Een paar weken geleden plaatste ik al eens een paar artikels rond het thema meer bewegen. Het doel van mijn outdoor lifestyle blog is om meer mensen te laten bewegen. Maar andere mensen meer laten bewegen is niet gemakkelijk als je niet echt persoonlijk bent op je blog. Dus heb ik zelf besloten om eens een heel persoonlijk artikel te schrijven over mijn verleden als bankhanger en de nieuwe ik die meer beweegt.

Ja ik geef het toe, ik was vroeger een bankhanger.

Laten we even terug in de tijd gaan, zo ongeveer een 12 jaar geleden. Ik zat toen in het laatste middelbaar. Op school kregen we toen nog lichamelijke opvoeding. Oh wat had ik een hekel aan die les. Ik vond het gewoon tijdverspilling.

Meestal kroop ik gewoon achter de tv of de computer.

Ja echt waar, ik was er ergens ook een beetje verslaafd aan. De luie jaren zoals ik ze noem, duurde eigenlijk wel heel lang bij mijzelf. Zelfs toen ik Diezel kocht ging ik gewoon wandelen een uurtje in het dorp en terug naar huis. Om daarna weer te liggen in de zetel. Misschien geloof je het niet echt omdat ik nu zoveel blog over het meer bewegen, hardlopen en wandelen. Maar toch is het zo…

Op een gegeven moment heb ik gewoon een knop omgedraaid.

In 2015 voelde ik mij echt lui. Ik ging dan wel wandelen met mijn hondje Diezel. Maar toch voelde ik mij enorm lui. Ik besloot om een knop om te draaien bij mijzelf en vooral voor mijzelf.

Ik wou echt stoppen met die bankhanger te zijn, maar dat was niet zo simpel.

Je kan niet op één dag de knop gewoon omdraaien. Als het zo gemakkelijk ging, zou ik het iedereen aanraden om onmiddelijk te veranderen. Nee van een bankhanger veranderen in een actieve persoon gebeurt echt met heel veel ups, downs en spierpijn.

De motivatie had ik al nu nog een geschikte sport vinden.

Ik had een paar sporten uitgeprobeerd zoals fitness, workouts (die ik nog steeds doe) , wandelen, krachttraining, hardlopen en nog vele meer.

Eigenlijk voelde ik mij vooral goed bij het wandelen, hardlopen en workouts. Dus koos ik uiteindelijk ook voor deze 3 sporten.

Toen deed ik regelmatig workouts bij mijn thuis. Daar kon ik echt van genieten. Ik voelde steeds meer dat ik de bankhanger kon loslaten. In 2015 begon ik ook steeds meer te wandelen. Zo wandelde ik op de prachtigste locaties. 

In 2017 ben ik dan begonnen met hardlopen en gestopt met lopen.

Maar ook een paar keer gestopt om persoonlijke redenen. Die persoonlijke redenen klinkt eigenlijk wel een beetje flauw bij een persoonlijk artikel. In 2017 overleed mijn grootvader, gingen ik en mijn ex uit elkaar en verhuisde ik terug naar mijn moeder haar woning. Door al die oorzaken had ik geen motivatie meer om te sporten.

Het enige wat ik toen deed was heel veel wandelen om zo mijn kopzorgen te vergeten. In het jaar 2018 besloot ik om deze kopzorgen los te laten en terug te gaan sporten. Dat was ook het moment waarop ik die bankhanger eindelijk kon loslaten. Zo kon ik eindelijk veranderen in de actieve Sanne die ik nu ben.

Ben jij een bankhanger? Of was je een bankhanger?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

14 Reacties

 1. Filip Vereecken Beantwoorden

  Heel leuk verteld Sanne. Ik hoop dat je verder de ingeslagen weg ‘bewandelt’ 😉

 2. super! Ik ben 3 maanden geleden gestart met fitness.
  De eerste maand ging het hard, maar na een drukke periode op ‘t werk ben ik m’n m’n beweging gaan verwaarlozen. Misschien vanavond toch nog eens een bezoekje brengen aan de fitness ;).

 3. Ik ben een bankhanger. Ik fiets 4 a 5 dagen in de week naar mijn werk, waar ik ook nog heel veel loop (werk bij McDonald’s Bodegraven). Vanaf september ga ik weer meer bewegen (ga weer naar school) ga dan elke schooldag fietsen naar station fietsen

 4. Wat schrijf je mooi open in dit artikel, complimentje waard! Ik ben ook een bank hanger. Weet wel hoe het “moet” maar lui haha.

 5. Ik was altijd heel sportief, maar heb sinds ruim ander half jaar een versleten knie en kan eigenlijk niks meer zonder pijn. hardlopen mag niet meer en ik ben nu gestart met fitness boxing trainingen ( thuis), maar ook dit is zeer pijnlijk. Ik baal verschrikkelijk dat ik niks meer kan. Ik probeer een beetje te wandelen om in vedergeval geen bank hanger te worden.

 6. Ik ben aan het einde van de dag wel uitgeteld. Een druk gezin, chronisch ziek, ik krijg gelukkig voldoende beweging overdag maar na 19 uur is het wel klaar voor mij.

 7. Ik ben eigenlijk ook wel een beetje een bankhanger, maar dan minder om naar tv te kijken. Ik kan er van genieten om met een dekentje en een kopje thee knus een boek te lezen. Héééérlijk!

 8. Goed bezig en leuk om te lezen! Ik ben meer een bankhanger, doordat ik chronisch ziek ben kan ik soms ook niet anders. Ik probeer wel 2 keer in de week naar danstraining te gaan en te wandelen.

 9. Dat stukje over LO (Lichamelijke Opvoeding) herken ik heel erg. Ik vond gym op school echt niet leuk, al die stomme sporten en oefeningen die je voor punt moest doen. Het meest vreselijke vond ik die test met de piepjes waarop je moest rennen. Dat ging steeds sneller. Ik rende altijd tot een 6 en ging dan lekker zitten, hahaha! Ik ben gewoon a-sportief, al heb ik vroeger wel badminton op competitieniveau gespeeld. Nu vind ik het wel fijn om soms een stuk te gaan wandelen, dat is nu mijn sport 😉

 10. Ik ben ook een bankhanger… Vaak ben ik blij als het 7 uur is, mijn zoon op bed ligt, de werkdag klaar is en het huishouden aan kant. Lekker voor de tv, al weet ik dat sporten ook gewoon goed is.

 11. Ik ben ook een bankhanger, met werk haal ik altijd mijn stappendoel wel en meestal loop ik dan nog wel een rondje maar verder ben ik niet zo actief. Wil wel weer meer gaan wandelen in mijn vrije tijd

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.