Vorig jaar gingen ik en mijn moeder op vakantie naar de bollenstreek met als eindstop Noordwijk aan zee. De bollenstreek in Noordwijkerhout en Lisse vond ik zelf al zo mooi. Daarom besloten we op de terug weg om via Noordwijk aan zee terug te rijden. Diezel had toen nog nooit de zee gezien.

We parkeerden al snel onze auto in één van de straatjes.

Zo wandelde we verder richting de Zee. Wat mij onmiddellijk opviel dat er helemaal zo geen dijk is als bij ons. Bovenaan een ruim wandelpad er tussen in ook een toegankelijk pad voor rolwagens. Dat vond ik echt zo anders dan bij ons. Bij ons heb je zo een drukke dijk, die kleine winkeltjes. Dit was echt anders. Een wandelpad en daarna kan je beslissen of je het strand op gaat of niet.

Een leuk weetje over Noordwijk aan Zee.

Noordwijk aan zee heeft een lange kuststrook van maar liefst 13 km. Gezellig om daar even te wandelen met je kids of familie. Noordwijk aan Zee kent trouwens ook boulevards en zijn vernoemd naar koninginnen. Vroeger was dit echt een vissersdorp en nu nog maar meer gericht op het toerisme.

Je hebt er ook een Vuurtorenplein, daar zijn we ook even geweest. Het was er toen nog heel rustig. Jaarlijks heb je daar trouwens ook een paar evenementen. De vuurtoren, de zee het was gewoon het perfecte plaatje vond ik persoonlijk zelf

Honden op het strand?

Honden zijn er wel welkom, aangelijnd. Er is ook een apart strand waar ze dan weer los mogen. Natuurlijk moet je daar wel hun behoefte opruimen. Maar voor de andere delen van het strand zou ik even de regels lezen. Dit kan een enorm verschil maken tussen hoogseizoen en laagseizoen. Hier vind je de regels over de verschillende stranden en delen er van. Zeker even lezen voor je daar gaat wandelen. Natuurlijk wil je ook geen boete hebben, als je op vakantie bent.

Wat vond ik zelf van Noordwijk aan zee?

Een prachtige plaats om even uit te waaien na een gezellige en ontspannende vakantie in de bollenstreek in Noordwijkerhout. Het was er niet druk, wij waren er vorig jaar in het laagseizoen. In april 2019, net een maand voor mijn ongeluk. Die vakantie had ik toen tenminste nog gehad. Maar goed ik dwaal even af van het strand en de zee. Het wandelpad vond ik super leuk om te doen.

Toen konden we ook op het strand met onze Diezel. Diezel zag toen voor de eerste keer de zee. Als echte water rat vond hij dit geweldig. Hij wou niet meer mee naar huis en dat was zo grappig.

Als je even wilt uitwaaien na een drukke dag is dit de ideale plaats om even te wandelen en te genieten van de zee.

Helaas heb ik niet meer foto’s van deze plaats.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.