Een paar dagen geleden ging ik op zoek naar een kleine wandeling die geschikt was voor mijzelf, voor iedereen die slecht te been is of een beperking heeft. Wandelen is echt niet gemakkelijk als je bepaalde dingen moet vermijden. Ik moet bijvoorbeeld kasseien en slechte wandel paden vermijden. Dat vind ik hier in België echt moeilijk. Ik woon in een stad en je kan het misschien al raden… Ja in het stad liggen helaas kasseien en slechte voetpaden. Maar gisteren had ik toch een leuke wandeling gevonden. Die redelijk te doen is als je een beperking hebt.

resterheide

Resterheide een prachtige omgeving om te wandelen.

Ik parkeerde gisteren mijn autootje op de parking. Die was vlakbij de start van mijn wandeling en het wandelplannetje. Je hebt er ook wandelingen van 5km, 6km en nog vele meer. Je kan de routes ook samen combineren. Zo kan je er zelf ook een wandeling uitstippelen via het knooppunten netwerk. Toen ik uitstapte en alle bomen zag was ik helemaal verkocht. Als mijn voet 100% beter is ga ik er nog eens wandelen. Resterheide is trouwens een onderdeel van het Bosland netwerk.

Deze keer koos ik alleen voor het lieveheersbeestje wandelpad, een kleine wandeling.

Deze word aangeduid met een afbeelding van een lieveheersbeestje. Ik zou alleen deze wandeling niet doen in de winter. Te veel bladeren lagen op de weg. Het eerste stukje viel toen nog mee, voor het 2e deel koos ik gewoon het asfalt. Het was voor mij nog iets te moeilijk. Tja en dan moet je natuurlijk een keuze maken. Dus koos ik voor het asfalt, daarna keerde ik terug naar de auto. Ik keek op mijn horloge, 2,66km. Oh wat ben ik fier op mijzelf. Kleine baby stapjes voorruit. De hiel zit nog steeds vast in de beschermingsmodus. Daar werkt de fysiotherapeut nu aan. Beetje per beetje komt het wel goed. Daar trek ik mij aan op en de prachtige natuur. De wandeling was kort maar wel zalig om te doen. Ik kan het je echt aanraden.

Kleine wandeling

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Begijnenstraat, Hechtel-Eksel. Je kan parkeren kort bij de vijver.
Land:
België
Afstand:2,66km.
Wandelroute:Lieveheersbeestje wandelpad voor rolstoelgebruikers, buggy’s.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel! Meer info over deze wandeling vind je hier.
Resterheide

Wat vond ik zelf van de wandeling?

De wandeling was heel ontspannend verfrissend maar was redelijk te doen. Alleen heb ik deze wandeling niet afgemaakt. Ik ben gestart trouwens vanaf parking 1, aan de begijnenvijvers. De vijver op zich is prachtig om te zien. Jammer dat het cafeetje gesloten was. Ik heb wel even genoten van de vijver, een beetje meditatie en mindfulness gedaan. Daar ben ik trouwens terug mee gestart in december om even te ontstressen van alles wat ik heb meegemaakt. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling. Deze wandeling is echt een aanrader als je even tot rust wilt komen en genieten van de natuur. Ja ik ben overtuigd van deze wandelplaats om er eens terug te gaan wandelen. Ben jij er al gaan wandelen?

Waar van kom jij tot rust?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

8 Reacties

  1. In Bosland ben ik al gaan wandelen maar deze wandeling kende ik nog niet. Is niet zo ver weg dus bedankt voor de tip!

  2. Ik vind je blogs zo fijn, je schrijft ook goed. Net alsof je echt tegen me praat, vind ik fijn om te lezen. En je fotografie is ook supermooi. Wat een omgeving zeg. Wat jij hebt met die beschermingsmodus heb ik volgens mij ook. Kan waarschijnlijk in maart eindelijk terecht in een revalidatiecentrum…zo’n lange wachtlijst. Wees maar trots op jezelf dat je er lekker alleen op uitgaat en wandelt. Dat is zo sterk! Een mooi en vooral gezond 2020 gewenst xxx

  3. Wandelen is heerlijk. Ik ben de afgelopen tijd lui geweest. En je hoeft niet ver. Maar naar buiten gaan helpt ook voor een positiever gevoel. Als je niet ver kunt lopen. Zou je een camera mee kunnen nemen en jezelf tot doel stellen een …. te vinden en fotograferen. Buiten zijn is haast nog belangrijker dan wandelen en het geeft je een gevoel van lekker bezig zijn. Succes.

  4. wat een mooie omgeving!! jammer dat het voor ons te ver weg is anders had ik er zeker een keer heen gegaan!

  5. Wat een prachtige omgeving, erg mooie foto’s heb je ervan gemaakt!

  6. Wow, mooi!!! Ben al in Hechterl-Eksel geweest maar dit gebied ken ik niet.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.