In 2019 ging ik quize in Schriek. Toen zag ik al een wandelbordje net voor de parochiezaal. Dit jaar herinnerde ik mij opeens terug dat wandelbordje. Ik besloot al snel om daar te gaan wandelen. Ik koos voor de kasteelpad Schriek wandeling van 7,8km. In dit artikel geef ik je mijn mening over de wandeling.

Wandelen in Schriek.

Aan de parochiezaal ontdek ik al snel verschillende wandelroutes. Ik vond het eigenlijk wel een moeilijke keuze. Je had er wel 5 verschillende wandelingen. Rond Schriek wandelen is 8km. De kasteelpad wandeling van 7,8km. Het goorpad is 10km, het sint-janspad is 9,7km of het uilenpad van 3,8km. Je kan ook in Putte startte. Deze wandelingen behoren tot het wandelgebied Pallieterland. Ik koos uiteindelijk voor het Kasteelpad. Deze wandeling leek mij het leukste van de andere wandelingen.

Je wandelt eerst een stukje door het dorp Schriek.

Je wandelt langs het dorp Schriek. We zien de prachtige Sint-Jan Baptistker. De kerk is een beschermd monument. Wist je dat de kerk 5 altaren heeft? Vooraan de kerk vind je trouwens een beeld van de aspergescherper. Dit beeld hebben ze geplaatst toen ze 700 jaar schriek vierden. Een mooi beeld is het zeker. Ik wandel weer verder en opeens draaien we een weggetje in. Ik zie in de verte al een mooi uitzicht met een paar koeien in de wei.

Deze Kasteelpad wandeling in Schriek, neemt je mee langs de mooiste uitzichten.

Tijdens de wandeling zag ik prachtige uitzichten van weien, velden en prachtige bomen. Wie mij al langer volgt weet gewoon dat ik bomen echt zo mooi vind. Maar goed ik dwaal even af van deze wandeling. De uitzichten waren mooi en daar kon ik echt van genieten.

Maar deze wandeling had ook een minpuntje en die kan je hier onder lezen.

Drukke baan.

Ik vond het niet zo leuk om langs de kant te wandelen van een drukke baan. Er was geen voetpad en alleen maar een beek. Dus ik wandelde voorzichtig verder. Dat vond ik wel een beetje een minpuntje. Als er een minpuntje is tijdens de wandeling. Dan wil ik dat ook heel eerlijk vertellen op mijn blog.

Op het einde wandel je terug langs de weien.

De groene kasteelpad wandeling neemt je uiteindelijk terug mee naar het begin. Ik herkende onmiddellijk het pad al in de verte. Maar ik werd een beetje afgeleid door het kapelletje Sint-Antonius in de dreef. Het kapelletje is echt mooi geworden. Er brandde ook een kaarsje. Je hebt er trouwens ook een mooi uitzicht op de weides. Dit is ook bijna het einde van de wandeling. Ik wandelde terug richting het dorp en mijn auto.

Praktische tips:

Kom je met de auto? Je kan parkeren aan de parochiezaal Schriek. Leo Kempenaersstraat te Schriek. Je vindt het wandelplannetje aan de parochiezaal. Je hebt er verschillende bewegwijzerde wandelroutes. Ik volgde het kasteelpad met de groene pijl. De wandeling heeft een afstand van 7,8km. Wil je een langere afstand wandelen? Je kan halverwege de wandeling het gele pijltje volgen van het Goorpad. Ik heb het zelf wel nog niet gedaan. Maar tijdens het wandelen viel het mij op dat je beide routes kan combineren. Stevige wandelschoenen of botten is op sommige stukken wel een must. Deze wandeling is helaas niet rolstoel toegankelijk.

Wat vond ik zelf van de Kasteelpad wandeling in Schriek?

Ik vond het leuk om eerst door het dorp van Schriek te wandelen. Zo leer je het dorp waar je gaat wandelen wat beter kennen. Ik vond wel dat je tijdens de wandeling een beetje te veel op asfalt wandelt. Maar de mooie uitzichten maakten heel veel goed. Ik ben zelfs even blijven staan aan een prachtig uitzicht. Even rusten en zen zijn tijdens een wandeling kan echt deugd doen. Er was genoeg afwisseling in de natuur. En dat was zeker een extra troef voor deze wandeling. Ben jij er al eens gaan wandeling? Wat is jouw mening over deze wandeling?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

4 Reacties

    • Is echt een prachtige wandeling om te doen. Prachtige natuur en mooie uitzichten.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.