je wandelt 8km.
Route:Klaprozenroute.
Horeca:Er is een café aan de startplaats.
Extra tip:Draag wandelschoenen. Honden moeten er aan de leiband.

Natuurlijk heb ik nog meer leuke foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de klaprozenroute?

klaprozenroute
Mijn favoriete bloemen.

De wandeling was niet te zwaar. Je had er genoeg afwisseling in wandelpaden. Het was een aangename wandeling om te doen in de ochtend. Ik vond het wel jammer dat er geen klaprozenveld was. Maar de vele kleurrijke bloemen en de groene natuur maakten deze wandeling perfect. Echt een aanrader voor iedere wandelaar. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de klaprozenroute?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.