De Kalvariewandeling is een verrassende wandeling voor jong en oud. Je wandelt langs beboste heuvels, tussen de velden van Binkom en Lubbeek. Met als startplaats een prachtige kapel van het jaar 1341. Ik neem je mee langs de mooiste en leukste plekjes van deze wandeling met een stukje geschiedenis.

De Kalvariewandeling start aan de prachtige Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lubbeek.

Kalvariewandeling

We starten deze Kalvariewandeling van 7km op de parking van de kapel. Net voor de kapel zie je een stukje geschiedenis staan waaraan je kan draaien. Wist je dat deze kapel gebouwd werd door ridder Jan Van Kraaiwinkel in 1341. Op het graf van zijn 2 dochters werd deze kapel gebouwd. Ik vond het interessant om te lezen. Ik wandelde verder richting de voorkant van de kapel. Daar zag ik dat de deur openstond van de kapel. Deze kapel was zo mooi, de legende uitgebeeld in de glazen ramen en het alter zorgde er voor dat ik even stil was.

Het kasteeldomein De Biolley en het kasteel ‘t Serclaes.

We wandelen verder van de parking af. Aan onze rechterkant zien we het eerste bordje van onze wandeling. We volgen al snel dit wandelbordje. Ik zie in de verte al het prachtige kasteel. Het ziet er zo mooi uit. Ik vond het uitzicht van het kasteeldomein adembenemend.

Het Kalvariebos met sprookjes elementen.

Tijdens de wandeling wandel je door het Kalvarie bos. Een pittige helling zorgt er voor dat je je helemaal waant in een andere wereld. Bovenaan zagen we de heksenkring, het beeld van Jezus. Een afdaling zorgt er voor dat je nog meer plezier beleeft aan deze wandeling. Kinderen kunnen spelen in het speelbos met de actieve speelelementen en een knusse paddenstoelen zithoek voor jong en oud. Het bos is niet zo heel groot. Maar ideaal om te spelen voor de kinderen.

Je kan er ook andere routes combineren.

Hou je er van om langere afstanden te wandelen? Dan is het ideaal om andere routes te combineren. Zo kan je de Brakum-Dries wandeling van 6,4km combineren met de Kalvarie wandeling. Of de oranje route van 4km. Deze neemt je mee langs de gemeente van Lubbeek. Voor je het weet wandel je al snel meer dan 7km.

Praktische info:

Startplaats: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lubbeek. Gps: Binkomstraat, 310 in Lubbeek. Er is een niet zo grote parking aan de kapel. Daar kan je je auto zetten. Een parking aan een wandelroute is echt wel een pluspunt.
Route: Kalveriewandelpad, bewegwijzerde wandeling. Meer info over deze wandeling vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Afstand:Een prachtige 7km wandel je.
Horeca:In het centrum van Lubbeek is er horeca.
Rolstoel-toegangkelijk: Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de Kalvariewandeling?

De Kalvarie wandeling neemt je mee langs de mooiste uitzichten. Je wandelt langs de velden, het bos en de vele bomen. Ik was onmiddellijk verliefd op deze mooie wandelplaats. Het is een pittige wandeling met genoeg afwisseling in de natuur, uitzichten en wandelpaden. Echt een aanrader.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.