Eergisteren was het echt een dag waarop het even tegen zat. Ik wou nog 31 december schrijven maar het is al 2 januari. Hallo 2020, een nieuw jaar vol vreugde en een prachtige toekomst. Zo raar dat een jaar gewoon voorbij gevlogen is. Zo snel en eindelijk is het 2020. Ik heb er heel lang op gewacht. 31 december was er weer eentje om in te kaderen. Ja echt waar, het was niet zo leuk. Maar ik heb het wel prachtig kunnen afsluiten met Diezel op een hele positieve manier. Wat was er gisteren even misgelopen? Hoe is het afgelopen? Hoe werd een negatieve gebeurtenis toch iets positiefs? Op al deze vragen geef ik je een antwoord in deze blogpost.

Op 31 december in de ochtend had ik net ontbeten, gelukkig maar…

Anders had ik zeker geen honger meer gehad. Na een heerlijk ontbijt, nam ik snel een douch. Want ik moest nog ergens anders naar toe. Maar dat liep helaas een beetje anders. De douche was zalig, lekker warm en gaf mij een positief gevoel. Tot als ik terug onder kwam. Mijn favoriete trui lag nog onder op het wasrek. Toen ik de trap af liep, hoorde ik drup, drup, drup. Ik dacht oh niet weer. Zo dacht ik eerst aan een lek van de verwarming.

Maar toen deed ik de deur open van de living. Toen zag ik dat er water naar beneden kwam van het plafond. Het kwam naar beneden via de spotjes. Super gevaarlijk, ik zag toen ook een vonk. Onmiddellijk de elektriciteit uitgezet. Ik belde naar de huisbaas, ja ik huur een huisje in een stad. Want ik was in paniek. Binnen de paar minuten werd het erger. Brr ik krijg er nog de kriebels van. Gelukkig stonden mijn meubels er ver vanaf. Ondertussen had ik nog gebeld naar een vriendin. Want ik zag het echt niet meer zitten.

Zo zag het er even uit, ach dat kan gebeuren.

De huurbaas vondt het lek, maakte een paar gaten in het plafond. Dat was natuurlijk nodig om te weten waar het lek zat. Blijkbaar zat het lek aan de afvoer van de douch. Gelukkig is het nu opgelost. De huisbaas en mijn vriendin hebben geholpen om op te ruimen en te helpen poetsen. Met mijn voet lukte het niet zo goed, ja dat is ook revalideren. Dus de extra hulp was echt wel welkom. Ik vond het zo lief van mijn vriendin.

fantastische wens

Hallo 2020 een ander jaar, het jaar van negatieve dingen loslaten.

De ochtend was dan gisteren wel een ramp. Maar daarna kon ik het gelukkig loslaten. Het loslaten van negatieve dingen heeft ook te maken met mindfulness en zen zijn. Dat vertel ik je nog wel eens in een volgend artikel. Ik was zo blij dat de negatieve gevoelens uit mijn mind vloeide. Ik voelde mij terug vrolijk worden. Niet door het lek hoor maar door dat de negatieve gevoelens zo snel weg waren. Zo zie je maar dat je uit een negatieve gebeurtenis ook iets positiefs kan uithalen. Dat kan jij ook leren in 2020.

Hoe heb jij de 31ste december gevierd?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

13 Reacties

 1. Dat is nogal wat zeg. Gelukkig wel snel verholpen. Voor dit nieuwe jaar, de beste wensen. Op de eerste foto straal je helemaal.

 2. He getsie, geen leuk begin van 2020 inderdaad! Gelukkig is het allemaal snel verholpen en kreeg je gelukkig hulp bij het opruimen en poetsen 🙂

  Ben benieuws naar het mindfulness artikel!

 3. Sinds het overlijden van Jesiah vieren wij op 31 december het leven. We hebben oliebollen gegeten, gegourmet en vooral tijd met elkaar door gebracht.

 4. Gelukkig is het niet erger geweest, als ik lees dat het langs de spotjes omlaag drupte. Wees maar blij dat het daarbij is gebleven.
  Succes me de afhandeling en hopelijk gebeurd het niet meer.

 5. Jeetje wat balen zeg! Gelukkig wel allemaal weer snel opgelost! Ik wens je een heel mooi jaar toe!

  • Frederique Reply

   Mijn zoontje en ik waren ziek dus we hebben lekker gegeten en in bed films gekeken.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.