Onlangs zag ik tussen de reacties op mijn blog een interessante vraag over in groep sporten. Zo schreef ik onlangs een artikel over motivatie. Met als onderdeel dat een groep ideaal is om je motivatie te vinden om te sporten. Maar hoe vind je een groep om te sporten? Want alleen sporten is eigenlijk maar alleen.

Een groep vinden is zeker niet gemakkelijk.

Plus niet iedereen doet graag de zelfde sport of heeft de juiste motivatie om te sporten. Ik geef je vandaag drie leuke tips waar je een groep kan vinden om te sporten.

1. De sportschool of fitness centrum is de ideale manier om een groep te vinden.

Bij een sportschool kan je je ook aanmelden voor de verschillende lessen die er worden gegeven zoals bijvoorbeeld spinning of aerobics. Door deze lessen te doen leer je nieuwe mensen kennen. Je hebt trouwens al één ding gemeen en dat is natuurlijk dat je de zelfde les graag doet. Zo krijg je automatisch een band. Als je zo een les volgt is het leuk om elkaar te motiveren. Maar wat als je de sportschool niet zo leuk vindt? Dan heb ik voor jou nog een andere tip.

2. Maak op facebook een profiel aan en word lid van een paar sport groepen.

Een paar jaar geleden zocht ik op internet naar groepen om mij meer te motiveren om te sporten. Toen vond ik een hardloop groep op fb. Vandaag ben ik nog steeds lid van deze fbgroep. Het is leuk om te zien dat andere mensen zijn gaan lopen. Of om te lezen dat ze een dip dagje hebben. Dat geef het gevoel dat je niet de enige bent. Soms kan je in zulke groepjes ook offline afspreken. Door zulke groepen kunnen er prachtige vriendschappen ontstaan.

3. Ga op zoek naar mensen met dezelfde interesses!

Ik was het onlangs een beetje beu om altijd maar alleen te wandelen. Alleen wandelen is wel af en toe leuk als ik speciale foto’s wil maken. Toen ontdekte ik de website vriendenvoorvrienden. Daar kon je namelijk mensen zoeken met de zelfde interesses. Zo heb ik een groep ontdekt en spreken we regelmatig af om te wandelen. Dat is namelijk vele leuker dan alleen. Ik kan je echt aanraden om zelf online of offline mensen te zoeken die interesse hebben in de zelfde sport. Zo kan je zelf een leuke groep beginnen en een mooie vriendschapsband op te bouwen.

Ik ben er zeker van dat jij ook een leuke groep kan vinden om te sporten. Want zo krijg je meer motivatie om zelf te sporten. Sport jij in een groep of eerder alleen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.