Gisteren besloot ik om te gaan wandelen in Molenheide, het gebied rond de Heimolen in Aarschot. Een prachtige wandeling van 6,50km. Ik laat je vandaag de mooiste plekjes zien van deze Heimolen wandeling.

Je start aan de prachtige Heimolen.

Heimolen wandeling

Ik vertrok al redelijk vroeg want soms kan het er enorm druk zijn. Ik had deze keer geluk er stonden niet veel auto’s op de parking. Vlak bij de Heimolen is er een kleine parking. Op een zondag zou ik er niet gaan wandelen, veel te druk. Maar op een rustige ochtend is deze omgeving zeker een aanrader. Maar goed ik dwaal even af van deze wandeling.

De blauwe route van 6,50km neemt je mee langs prachtige bossen.

Het eerste stukje wandel je in een prachtig stukje bos. Als je geluk hebt kan je daar een meesje fotograferen. Maar al snel wandelen we het bos uit. Richting de baan. Het eerste stukje wandel je op asfalt en steken we een trein spoor over. Al snel wandel je richting een bospad. Je ziet er prachtige bomen. Bladeren liggen er op de grond en het is er zo rustgevend. Vooral het stukje met de open vlakte. Je ziet in de verte al het gras.

Het bruggetje met de bomen.

Heimolen wandeling

Het prachtige bruggetje gemaakt van bomen was wel een verrassing. Er loopt tussen het gras en het bospad een beek. Na het oversteken wandel ik verder op het gras. Zalig gevoel die afwisseling van bospad, boompjes en gras. Het volgende stukje vond ik wel iets minder leuk.

Iets minder leuk.

Je wandelt op een trage weg langs de spoorwegen. Dat vond ik niet zo leuk omdat er zoveel treinen passeerde. Gelukkig was het maar een kort stukje. Al snel wandel je de brug omhoog langs de Irish pub, die helaas gesloten was door de regels… Ik wandelde al snel verder om uiteindelijk terug uit te komen bij een bos. Het laatste stukje wandel je in verschillende bossen, op zand en ook af een toe hevig stukje berg op en berg af. Ik heb onderweg echt genoten van de vele uitzichten. Na het laatste stukje bos wandel ik terug over de zelfde weg richting de startplaats en de parking.

Praktische info:

Kom je met de auto? Kort bij de Heimolen is er een kleine parking. De startplaats is Windmolenstraat 7 te Langdorp. Je volgt de blauwe wandelroute van 6,50km. Meer info over de Heimolen wandeling vind je hier. Wel goed opletten onderweg, sommige bordjes staan soms een beetje verstopt. Je kan er ook zelf een wandelroute uitstippelen via knooppunten. Draag stevige wandelschoenen of regenlaarzen. Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de Heimolen wandeling?

De Heimolenwandeling start aan de prachtige molen. De molen was helaas gesloten. Vroeger was hij wel eens open in het weekend. Je kan rond de prachtige Heimolen wandelen. De Heimolen vond ik prachtig. Ik kon er eindelijk eens foto’s van maken zonder volk er op. Ik genoot echt van de rust tijdens de wandeling. Op sommige stukken kwam ik een andere wandelaar tegen. Ik kon er rustig foto’s maken van een vlinder, een paar vogels.

De afwisseling van asfalt tussen bossen en zelfs zand was er genoeg. Maar het eerste stuk wandel je toch redelijk wat op asfalt. De wandeling is leuk om te doen. Maar als ik er nog eens ga wandelen, kies ik toch wel voor de knooppunten… Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de wandeling?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.