Onlangs zag ik tussen de reacties op mijn blog een interessante vraag over in groep sporten. Zo schreef ik onlangs een artikel over motivatie. Met als onderdeel dat een groep ideaal is om je motivatie te vinden om te sporten. Maar hoe vind je een groep om te sporten? Want alleen sporten is eigenlijk maar alleen.

Een groep vinden is zeker niet gemakkelijk.

Plus niet iedereen doet graag de zelfde sport of heeft de juiste motivatie om te sporten. Ik geef je vandaag drie leuke tips waar je een groep kan vinden om te sporten.

1. De sportschool of fitness centrum is de ideale manier om een groep te vinden.

Bij een sportschool kan je je ook aanmelden voor de verschillende lessen die er worden gegeven zoals bijvoorbeeld spinning of aerobics. Door deze lessen te doen leer je nieuwe mensen kennen. Je hebt trouwens al één ding gemeen en dat is natuurlijk dat je de zelfde les graag doet. Zo krijg je automatisch een band. Als je zo een les volgt is het leuk om elkaar te motiveren. Maar wat als je de sportschool niet zo leuk vindt? Dan heb ik voor jou nog een andere tip.

2. Maak op facebook een profiel aan en word lid van een paar sport groepen.

Een paar jaar geleden zocht ik op internet naar groepen om mij meer te motiveren om te sporten. Toen vond ik een hardloop groep op fb. Vandaag ben ik nog steeds lid van deze groep. Het is leuk om te zien dat andere mensen zijn gaan lopen. Of om te lezen dat ze een dip dagje hebben. Dat geef het gevoel dat je niet de enige bent. Soms kan je in zulke groepjes ook offline afspreken. Door zulke groepen kunnen er prachtige vriendschappen ontstaan.

3. Ga op zoek naar mensen met dezelfde interesses en begin zelf een groep!

Ik was het onlangs een beetje beu om altijd maar alleen te wandelen. Alleen wandelen is wel af en toe leuk als ik speciale foto’s wil maken. Toen ontdekte ik de website vriendenvoorvrienden. Daar kon je namelijk mensen zoeken met de zelfde interesses. Zo heb ik een groep ontdekt en spreken we regelmatig af om te wandelen. Dat is namelijk vele leuker dan alleen. Ik kan je echt aanraden om zelf online of offline mensen te zoeken die interesse hebben in de zelfde sport. Zo kan je zelf een leuke groep beginnen en een mooie vriendschapsband op te bouwen.

Ik ben er zeker van dat jij ook een leuke groep kan vinden om te sporten. Want zo krijg je meer motivatie om zelf te sporten. Sport jij in een groep of eerder alleen?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

9 Reacties

  1. Altijd alleen. Op zich zou ik best kunnen meedoen aan een hardloopgroep 8 kilometer verderop. Maar dan zit ik meteen aan een tijdstip vast, en dat vind ik niet prettig.

  2. Ik ga weleens wandelen met een groep. We zijn heel divers maar kunnen bij elkaar terecht voor alles.

  3. Ik vind juist het alleen sporten veel leuker dan in een groep sporten. Gewoon me lekker helemaal in mezelf keren, over van alles en nog wat denken en gaan.

  4. Dat zijn handige tips! Ik ging altijd naar de sportschool. Nu niet meer, hebben sportapparatuur in de schuur haha. En kan prima alleen sporten met muziek op

  5. Ik sport niet maar als ik me er toe zou zetten (wat eigenlijk echt moet nu) dan zou ik het toch alleen doen. Maar ik ben ook gewoon een beetje een einzelganger 🙂

  6. Ik snap je wel hoor. Als je geen sportief type bent, zal het er in groep misschien toch wel eerder van komen dan als je het alleen zou doen

  7. Ik sport bij voorkeur alleen. Dan hoef ik met niemand rekening te houden en hoef je ook niet op iemand te wachten. Klinkt wellicht niet heel sociaal, maar dit werkt het beste voor mij. Voor, tijdens en na de lessen maak ik overigens wel altijd een praatje met mijn mede-sporters. Dat vind ik dan wel weer heel gezellig.

  8. Er zitten voor-en nadelen aan om in een groep te sporten. Als ik het zou willen weet ik nu wel waar ik moet beginnen, haha.

Schrijf een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.