Onlangs zag ik dat er een kerstboomverbranding was in Linkhout. Een dorpje in de buurt van Schulen en het Schulensmeer. Dus besloot ik en een aantal wandelaars om daar naar toe te gaan. Maar eerst gingen we wandelen aan het Schulensmeer.

De gele route gecombineerd met de verkorte route. 8,3km wandelen rond het Schulensmeer

Een paar jaar geleden wandelde ik volledig de gele wandelroute uit van 10km rond het Schulensmeer. Vorige zaterdag kozen we er voor om de verkorte route te doen. De verkorte route en sommige andere routes zijn momenteel niet bewandelbaar. Dit komt vooral door de broedvogels. Tussen 1 januari en 15 juni zijn sommige wandelpaden daardoor niet bewandelbaar.

Extra informatie over de wandeling rond het Schulensmeer:

Startplaats:Demerstraat 60 te Schulen, ‘t Vloot, aan het Schulensmeer.
Duur:1u en 30 minuten.
Afstand:8,3km wandelen.
Wandelroute:De gele wandelroute gecombineerd met de verkorte route.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Avondwandeling rond het Schulensmeer.

Schulensmeer

Zowel in de zomer, als in de winter heb je een prachtig uitzicht. Je kan trouwens helemaal rond het meer wandelen. De brugjes zijn daar ook heel leuk om te bewandelen en zo kan je nog meer zien van het meer. In de zomer zie ik er ook wel eens mensen vissen of met een bootje varen. Bij de gele route zie je trouwens ook een paar bootjes liggen aan de kant.

Tijdens het wandelen zag ik ook heel veel vogels, ganzen en zelfs een hertje in de verte. Helaas was het toen een beetje te donker om foto’s te maken.

Volgens mij is deze wandeling nog mooier als de zon ook een beetje onder gaat.

Schulensmeer
Een foto van het Schulensmeer in de Zomer.

Wandelen op wandelpaden langs het meer en genieten van de mooie uitzichten.

We wandelden vooral op wandelpaden, holle wegen, gras en een beetje asfalt. Daarnaast zag ik echt mooie uitzichten met het zicht op de brasserie ‘t Vloot en de lichtjes. Je kan gezellig iets drinken bij ‘t Vloot. In de zomer zit het terras helemaal vol maar in de winter is er binnen plaats genoeg.

Na de gezellige wandeling gingen we kijken naar de kerstboomverbranding.

Kerstboomverbranding

Het was 10 jaar geleden dat ik geweest was naar een kerstboomverbranding. Dus ik had totaal geen idee, hoe ik mij dit moest voorstellen…

Ik zag een heel groot kampvuur met allemaal hout en kerstbomen die er op lagen. Daar achter zag ik nog meer kerstbomen liggen.

Een drankstandje, bonnetjes en een podium.

De bedoeling van zo een avond is dat je gezellig babbelt met andere mensen en plezier maakt. Kinderen konden een ingekleurde tekening afgeven en dan kregen ze gratis een glasje chocomelk. Zo konden ze ook meedoen aan een tombola. Je kon natuurlijk ook zelf meedoen aan de tombela. Maar dat hebben we niet gedaan. Er trad die avond ook een coverbandje op.

Wist je dit al? Dat ze vroeger ook vuren aan stoken om zo het nieuwe jaar te vieren. Maar ook het vieren van het licht, ja die lange grijze dagen, kennen we allemaal.

Wat vond ik zelf van de wandeling en de kerstboomverbranding?

De avondwandeling vond ik heel leuk. Zo zag ik genoeg afwisseling tijdens het wandelen van de natuur en de uitzichten. Ik zag heel veel leuke dingen zoals de ganzen en andere vogels. Je hoorde ook echt de vogels zingen tijdens het wandelen, dat maakte het net ietsje leuker.

De kerstboomverbranding vond ik ook heel leuk maar de rook vond ik ietsje te straf. Ben jij al eens geweest naar een kerstboomverbranding?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.