Soms vinden we huishoudelijke taakjes niet altijd fijn maar het moet wel gebeuren in huis. Zo vind ik het enorm leuk omdat ik toch in beweging blijf! Ik denk dan vooral aan stofzuigen, afstoffen en dweilen. Die badkamer een grondige poetsbeurt geven kan nooit kwaad. Wist je dat als je halfuur een badkamer poetst dat je al snel 400 calorieën verbrand? Door je huishouden te doen kan je ook calorieën verbranden. Wat ook handig is als je wat wilt afvallen na de feestdagen.

Meer bewegen door huishoudelijke taakjes te doen en calorieën verbranden. Ja het kan echt.

Iedereen heeft tijdens de feestdagen wat meer gegeten . De meeste mensen gaan net nu wat minder eten (dus minder calorieen eten of proberen gezonder te leven). Maar eigenlijk moet je niet minder eten, wel gezonder natuurlijk en meer bewegen. Meer bewegen zorgt er ook voor dat je calorieën verbrand. Ik geloof zelf niet in afvallen omdat ik zelf te veel beweeg. Zo hou ik er van om zoveel mogelijk te bewegen. Als ik lig in de zetel voel ik mij lui. Ik ben ook een actieve persoon net daarom heb ik gekozen voor een paar actieve sporten zoals hardlopen en wandelen.

Door het huishouden te doen verbrand je eigenlijk ook al heel veel calorieën. Bij welke huishoudelijke taakjes beweeg je nu het meest en verbrand je heel veel calorieën? Awel daar geef ik je vandaag een antwoord op.

Bij welke huishoudelijke taakjes verbrand je heel veel calorieën?

1. Een badkamer poetsen.

Op één staat natuurlijk de badkamer poetsen. Als je een halfuurtje je badkamer poetst kan je al snel 400 calorieën verbranden. Dit is natuurlijk mooi meegenomen en je badkamer is ook weer proper. Het verlies van de calorieën hangt natuurlijk ook een beetje af van je gewicht. Door een badkamer te poetsen beweeg je echt heel veel door dat je verschillende huishoudelijke taakjes hier hebt. Zo stofzuig je eerst, het stof af doen, de lavabo poetsen, de douche of bad poetsen en de grond dweil je ook nog even. Eigenlijk gebruik je hier ook heel veel je spieren. 

2. Het dweilen van de grond.

Na het stofzuigen en afstoffen moet je natuurlijk ook nog de grond dweilen. Het handigste is eigenlijk als je eerst overal stofzuigt, afstoft en daarna dweilt. Zo moet je niet te vaak wisselen van gerief. Wat echt handig is als je echt meer wilt bewegen en het ook nog eens snel wilt doen. Dit is ook weer een kleine tip die je van mij krijgt. Door de grond te dweilen ga je zeker meer bewegen. Zo sta je nooit stil, je moet je af en toe eens bukken om daarna weer verder te poetsen. Ja ook hier weer verlies je redelijk veel calorieën als je dit een uurtje doet. Zo verbrand je tussen de 200 en 250 calorieën.

3. Ramen wassen binnen en buiten.

Ramen wassen kan je nu met dit weer niet echt buiten doen maar wel binnen. Als je regelmatig je ramen wast ga je ook meer bewegen. Je loopt namelijk het hele huis rond om al je ramen te wassen. Plus je beweegt ook nog eens je hele lichaam wat echt een pluspunt is. Als je ongeveer een uurtje je ramen wast verbrand je al snel 230 calorieën. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van je gewicht.

4. De auto een grondige poetsbeurt geven.

Door een auto te poetsen gebruik je vooral je benen, je armen en je spieren. Zo sta je nooit stil en beweeg je heel veel. Natuurlijk is het poetsen van een auto niet altijd even leuk. ik moet toegeven dat ik het niet zo erg vind. Ik zet een leuk muziekje op en ik begin maar te poetsen. Tijdens het poetsen van je auto verbrand je ook weer calorieën. Zo verbrand je door een auto te wassen tot 200 calorieën als je dit een uurtje doet. Dit hangt natuurlijk ook af van je gewicht. Misschien nu wat vaker je auto wassen?

5. Stofzuigen je gebruikt je armen en benen.

Ik denk dan vooral aan het stofzuigen van een living. Zo moet je sommige meubels eerst aan de kant schuiven. Daarna stofzuig je verder en stop je weer even om je te bukken. Het lijkt een beetje op een workout. Je beweegt constant je armen en benen. Door te stofzuigen verlies je ook al een paar calorieën. Meestal verbrand je tussen de 100 en 200 calorieën als je dit ongeveer een uurtje doet. Dit hangt natuurlijk ook een beetje af van je gewicht en de snelheid. Door te stofzuigen beweeg je zeker ook meer want je staat nooit stil.

Ik verlies door al deze huishoudelijke taakjes te doen maar liefst 1130 calorieën. Niet slecht hé? Dat kan jij ook verliezen door al deze huishoudelijke taken te doen.

Je kan echt meer bewegen door huishoudelijke taakjes te doen.

Het is plezanter als je een muziekje aanzet. Ik denk dan vooral aan je favoriete artiest, je favoriete cd of gewoon de radio. Het heeft natuurlijk ook 2 voordelen voor je zelf. Door meer te bewegen verbrand je calorieën en je huisje is ook nog eens proper. Je kan trouwens een huishoudelijke taak ook gebruiken als een warmup om daarna echt te sporten.

Nu je weet dat je door het huishouden te doen meer beweegt en je calorieën verbrand. Ga je dan wat vaker huishoudelijke taakjes doen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.