Is praten over je revalidatie gemakkelijk? Er over praten is niet altijd gemakkelijk. Soms krijg je zelfs onbegrip of vinden andere mensen dat je te veel praat over je problemen. Revalideren is niet altijd gemakkelijk. Het is een zware periode waar je helaas even door moet. Er over praten kan echt helpen voor je revalidatie proces. Praten over je revalidatie is echt geen taboe. Het is zelfs heel belangrijk voor je zelf en je genezingsproces.

Revalideren is voor iedere persoon een moeilijke periode. Door er over te babbelen, kan je nog beter genezen. Ik leg je uit waarom het zo belangrijk is om er over te babbelen. Ik geef je ook een paar tips die mij hielpen om er over te babbelen. Plus ik vertel ook iets persoonlijks over mijzelf.

Waarom is het zo belangrijk om te praten over je revalidatie?

Het is ontzettend belangrijk voor iemand die aan het revalideren is. Stel je hebt op dit moment een zware revalidatie. Is het dan niet fijner om even te babbelen over je revalidatie? Mensen zijn soms hard voor elkaar tijdens een moeilijke periode. Dat vind ik zelf eigenlijk jammer.

Heb je een vriend/vriendin die op dit moment revalideert? Babbel dan even met haar of hem. Het kan zo een deugd doen.

We zijn vaak bang dat mensen ons anders gaan behandelen, oordelen, je laten vallen of niet willen luisteren. Of je denkt soms dat mensen niet geïnteresseerd zijn in jouw verhaal. Revalideren is niet leuk maar je wordt er sterker door. Door er over te babbelen ga je er anders naar kijken. Het kan soms echt op luchten. Je gaat zelf ook minder negatief denken. Daardoor kan je ook beter je revalidatie verwerken.

Hoe kan je gemakkelijker babbelen over jouw revalidatie?

Het hielp mij om er over te kunnen babbelen. Want ook ik ben iemand die gevoelens opkropt, enorm veel piekert. Maar uiteindelijk is het mij gelukt om er over te babbelen. Ik durf er zelfs over te schrijven. Het heeft mij sterker en positiever gemaakt. Al deze tips hielpen mij om er over te babbelen:

 • Vertrouwen: Zoek een persoon in je leven die je vertrouwt. Vertel aan die persoon over je revalidatie.
 • Kies één persoon: Als je er pas over begint te babbelen. Zou ik het niet tegen iedereen vertellen. Dat heeft toch geen zin. Je voelt je zelf beter als je het kan vertellen aan één persoon.
 • Aanvaarden: Leer je revalidatie te aanvaarden. In het begin is dit heel moeilijk. Ik kon ergens niet aanvaarden dat ik moest rusten. Dat ik niet meer kan hardlopen, de eerste 3 jaar. Nu denk ik vooral oh oké dan is het zo. Maar dat heeft ook lang geduurd. Stap voor stap lukt dit. Door het te aanvaarden kan je er gemakkelijker over babbelen.
 • Geen taboe: Zeg tegen je zelf het is geen taboe, ik mag er over babbelen. Waarom zou ik er over zwijgen?
 • Vertel: Vertel niet alleen over de negatieve dingen maar ook over de positieve dingen. Over alle stapjes die je hebt behaald. Het mogen ook kleine stapjes zijn. Elke challenge die je behaald is weer een stap dichter bij je doel.

Maar wat als je er niet over kan babbelen?

Kan je er echt niet over babbelen met iemand? Of het lukt je niet met mijn tips? Schrijf je gedachten dan op in een dagboek. Je kan ook een blog online zetten over je revalidatie. Dit kan je ook enorm helpen als je er over wilt praten maar gewoon niet durft. Je kan het aan andere mensen laten lezen. Waardoor die andere mensen spontaan tegen jouw gaan babbelen.

Ook ik durfde er niet over te babbelen. Ik had nooit gedacht dat ik er over ging schrijven.

Ik voelde mij aan het begin van mijn revalidatie vaak eenzaam. Ik kropte heel veel dingen op. Waardoor ik mij nog slechter ging voelen. Zo ging ik mijn revalidatie als iets enorm negatief zien. Ik kon niet meer wandelen of mee doen aan leuke dingen. Dus zag ik ergens het nut er niet van in om te blijven praten over mijn revalidatie. Ik verloor ook mensen. Dat maakte het allemaal moeilijker om er over te babbelen naar andere mensen toe. Waardoor ik ook ging beseffen dat er over praten voelt als een taboe.

Maar eigenlijk is dat enorm verkeerd. Revalideren is geen taboe en er over praten kan best. Door er over te babbelen voel je je beter, sterker en kan je op een positieve manier revalideren. Kan of kon jij over je revalidatie babbelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

4 Reacties

 1. Lijkt mij ook niet heel makkelijk om er over te praten maar zeker wel belangrijk! Ben sowieso niet echt een prater

 2. Goed om erover te praten, dat maakt het makkelijker om er mee om te gaan Sanne.
  Erover schrijven helemaal goed.

  Fijn weekend.

 3. Heel goed eens erover te praten. Gewoon eruit gooien. Jij loopt ermee met de pijn. Hopelijk heb je nu wat minder pijn. Sterkte ermee.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.