Vorige week zondag (05/01) was het een stralende dag. Ik had afgesproken met een vriendin in het Gerhagen natuurgebied. Een prachtig natuurgebied in Tessenderlo. Ik ging er vroeger heel veel wandelen. Het is er zo rustig. Onlangs deed ik er het rolwagenpad. Gisteren maakten we een kleine wandeling, na 400 meter besloten we om even een pauze stop te maken bij het Zavelhof. Ik kreeg wat pijn en last van mijn voet. Na 2 uurtjes gezellig babbelen maakten we onze wandeling af.

Gerhagen wandeling

De prachtige Gerhagen wandeling is 2,1km.

We wilden na onze gezellige babbels nog even een kleine wandeling maken. Eentje die natuurlijk niet te zwaar is voor mijn voet. Deze wandeling is trouwens ook geschikt voor mensen die slecht te been zijn. Of een beperking hebben.

Praktische informatie over de Gerhagen wandeling rond de Zavelberg straat.

Gerhagen wandeling

We starten bij knooppunt 305.

Knooppunt 305 vind je vlakbij brasserie Bosrand. We wandelden gezellig verder richting het Zavelhof. Daar pauzeerden we even na 400 meter omdat mijn voet pijn en moeilijk deed. Na 2 uur besloten we de wandeling af te maken. Bij knooppunt 304 vertrokken we weer, deze vind je vlakbij het Zavelhof. We wandelden voorbij het Gerhagen bosmuseum. Ik ben er nog niet binnen geweest. Helaas is het iedere keer gesloten als ik er ga wandelen.

We zagen ook nog de VVV toren en onderweg kan je genieten van de verschillende restaurants. De natuur was er prachtig zo zagen we prachtige bomen, weien en mooie uitzichten. Ik kan echt genieten van zulke uitzichten.

Volg de knooppunten: 305, 304, 113, 117, 306 en 305. Een prachtige wandeling van 2,1 km. Je hebt er trouwens 3 verschillende parkingen. Eentje bij de bosrand, ‘t Zavelhof en het ontbijthuis. Deze restaurants zijn alleen bereikbaar via de Jagersweg.

Gerhagen wandeling
Sorry voor de wazige foto komt door mijn gsm.

Praktische tips:

  • Startplaats: Bosrand, Zavelberg 12/A, Tessenderlo. Daar kan je je auto parkeren. Zo wandel je verder richting knooppunt 305.
  • Wandelplannetje: Er is een wandelplannetje aan de startplaats.
  • Parking: Een kleine parking.
  • Bewegwijzering: Geen bewegwijzering wel knooppunten. Ik volgde de knooppunten: 305, 304, 113, 117, 306 en 305.
  • Leuke tip: Je kan er ook zelf een andere wandelroute uitstippelen.
  • Handige tip: Stevige wandelschoenen is een must.
  • Rolstoel toegankelijk: Deze wandeling is 100% geschikt.
  • Drinkgelegenheid: Je kan er iets gezellig drinken bij het Zavelhof. Je hond is er binnen en buiten welkom. Ideaal voor in de winter of de zomer. Maar nu is het gesloten door de covid regels. Ik schreef er trouwens ook een blogpost over. Deze kan je hier nalezen.

Ook heel leuk:

Wil je wat meer km’s doen? Dan is de rolwagenpad wandeling ideaal om samen te combineren met deze wandeling van 2,1km. Het rolwagenpad heeft een afstand van 2,49km. Ik schreef er ook een blogpost over. Deze kan je hier na lezen.

Wat vond ik zelf van deze Gerhagen wandeling?

Het Gerhagen natuurgebied blijft prachtig om te wandelen. Ondanks dat ik niet mag wandelen op moeilijke wegen of kasseien. En dat mijn voet pijn en moeilijk deed. Vond ik deze wandeling op asfalt toch wel leuk. Onderweg zie je heel veel leuke dingen zoals het bosmuseum, de VVV toren, de verschillende restaurants, weien en de prachtige uitzichten. Deze wandeling is voor iedereen een aanrader als je even je hoofd wilt leeg maken en genieten van de natuur. Ben jij er al eens gaan wandelen? Maak jij je hoofd al eens leeg door te wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.