De herfst geeft je een heerlijk gevoel. Zalig om nu door een bos te wandelen. Je voelt de bladeren onder je voeten. Achter je hoor je er een paar op de grond vallen. Het geeft je een heerlijk gevoel waardoor je verder wandelt door de modder. Zalig toch? Dat herfst gevoel vind je ook in Maasmechelen. Het is één van de mooiste wandelingen van het Nationaal park hoge kempen die ik al heb gedaan.

Toegangspoort Mechelse heide en bos.

12km wandel je door een prachtige kleurrijke omgeving. Er is een ruime parking vlakbij de startplaats. Het is er helaas soms wel druk. Vooral in het weekend of op feestdagen. Maar kies je voor de langere wandelroutes dan kom je weinig volk tegen. Ik koos voor de paarse route van 8,5km. Deze wandelroute vertrekt richting het Mechelse bos. Ik combineerde trouwens 2 wandelroutes. Zodat ik meerdere km’s kon wandelen. Je kan er gemakkelijk een hele dag wandelen.

Het kleurrijke Mechelse bos

Je kan deze wandeling ook in omgekeerde richting doen. Ik koos er voor om eerst het brugje over te wandelen. Het was er nog rustig dan heb je nog een mooi uitzicht van het bos. Dat vond ik zo mooi, enorm kleurrijk en dat geeft je echt een wauw gevoel. Je wandelt verder het bos in. Het ene wandelpad is nog mooier dan het andere. Links en recht zie je prachtige bomen met kleurrijke bladeren. Het Mechelse bos is 300 hectare groot. Je hoort er de vogels fluiten. Nu zie je er ook paddenstoelen en kan je er leuke foto’s maken. Je wandelt verder op de wandelpaden. Sommige wandelpaden zijn wel een beetje pittig. Door de regen van de voorbije dagen was het er wel drassig. Je kan gelukkig op sommige stukken toch een beetje langs de modder gaan. Maar de modder hoort er nu eenmaal bij in het herfstseizoen. Na een tijdje wandel je verder tot aan de Mechelse heide.

De Mechelse heide en een adembenemend uitzicht.

Maasmechelen

Na het Mechelse bos wandel je terug richting de startplaats. Je kan dan kiezen om een 2e wandelroute te starten. Zoals ik deed of je geniet na bij de horeca zaak. Ik koos daar voor de groene route van 3,2km. Zodat ik 12km kon wandelen door deze prachtige omgeving van Maasmechelen. De groene wandeling kan je ook weer doen in beide richtingen. Ik ging hier rechtdoor zodat je de eerste trapjes omhoog moet wandelen. Na de trapjes zie je een adembenemend uitzicht. Je ziet er de vele bomen, het uitzicht en de vele wandelpaadjes. Je wandelt op wandelpaden en onderweg zie je de leukste dingen. Sommige stukjes zijn wel wat zwaarder dan andere stukjes. Ik genoot er echt van om alles te zien. Op het einde wandel je door een kleurrijke bosomgeving. Om daarna terug te wandelen richting de startplaats.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Praktische info:

Startplaats:Gps: Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen. Er is een ruime parking. Meer info over deze wandeling vind je op de website van het Nationaal Park Hoge Kempen.
Route:Je kan er bewegwijzerde routes volgen. Of mijn gpx file volgen.
Afstand:Je wandelt iets meer dan 12km.
Horeca:Horeca aanwezig aan het vertrekpunt. Maar tijdens het wandelen kom je ook Café de Statie tegen.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het er nogal drassig zijn. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_Maasmechelen_2021-11-01_12-14-45.GPX

Maasmechelen bos en heide is een aanrader!

Ik raad je deze wandeling aan als je opzoek bent naar een heerlijke herfst omgeving om in te wandelen. De heide is trouwens nog mooier in de zomer. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Nadine Gregoor Reply

    Ik ben opgegroeid in de streek.
    Na 40 jaar elders wonen, werken en zwerven ben ik er teruggekeerd.
    Ik woon intussen vlakbij het stationneke van Eisden.
    Het is er zalig wonen en nog heerlijker wandelen.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.