Ik en mijn moeder zijn verzot op de feestdagen. We houden er van om onze kerstboom te versieren, cadeautjes uit te kiezen en kerstmarktjes. Helaas konden we dit jaar niet echt gaan naar een kerstmarkt. Mijn moeder was namelijk geopereerd aan haar knie. Dus wou ik echt iets leuks doen voor mijn moeder. Ze wou een paar jaar geleden al eens het kersthuisje bezoeken van Jurgen. Dus gingen we in december 2018 een bezoekje brengen aan dit huisje. Want iemand die nog gekker is van kerstmis dan wij, dat moesten we gewoon zien.

We parkeerden al snel onze auto op de parking van de Koutermansstraat.

Jurgens Christmas House

Recht tegen over de parking zagen we de vele kerstlichtjes al. Wow zei ik nog tegen mijn moeder. Ik vond het nu al leuk, dus was ik echt nieuwsgierig naar het huis. Ik had al heel veel gehoord over Jurgens Christmas House. Zo is het huis versierd met 34 kerstbomen, heel veel glazenbollen en lichtjes. Dat huisje wou ik natuurlijk heel graag bezoeken en was echt nieuwsgierig naar de vele lichtjes.

Als eerste zag ik de mooie oprit met de verschillende lichtjes en de kerststal

Jurgens Christmas House
De kerststal

Het was echt een lange oprit waar we langs moesten. Maar oh zo mooi versierd met heel veel kerstlichtjes. Ik zag buiten een bordje hangen met kerststal. Natuurlijk was ik op dat moment nieuwsgierig naar de kerststal. Ik zag er een prachtig stalletje staan met diertjes er bij.

Toen gingen we terug naar het kersthuisje.

Ik zag er een prachtige uil aan het raam zitten maar ook heel veel kerstbomen staan. Toen voelde ik mij echt als een kindje in een grote speelgoedwinkel. Natuurlijk wou ik naar binnen gaan.

Ik zag daar een prachtige watervall met een wensput. Daar kon je namelijk een wens doen. Ik en mijn moeder deden al snel een wens.

kerstuitje

We zagen kerstbomen versierd in het wit, blauw, rood, goud, bruin en koper. Een retro kerstboom voor de liefhebbers van retro zagen we bij de pop-up bar.

Jurgens Christmas House

Bij een magisch kerst huis hoort natuurlijk ook een bar. Je kan er iets drinken zoals lekkere gluhwein, coctails, bier of een hapje eten. Jurgens Christmas house is helaas niet meer open. Ben jij er al geweest?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

16 Reacties

  1. Ik mis de Kerst zo… Al die mooie lampjes overal! Het is nu maar koud en kaal. Ik vind het er allemaal heel gezellig uit zien!

  2. Ah ik ben ook helemaal gek op die kerstsfeer. Wij hebben een deel van onze kerstlichtjes vorig jaar gewoon laten liggen op de vensterbank, omdat ik ze zo gezellig vind.

  3. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel heel gezellig uit. Ik twijfel nog even of ik dit ook aan mijn vrouw laat zien haha, want die is daar helemaal gek van! Als het er nog zou zijn springt die zo in de auto om te kijken.

  4. Wat grappig! Ik ken het eerlijk gezegd niet en heb er ook nog niet eerder van gehoord. Ik zie in het artikel wel de straatnaam staan maar niet het nummer en de woonplaats? Al kan ik het nu natuurlijk toch niet meer zien. Het is niet van een particulier toch? Of juist wel? Leuk ook van de bar. Een glas glühwein is rond die tijd wel heel lekker. Misschien voor volgend jaar wel een idee…

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Hier kan je bekijken hoe je gegevens worden verwerkt.