In Loksbergen (een deelgemeente van Halen) en Zelk wandel je op prachtige Hagelandse heuvels De Hagelandse omgeving heeft prachtige hollewegen waaronder die van de Zelkse holle wegen. De Holle wegen zijn soms wel een beetje modderig maar dat maakt het net zo leuk. Ik had het gevoel dat ik wandelde op een magische plattelandse authentieke plaats. Zo genoot ik van de prachtige weiden, het mooie landschap, de boomgaarden en wijngaarden.

Ik startte deze wandeling aan het streekmuseum Reinvoart te Halen. Via de bruine route maken we verbinding met de groene wandelroute. De groene wandelroute is volgens het wandelplannetje maar een 2,7km. Met de bruine verbinding er bij zit al je snel aan een 3,71km. Die verbindingsweg met vertrekpunt de Hagelandstraat is echt een aanrader. Het uitzicht dat je op de bruine verbinding ziet is een prachtig uitzicht met heel veel fruitbomen. ik denk dat dit stukje nog mooier is in de lente met alle fruitbloesems.

Hagelandse heuvels

Na de bruine verbindingsroute beland je op de groene wandelroute.

De groene route kan je in beide richtingen combineren. Ik koos er voor om recht door te wandelen. De bocht voor mij was mysterieus. Dus ik was eigenlijk vooral nieuwsgierig naar dat stukje. Alleen dat stukje ging bergop en wat was dat een zwaar stukje berg op. Bergaf ging het natuurlijk een stukje beter om daarna terug richting de holle wegen en de boomgaarden te wandelen. Als de laatste holle weg modderig is kan je deze ook een beetje verkorten. Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Maar een wandelaar voor mij deed dit om de modder te ontwijken. Ik kon hem geen ongelijk geven.

Ik wandelde verder langs de prachtige weidse uitzichten. In de verte zag ik een paar bedrijven, de kerk en een mooi uitzicht. Daarna wandelde ik terug langs de bruine verbindingsroute naar mijn autootje. Het was ook weer even tijd om naar huis te gaan.

Praktische tips:

  • Startplaats: Hagelandstraat 1/3, 3545 Halen.
  • Wandelplannetje: Vind je bij de start van je wandeling.
  • Parking: Parkeren is er wel een beetje een probleem. Er is niet zoveel parking.
  • Openbaar vervoer: Neem bus 22, Tienen – Diest. Je stopt aan de halte Loksbergen kerk.
  • Soort wandeling: De groene wandelroute met verbinding van de bruine route.
  • Afstand: 3,71km. langs prachtige uitzichten, de mooie natuur en fruitbomen.
  • Bewegwijzering: Ja, wandelbordjes worden aangeduid. De groene hoekjes. Je kan de gpx file volgen.
  • Handige tip: Draag geschikte schoenen of botten. Het kan er nogal modderig zijn.
  • Rolstoel toegankelijk: Neen, op sommige stukken niet toegankelijk.

Gpx file: ja, die kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_wandelen_2021-02-18_14-37-52.GPX

In de toekomst wil ik wel eens de blauwe route of oranje wandelroute bewandelen. De blauwe route kan je ook trouwens combineren met de groene route.

Ook heel leuk:

Het Streekmuseum Reinvoart. Is alleen open in het weekend. Momenteel kan je er niet drinken.

Hagelandse heuvels

Wat vond ik zelf van deze wandeling in Halen?

Ondanks dat ik maar 3,71km wandelde, genoot ik echt van deze wandeling. Je hebt genoeg afwisseling tijdens het wandelen zowel in hoogtes, wandelpaden en prachtige uitzichten. Ik kon uren kijken naar het eerste uitzicht dat ik al zag bij de bruine verbindingsroute. Toen was ik eigenlijk al verkocht aan deze prachtige wandeling. Deze wandel is echt een aanrader omdat je zoveel dingen om je heen ziet.

Haal meer uit je wandel leven door Sanlavie te volgen op facebook, instagram en twitter.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.