Schaffen is een plattelands dorp waar je nog heerlijk kan wandelen in de natuur. Heerlijke wandelpaadjes voeren je mee naar de mooiste uitzichten. Ik maakte er zelf een wandeling. De afstand is ongeveer een 9,50km. In deze blogpost kom je meer te weten over de wandeling in Schaffen.

Wandelen in Schaffen.

De startplaats is aan de kerk van Schaffen. Parkeren kan je aan het Sint-Hubertusplein. Er is niet zoveel parking. Daarna wandel je iets minder dan een km op asfalt en vertrek je richting de velden. Op het veld voel ik mij gelukkig. Het is een beetje als thuis komen. Wij volgen een smal pad naar boven. Boven aan zie je de velden van fruitboomgaarden. In de lente bloeien hier bloesems. Hier en daar zag ik een paar bloesems. Ik was een beetje te vroeg. Nog een paar weken wachten en je ziet hier prachtige bloesems in verschillende kleuren. Ik kijk daar eigenlijk al een beetje naar uit. Tja de lente is dan ook mijn favoriete seizoen.

In 2021 zag ik er prachtige bloesems. Maar toen maakte ik wel een andere wandeling. De bloesems kan je hieronder bekijken:

Ik wandelde verder richting de Vleugt.

De Vleugt is een deelgemeente van Schaffen. Je steekt over bij de Kelbergenstraat en wandelt langs heel veel bomen, een paar bloesems, prachtige uitzichten en geitjes. Het was er rustig om te wandelen. Je wandelt een beetje op asfalt. Om daarna terug een wandelpad te volgen met aan de rechterkant een stukje bos. Helaas wandelen we niet in het bos. Maar al snel kwam ik uit in het centrum van de Vleugt.

Ik wandelde van de Vleugt terug naar beneden en volgde een wandelpad. Links en rechts zag ik allemaal prachtige uitzichten van weien. Het was er zo mooi. In de verte zag ik af en toe ook wat landbouwakkers. Zo wandel je al snel terug richting de velden van Schaffen. Tot slot volg je een wandelpad dat je terug brengt naar het centrum van Schaffen. Zo wandel je al snel een 9,50km door Schaffen. Echt een hele leuke wandeling om te doen. Je ziet onderweg de mooiste uitzichten, weien en in de lente heel veel bloesems.

Wil je wat langer wandelen?

Je kan er zelf een route uitstippelen via het knooppunten netwerk. Het wandelplannetje vindt je aan de startplaats. Of je volgt één van de bestaande wandelroutes. Zo kan je er een wandelroute volgen die je meeneemt langs het vliegveld van Schaffen. Ook op Sanlavie staat een leuke wandeling over Schaffen. Die wandeling heeft een afstand van bijna 9km en loopt een beetje anders dan deze wandeling.

Overige fotogalerij van de wandeling in Schaffen:

Praktische informatie:

Startplaats:Gps: Sint-Hubertusplein, 3290 Schaffen.
Parking:Je kan parkeren aan het Sint-Hubertusplein.
Route:Eigen route. Volg de gpx file.
Afstand:Je wandelt ongeveer een 9,50km.
Horeca:Ja, het Excuus. Daar kan je eten en iets drinken. Er is van voor en van achter een terras.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must bij regenweer.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_Schaffen_2022-03-25_12-53-33.GPX

Wat vond ik zelf van de wandeling in Schaffen?

De wandeling in Schaffen vond ik heel leuk. Het is er altijd zo rustig. Je kan er echt genieten van de uitzichten en de prachtige natuur. Het is niet zo een zware wandeling. Af en toe heb je er wel een kleine heuvel. Maar het viel eigenlijk heel goed mee. Oh wat heb ik er van genoten. De wandeling is een aanrader als je houdt van het platteland en de natuur. Ben jij al eens gaan wandelen in Schaffen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Lindaschrijft ' t op Reply

    Ik vind een wandelroute die erg rustig is ook altijd erg fijn, zelf loop ik graag op de Veluwe

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.