Het dorpje Kanne dat grenst aan Maastricht word ook wel eens het witte dorpje genoemd van België. Wist je ook al dat dit dorpje genomineerd werd als het mooiste dorpje van België. Een dorpje met heel weinig inwoners, de prachtige groene natuur en leuke bezienswaardigheden.

Kanne het witte dorpje dat de parel word genoemd heeft zijn naam niet gestolen.

Kanne

Ik ben er al een paar keer gaan wandelen. Iedere keer geniet ik er van de prachtige groene natuur. Een paar weken geleden was het paaszondag en gingen we wandelen in Kanne. Deze keer kozen we er voor om een paar wandelroutes te combineren. Zo wandelden we al snel een mooie 20km.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats:Statiestraat 28, 3770 Kanne, Riemst. Er is daar ook parking.
Land:
België
Afstand:20km door een prachtig groen gebied.
Routes:Oranje wandelroute, rode wandelroute en blauwe wandelroute.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Deze wandeling start je aan de Statiestraat te Kanne, Riemst.

Kanne

We parkeerden onze wagen op de parking. Ik kan je aanraden om wat vroeger te vertrekken. Wij waren daar rond 11uur, een beetje te laat vond ik zelf omdat er zo weinig parking was. De wandelbordjes en info over deze wandeling vind je trouwens ook op deze parking.

Drie verschillende wandelroutes zorgde voor een mooie 20km.

Kanne

Je kan er kiezen uit 5 verschillende wandelingen. Wij kozen er voor om 3 verschillende wandelroutes te combineren. Zo begonnen we aan de oranje route, daarna volgde we de rode route zodat we terecht kwamen op de blauwe route. Daarna volgde we terug de rode route, de oranje route en we wandelden ook een stukje langs de Maas. Onze combinatie zorgde er voor dat je 20km kan wandelen in een prachtige streek. Zo wandelde we langs de Sint-Pietersberg, een stukje door Maastricht, Luik en langs de Maas. Om daar te genieten van de mooie natuur, al dat groen is echt zo mooi. Vooral in de lente vind ik al dat groen zo prachtig.

De warme temperaturen zorgde die dag ook voor een aangename wandeling. Geen winterjassen meer, geen truien alleen maar t-shirts, zalig toch?

We wandelden vooral door Kanne, Maastricht en Luik.

De Duivelsgrot.

Tijdens het wandelen zagen we de Duivelsgrot. Deze grot is een kleine gang van de Sint-Pietersberg. Vroeger was deze grot een stal voor dieren en een opslagplaats. Op de foto hier onder kan je de Duivelsgrot zien.

We zagen nog veel meer leuke dingen tijdens het wandelen zoals:

 • De prachtige Sint-Pietersberg deze ligt op de grens van België, Nederland en Wallonië.
 • Het Fort Sint-Pieter bestaat al sinds 1701 en had vroeger een militaire functie. Nu is het vooral een toeristische attractie.
 • We wandelden ook langs de Maas, Plateau van Caestert.
 • Zo zagen we ook de Molen Nekum tot de Prins Bisschopssingel.
 • In de verte zagen we ook het kasteel Neercanne.
 • Je kan er trouwens ook de Tiendeberg bezichtigen. Waar je een kudde schapen ziet.
 • De vele hellingen en prachtige groene bossen.

Mijn favoriet was toch wel de Sint-Pietersberg en het fort.

Fort Sint-Pieter.

Begrijp mij niet verkeerd al deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite. Het is echt wel een must om bijvoorbeeld de Tiendeberg te zien met de kudde schapen. Ik vond het wel apart om te zien dat de kudde schapen naar beneden moesten gaan via een steile helling. Zo heeft elke bezienswaardigheid wel iets leuks. Kortom genoeg te zien tijdens deze wandeling. Op sommige stukken kan het wel druk zijn maar eigenlijk valt dit nog goed mee. Het was eigenlijk alleen druk aan het Fort Sint-Pieter. Tijdens de wandeling zelf merk je weinig van de drukte. Daardoor kan je echt genieten van al dat groens om je heen.

Ben jij al gaan wandelen in Kanne?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

 1. Sylvana derboven Reply

  Geraken we daar met een teein vanuit Antwerpen. Belgie. Want ik las dat er op 29maart een wandeldag is en we hebben geen auto. Bedankt. Grtjes sylvana

  • Ik denk dat je via maastricht kan gaan en dan een bus nemen. Zelf ging ik met de auto. Ik denk dat je bijvoorbeeld tot riemst kan en dan met de bus.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.